KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Aşı haftası başladı

Tüm illerde aynı anda başlandığı gibi Bingöl'de de başlayan aşı kampanyasıyla, birçok hastalığa neden olan kızamığın tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Hafta boyunca özellikle kızamık hastalığına karşı mücadele verilecek. Aşı sayesinde hastalıklardan kaynaklanan sakatlıkların önüne geçilmeye çalışılıyor.

Aşı haftası başladı
27 NİSAN 2010 SALI 08:34
0
1459
0
AA aa
Aşı Haftası nedeniyle dün Düzağaç Sağlık Ocağı'nda bir tanıtım töreni yapıldı. Yapılan tanıtım törenine Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve sağlık personeli katıldı.

Törende aşının önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, çağdaş ve gelişmiş ülkelerde aşılanmanın bir sorun olmaması gerektiğini söyleyerek, “Bizde bunun için ülkemizde ve ilimizde bu konuda halkın bilinçlenmesi için çabalıyoruz. Bu kapsamda da Aşı Haftası ile ilgili etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüzün çalışmaları olacak” dedi.

Bağışıklama hizmetleri, bebekleri, çocukları ve erişkinleri aşılayarak hastalıklara yakalanmalarını önlemeyi amaçladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Bu amacı gerçekleştirmek için yapılan bağışıklama çalışmalarında, hizmetin gerek sayısal yönden gerekse nitelik açısından en üst düzeyde bulunması şarttır. Son yıllarda ülkemizde aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Rutin aşılama programına invazif pnömokokal hastalık etkilerine karşı konjuge pnömokok aşısı da eklenerek, rutin aşılama ile hedeflenen hastalık sayısını 11'e çıkmıştır. Ülkemizde aşı ile korunabilir hastalıklardan her yıl 40 ile 50 bin bebeğin ölümü engellenmektedir. 2008 yılı başından itibaren de beşli kombine aşı uygulamasına geçilmiştir. Böylece 5 hastalığa birden bağışıklama sağlandığı gibi hem daha az yan etkisi olan bir aşı uygulanmakta hem çocuklarımız daha az acı duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Aşı Haftası'nın tanımını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin, “Aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki bilgilendirmek, gezici ekiplerle saha taramalarına hız vererek öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarını tamamlamak, aşı hizmetine ulaşamayan gruplara ulaşmak ve çeşitli kesimleri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşı Haftasının ilki 2005 yılında düzenlenmiştir. 27 ülke ile birlikte Ülkemizin de katılacağı bu yıl ki etkinlikler 24 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleşecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, vatandaşlara örnek olunması amacıyla aşı oldu.

 

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın