Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından güncel verilerle ilgili değerlendirmesinde beş ilden bahsetti. “Gaziantep ve Konya kırmızı kategoriden çıktı” diyen Koca, sıranın Kahramanmaraş, Aksaray ve Adıyaman'da olduğunu belirtti. Koca, paylaşımında “Bayrama kadar aşımızı olarak güvenle bayramı karşılayalım” mesajına da yer verdi.
AŞILAMADA SON DURUM
Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.12, ikinci doz ortalaması yüzde 30.78, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 61 milyon 125 bin 726 oldu.
Verilere göre, en yüksek aşılama oranına sahip iller Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik olurken, en düşük aşılama oranına sahip illerin Bitlis, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane olarak açıklandı.
@Misafir Kullanıcı Kardeş hangi ölçüye göre vardın o yargıya? Aşılama oranının düşük olduğu bir çok İl sayılmış(örneğin Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş vb) bunlar arasından, neden bingöl ile ilgili böyle bir yorum yapıp olumsuz yargıda bulunuyorsun ki?
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın