KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Asfalt sevinci kısa sürdü

İki yıl önce Asmakaya Köyü grup yol yapımına başlanılan ve geçen yıl biten asfalt yol, toprak yola döndü. Yıllarca yollarına asfalt dökülsün diye bekleyen köylülerin sevinci kısa sürdü.

Asfalt sevinci kısa sürdü
15 MART 2016 SALI 02:51
0
2205
0
AA aa

 İki yıl önce Elmasırtı-Asmakaya Köyleri arasında yol yapımına başlanılan ve geçen yıl biten asfalt çalışması, toprak yola döndü. Yıllarca yollarına asfalt dökülsün diye bekleyen Elmasırtı, Kırık, Tarhan ve Asmakaya köy sakinlerin sevinci kısa sürdü.

Elmasırtı-Asmakaya köyleri arasındaki yollarının kısa sürede büyük hasar gördüğünü üzülerek anlatan Elmasırtı Köy Muhtarı Ahmet Bağcı,“ Birçok köye ulaşım sağlayan Asmakaya grup yolunun yapılması için 30 yıl dört gözle bekledik ama asfalt yol bir yılda toprak yola döndü. Ayrıca yapılan tüm asfalt yollara 2 kat asfalt dökülmesi gerekirken grup yoluna 1 kat asfalt döküldü. Yaklaşık 7-8 milyon harcanarak yapılan yol bir yılda büyük hasar gördü. Acaba yapılan asfalt yol düzgün mü yapılmadı yoksa demiryoluna çalışan ağır tonajlı araçlar nedeni ile bir yılda mahvoldu. Bunun araştırmasını ve en kısa zamanda çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Bazı köylüler ise ilk defa asfalt yola kavuştuklarını ama kısa sürdüğünü belirterek, “Bizim grup yolu 6 köy ile onlarca mezraya ulaşım sağlamaktadır. Yapılan yol düzgün ve sağlam yapılmadığı gibi kimse yolu kontrol etmedi. Yol çalışmaları basit şekilde yapıldı. Dünya kadar para harcandı. Yazık değil mi bu devletin parasına. Birde demiryoluna çalışan ağır tonajlı kamyonların geçişi yolumuzu tamamen bozdu. Biz bu asfaltı 20-30 yıl bekledik ama eski haline döndü. Bu duruma kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın