KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Asırlık aşka kırmızı güllü kutlama

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bağlı Yazıbaşı köyünde yaşayan 112 yaşındaki Abdullah Adıgüzel, 91 yıl önce severek evlendiği asırlık aşkı 110 yaşındaki Elif Adıgüzel'in sevgililer gününü gül vererek kutladı.

Asırlık aşka kırmızı güllü kutlama
12 ŞUBAT 2010 CUMA 13:09
0
1593
0
AA aa

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bağlı Yazıbaşı köyünde yaşayan 112 yaşındaki Abdullah Adıgüzel, 91 yıl önce severek evlendiği asırlık aşkı 110 yaşındaki Elif Adıgüzel'in Sevgililer Günü'nü kırmızı gül vererek kutladı.

Abdullah ve Elif Adıgüzel çifti, Sevgililer Günü'nü iki gün öncesinde yanlarında yaşadıkları oğulları İbrahim Adıgüzel'in evinde kutladı.

91 yıldan beri aynı yastığa baş koyduğu kocasından kırmızı güller alan Elif Adıgüzel, birlikte yaşadıkları çok güzel günlerinin olduğunu, ancak kendilerini hayata bağlayan şeyin yaklaşık bir asırdan beri birlikte oldukları kocasıyla aralarındaki sevgi olduğunu kaydetti.

Adıgüzel, şöyle konuştu:

''Kocamla birbirimizi yüz yılı aşkın bir süre öncesinden beri tanıyoruz. Severek evlendik. Beni ailemden istedi ve düğün yapıldı. Aradan geçen uzun yıllarda çok şey yaşadık. Kaybettiğimiz çocuklarımız oldu. Üzüldük, sevindik. Acı ve tatlı birçok anımız oldu. Hep yanımdaydı. Yaşadığımız zorluklar, kıtlıklar oldu, ancak birbirimizi kırmamaya gayret ettik. Şimdi geriye baktığımızda çok uzun bir yol görüyorum. Sanırım yolun sonuna iyice yaklaştık. Onunla mutluyum.''

Günümüzde yapılan birçok evliliğin kısa sürede bitme aşamasına geldiğini ifade eden Elif Adıgüzel, ''Mutsuz olan ve birbirlerini kıran çiftlere üzülüyorum'' dedi.

''SADECE ASKER İKEN AYRI KALDIK''

Karısından hiç ayrılmadığını dile getiren Abdullah Adıgüzel de severek evlendikleri eşiyle uzun bir birliktelik geçirdiklerini anlattı.

Adıgüzel, ''91 yıllık evliliğimiz süresince bir tek Çanakkale'de yaptığım askerlik döneminde ayrı kaldık. Uzun ömrümüz boyunca hayat arkadaşım beni hiç bırakmadı'' diye konuştu.

Adıgüzel çiftinin en küçük oğulları İbrahim Adıgüzel, anne ve babasının evliliklerinin köydeki herkes için örnek olduğunu, insanların uzun süreli evlilik karşısında şaşırdığını ifade etti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın