KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Askerlik işlemleri internete giriyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla internet ortamında askerlik işlemlerinin yaptırabileceği müjdesini verdi.

Askerlik işlemleri internete giriyor
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 12:10
0
4436
0
AA aa
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin 1.5-2 yıl içinde WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden internet ortamında askerlik işlemlerini yaptırabileceğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2006 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında Gönül, komisyon üyelerine faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yurt içinde üretilmesi düşünülen, kritik silah sistemlerinin tespiti çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Gönül, yurtdışından alımında zorunluluk bulunan silah, araç ve gereçlerin doğrudan alımı yerine, yerli firmaların da katılımıyla konsorsiyumlar yoluyla yapılmasının prensip haline getirildiğini söyledi. Gönül, 43 Savunma Araştırma Geliştirme Teknolojisi Programı, 71 TÜBİTAK kaynaklı proje olmak üzere 114 ARGE projesinin TÜBİTAK, üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile yürütüldüğünü kaydetti.

-ASKERLİK ŞUBELERİ-

Askeralma hizmetlerinin, hızlı, etkin ve az maliyetle yapılabilmesi ve internet kanalıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden askerlik işlemlerini yaptırabilmeleri için ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşturulması çalışmalarına başlandığını bildiren Gönül, projenin 1.5-2 yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşmasıyla askerlik şubesi sayısının azaltılacağını belirten Gönül, ayrıca ''askerlik şubelerinde emniyet ve hizmet faaliyetlerini yürüten er veya erbaş kadrolarını lağvedilerek, bu görevler için sivil güvenlik ve temizlik elemanı istihdam edilmesinin planlandığını'' bildirdi.

-BÜTÇE TEKLİFİ-
Gönül, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarından alınan bütçe teklifleri toplamının 14 milyar 11 milyon 500 bin YTL olduğunu, ancak bazı kalemlerde yapılan değişiklik sonucu 2 milyar 134 milyon YTL tasarruf sağlanarak, bu rakamın 11 milyar 877 milyon 500 bin YTL'ye düşürüldüğünü kaydetti.

Gönül, bütçenin yüzde 36.3'ünün personel, yüzde 5.7'sinin sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi, yüzde 55.3'ünün mal ve hizmet alımı, yüzde 2.5'inin cari transferler ve binde 1'inin ise sermaye gideri olduğunu bildirdi. Bütçenin 10 milyon 900 bin YTL'lik kısmının sermaye gideri olarak planlandığını kaydeden Gönül, bu payın bazı hizmet araçlarının yenilenmesi, lojmanların ihtiyacı ve GATA Komutanlığı'nın kök hücre üzerinde yapacağı araştırmaya harcanacağını belirtti.

Vecdi Gönül, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Hazırlanışı sırasında azami tasarruf ve kaynakların etkin kullanımı ilkelerini temel ilke edinen 2006 yılı bütçe teklifimiz ile sözleşmeli ve devam eden projeler, kanunlara dayalı istihkaklar, iç güvenlik ve sefer stoku tamamlama ihtiyacı, uluslararası görevler, işletme-bakım-idame ihtiyaçları, dost ülkelerdeki birliklerimizin ihtiyaçları için planlanan ödeneklerden vazgeçilmesi mümkün olmadığından, diğer ihtiyaçların bir bölümünü gelecek yıllara ertelemek suretiyle öncelikle idame ve modernizasyon ihtiyaçlarının kısmen karşılanması hedeflenmiştir. Bu bütçenin Ulu Önder Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği 'muasır medeniyet'' seviyesine erişmemiz için güvenli bir ortamın teessüsüne katkı sağlayacağına inanıyoruz.'' Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı 2006 bütçesi üzerinde görüşmelere devam ediliyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın