Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, yol kapatan PKK'lı gruba müdahale etmeye giden güvenlik güçlerine düzenlenen mayınlı saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını bildirdi.
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Karlıova ilçesinde, Hacılar ile Su Durağı köyleri arasında yol kesen PKK'lıların yakalanması için bölgeye giden askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş mayın uzaktan kumandayla patlatıldığını ve saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını bildirdi.
ŞEHİT ASKERLER;
Osmaniye nüfusuna kayıtlı Astsubay Muhammed Gürlek, Kırıkkale Nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Musa Saydam ve Manisa Nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Haşim Dirik oldukları belirtildi.
YARALI ASKERLER;
Binbaşı Erdinç Demiral, Astsubay Olcay Akdeniz, Astsubay Emre İlter, Uzman Çavuş Arif Ünal, Uzman Çavuş Muzaffer Taş ve Uzman Onbaşı Metehan Doğru.
Yaralı askerlerin Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları, kaçan teroristlerin yakalanması için bölgede hava destekleri operasyon başlatıldığı bildirildi.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl'deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
“15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdehale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucunda Kahraman 3 personelimiz şehit olmuş, 6 Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir. Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz”
halk nerede bak şehit geliyor halk kahvede çay içsin HALK YOKSA PKK VARDIR .bingöl halkı korkaksa adı hep böyle olaylarla anılır.şehit diyarı Bingöl diye anılır. hacılar köyü ah lanet köt ve lanet yer köyün içinden mayın döşeniyor 8 polis şehit oluyor şimdi de aynı köy 3 şehit.ya bu köy de Allahını seven insan yokmu cep teli çekiyor neden ihbar etmiyorlar neden yoksa bu köy mü terörist
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın