KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Askerlik işlemleri internete giriyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla internet ortamında askerlik işlemlerinin yaptırabileceği müjdesini verdi.

Askerlik işlemleri internete giriyor
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 12:10
0
2582
0
AA aa
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin 1.5-2 yıl içinde WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden internet ortamında askerlik işlemlerini yaptırabileceğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2006 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında Gönül, komisyon üyelerine faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yurt içinde üretilmesi düşünülen, kritik silah sistemlerinin tespiti çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Gönül, yurtdışından alımında zorunluluk bulunan silah, araç ve gereçlerin doğrudan alımı yerine, yerli firmaların da katılımıyla konsorsiyumlar yoluyla yapılmasının prensip haline getirildiğini söyledi. Gönül, 43 Savunma Araştırma Geliştirme Teknolojisi Programı, 71 TÜBİTAK kaynaklı proje olmak üzere 114 ARGE projesinin TÜBİTAK, üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile yürütüldüğünü kaydetti.

-ASKERLİK ŞUBELERİ-

Askeralma hizmetlerinin, hızlı, etkin ve az maliyetle yapılabilmesi ve internet kanalıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden askerlik işlemlerini yaptırabilmeleri için ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşturulması çalışmalarına başlandığını bildiren Gönül, projenin 1.5-2 yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşmasıyla askerlik şubesi sayısının azaltılacağını belirten Gönül, ayrıca ''askerlik şubelerinde emniyet ve hizmet faaliyetlerini yürüten er veya erbaş kadrolarını lağvedilerek, bu görevler için sivil güvenlik ve temizlik elemanı istihdam edilmesinin planlandığını'' bildirdi.

-BÜTÇE TEKLİFİ-
Gönül, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarından alınan bütçe teklifleri toplamının 14 milyar 11 milyon 500 bin YTL olduğunu, ancak bazı kalemlerde yapılan değişiklik sonucu 2 milyar 134 milyon YTL tasarruf sağlanarak, bu rakamın 11 milyar 877 milyon 500 bin YTL'ye düşürüldüğünü kaydetti.

Gönül, bütçenin yüzde 36.3'ünün personel, yüzde 5.7'sinin sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi, yüzde 55.3'ünün mal ve hizmet alımı, yüzde 2.5'inin cari transferler ve binde 1'inin ise sermaye gideri olduğunu bildirdi. Bütçenin 10 milyon 900 bin YTL'lik kısmının sermaye gideri olarak planlandığını kaydeden Gönül, bu payın bazı hizmet araçlarının yenilenmesi, lojmanların ihtiyacı ve GATA Komutanlığı'nın kök hücre üzerinde yapacağı araştırmaya harcanacağını belirtti.

Vecdi Gönül, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Hazırlanışı sırasında azami tasarruf ve kaynakların etkin kullanımı ilkelerini temel ilke edinen 2006 yılı bütçe teklifimiz ile sözleşmeli ve devam eden projeler, kanunlara dayalı istihkaklar, iç güvenlik ve sefer stoku tamamlama ihtiyacı, uluslararası görevler, işletme-bakım-idame ihtiyaçları, dost ülkelerdeki birliklerimizin ihtiyaçları için planlanan ödeneklerden vazgeçilmesi mümkün olmadığından, diğer ihtiyaçların bir bölümünü gelecek yıllara ertelemek suretiyle öncelikle idame ve modernizasyon ihtiyaçlarının kısmen karşılanması hedeflenmiştir. Bu bütçenin Ulu Önder Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği 'muasır medeniyet'' seviyesine erişmemiz için güvenli bir ortamın teessüsüne katkı sağlayacağına inanıyoruz.'' Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı 2006 bütçesi üzerinde görüşmelere devam ediliyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın