KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Asker askeri bile fişlemiş!

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki fişlemenin siyasetçi, sivil ve kuruluşlarla kısıtlı kalmadığını ortaya çıktı. Delil 3 CD'sine göre. her rütbeden asker fişlenmiş.

Asker askeri bile fişlemiş!
25 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 15:16
0
1295
0
AA aa
Ergenekon sanığı Fikret Emek'te bulunan fişleme çalışmalarının bir bölümü askerleri kapsıyor. Personelle ilgili siyasi suçlamaların yanı sıra ‘Alkolik', ‘Şerefsiz', ‘Porno satıyor' gibi ibareler var.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2004'te emekli olan Fikret Emek'in evinde yapılan aramalarda ele geçen ve iddanameye ‘Delil 3' olarak işlenen bir CD'de, çok sayıda gizli askeri belgenin yanı sıra ordu mensuplarına yönelik fişleme çalışmaları bulundu. Emek, İstanbul'un semt semt, isim isim fişlenmesiyle ilgili çıkan belgeyi polise verdiği ifadede, “Rutin görevlerimizdendi” diye izah etmişti. Bazıları general rütbesinde olan fişlenen bu ordu mensupları için, “Sol ideolojik yaklaşım içinde”, “Alevilerle işbirliği yapıyor”, “İdeolojik alevi”, “Terörist başının akrabası olduğu iddiaları mevcut”, “Kayınpederi Ecevit'in korumasıymış” gibi değerlendirmeler var. Fişlenenler arasında terfi aşamasında olanlar, belgeye kalın harflerle yazılmış. Ordu mensuplarına ilişkin düzenlenen fişlemeler siyasi nitelikli suçlamalarla da sınırlı değil. Bazı ordu mensuplarının isim ve rütbeleri de yazılarak düzenlenen çizelgenin ‘düşünceler' bölümünde, “Alkolik”, “Ahlaksız”, “Personele porno satıyor”, “Karısı lojmanda sivil bir şahıs ile basılmış”, “Her gece bar, pavyona gidiyor”, “K.Irak'tan tabanca alıp satıyor” gibi notlar var.

Çizelgelerde adlarının karşılığında hiçbir şey yazmayan ordu mensupları da bulunuyor. Bu kişiler de ‘renkler' bölümüyle sınıflandırılmış. Ordu mensuplarına verilen farklı renklerin sakıncalılık durumunu tanımladığı sanılıyor. Aynı CD içinde beş sayfalık “İst. Timi Haftalık istihbarat Raporu” başlıklı bir diğer belgede ise, biri tankçı diğeri piyade iki üstçavuş ile ilgili notlar var. Raporda, “Söz konusu iki personelin dini yönden aşırı derecede ibadet yaptıkları duyumunun alındığı” belirtildikten sonra evlerinde yapılan kontrolde Said Nursi'ye ait kitapların bulunduğu anlatılıyor. Bir sayfalık başka bir rapor ise, çizelgede adı geçen ordu mensuplarıyla ilgili daha detaplı bilgiler veriliyor.

Ergenekon iddianamesinin ek belgelerinin 316 nolu klasöründen çıkan 27 sayfalık bir döküman Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki fişleme çalışmalarının siyasetçiler, bürokratlar ya da sivil kişi ve kuruluşlarla sınırlı olmadığını, ordu mensuplarını da kapsadığını ortaya çıkardı. Genelkurmay Başkanlığı'nın gerçekliğini kabul ettiği bu belgedeki notların adı geçen askerlerin hayatını nasıl etkilediği bilinmiyor. İsimlerini gizlediğimiz, sayıları yüzü aşan ordu mensubu hakkındaki notlardan bazıları şöyle:

Solcular, Aleviler

  • Tümg. ... : Sol ideolojik yaklaşım içinde, Alevilerle işbirliği içinde.
  • Tümg. ... : İdeolojik sol.
  • Tümg. ... : İdeolojik sol.
  • Kur.Plt.Alb. ... : İdeolojik Alevi. Örgütleyici ve idare eden posizyonda, Merzifonlu.
  • Kur. Alb. ... : İdeolojik sol olup Alevilerle yakın işbirliği içinde.
  • Plt. Kur. Alb. ... : İdeolojik sol ve Alevilerle yakın işbirliği içinde kendime yakın olanları her durum ve şartta özel olarak kayırmaktadır. Siyasi emellerini gerçekleştirmek istemektedir.
  • Tümg. ... : Alevi dedesi olup bütün emeli Alevileri hava kuvvetlerine hakim kılmak. Hava Harb Okulu'nu hedeflemektedir.
  • Tuğg. ... : İdeolojik Alevi tutumu içinde yandaşlarını gözeten pozisyonda.
  • Plt.Kur.Alb. ... : İdeolojik Alevi. Terörist başının akrabası olduğu iddiaları mevcut. Oğlunun ismi Baran, kızının ismi Berfin. Sık sık “Türklerden nefret ediyorum” ibaresini kullanır.
  • Müh.Alb. ... : Alevi olup, kendine ve amirlerine menfaat sağlayan biri.
  •  Kur.Alb. ... : İdeolojik Alevi tutumu içinde yandaşlarını gözeten ve koruyucu.
  •  Hav. Tuğg. ... : Kadrolaşma, mezhepçilik, kamplaşma.
  •  İstih.Bnb. ... : Özel Kuvvetleri karıştırmak, sağlamları dağıtmak için gelmiş.
  •  P.Bnb. ... : Din düşmanı, ateist.
  •  P.Bçvş. ... : Astsb. Okulu'nda komünist liderdi.
  •  İs. Yzb. ... : Alkolik, ahlaksız, Alb. N.E'nin sırdaşı.
  •  Mu.Kd.Bçvş. ... : Personele porno kaset satıyor.
  • J.Bçvş. ... : Aile huzursuz. Hanımını sürekli dövüyor. Geceleri geç saatlerde eve geliyor, bar ve pavyonlarda.
  • Top. Kd. Yzb. ... : Dönmelerle dolaştığı için i.ne olarak adı çıkmış. Kayınpederi Ecevit'in korumasıymış. İçe kapalı problemli bir aile kimseyle görüşmüyorlar.
  • Pd.Kd.Bçvş. ... : Karısı Kayseri'de lojmanda sivil bir şahıs ile basılmış, kötü bir aile. Eşini kabullenmiş, ahlaksız bir şahıs.
  • J.Kd.Üçvş. ... : Her gece bar, pavyona gidiyor. Fahişe kadınlarla düşüp kalkıyor.
  • P.Kd. Bçvş. ... : Eşi kanser. DSP Milletvekileri ile görüşüyor. 
  • Top.Kd.Üçvş. ... : K.Irak'tan tabanca alıp satıyor, mermi satıyor. Farsça genel dil sınav sorularını alıp satmış.
  • Tnk. Bnb. ... : Güvendiği personele para karşılığı Viagra temin etti.
Bunlar da yaramaz!

  • Topçu Yzb. ... : Her işe burnunu sokar. Her işi karıştırır. Çok yaramaz bir kişi, hiç kimse sevmez. Karısı Amerika'da ihtisas yapıyor.
  • Top. Kd. Ütğm. ... : Operasyondan kaçar çeşitli bahaneler uydurur. Kaytarır, korkak bir kişiliğe sahip, beş para etmez.
  • Top.Kd.Yzb. ... : Daima bir üstünün kuyusunu kazmaya çalışır, kesinlikle güvenilmez, birinci eşi A...'da Dz. Teğmen'le yakalandı.
  • P.Bn. B.D: Çok kötü bir kişiliğe ve karaktere sahip, yaramaz.
(Radikal)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın