KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Askerlik işlemleri internete giriyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla internet ortamında askerlik işlemlerinin yaptırabileceği müjdesini verdi.

Askerlik işlemleri internete giriyor
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 12:10
0
4350
0
AA aa
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ASAL Otomasyon Projesi'nin 1.5-2 yıl içinde WEB tabanlı yapıya kavuşturulmasıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden internet ortamında askerlik işlemlerini yaptırabileceğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2006 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında Gönül, komisyon üyelerine faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yurt içinde üretilmesi düşünülen, kritik silah sistemlerinin tespiti çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Gönül, yurtdışından alımında zorunluluk bulunan silah, araç ve gereçlerin doğrudan alımı yerine, yerli firmaların da katılımıyla konsorsiyumlar yoluyla yapılmasının prensip haline getirildiğini söyledi. Gönül, 43 Savunma Araştırma Geliştirme Teknolojisi Programı, 71 TÜBİTAK kaynaklı proje olmak üzere 114 ARGE projesinin TÜBİTAK, üniversiteler ve sanayi kuruluşları ile yürütüldüğünü kaydetti.

-ASKERLİK ŞUBELERİ-

Askeralma hizmetlerinin, hızlı, etkin ve az maliyetle yapılabilmesi ve internet kanalıyla vatandaşların şubelere gitmeden evlerinden veya işyerlerinden askerlik işlemlerini yaptırabilmeleri için ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşturulması çalışmalarına başlandığını bildiren Gönül, projenin 1.5-2 yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

ASAL Teşkilatı Otomasyon Projesi'nin WEB tabanlı bir yapıya kavuşmasıyla askerlik şubesi sayısının azaltılacağını belirten Gönül, ayrıca ''askerlik şubelerinde emniyet ve hizmet faaliyetlerini yürüten er veya erbaş kadrolarını lağvedilerek, bu görevler için sivil güvenlik ve temizlik elemanı istihdam edilmesinin planlandığını'' bildirdi.

-BÜTÇE TEKLİFİ-
Gönül, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarından alınan bütçe teklifleri toplamının 14 milyar 11 milyon 500 bin YTL olduğunu, ancak bazı kalemlerde yapılan değişiklik sonucu 2 milyar 134 milyon YTL tasarruf sağlanarak, bu rakamın 11 milyar 877 milyon 500 bin YTL'ye düşürüldüğünü kaydetti.

Gönül, bütçenin yüzde 36.3'ünün personel, yüzde 5.7'sinin sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi, yüzde 55.3'ünün mal ve hizmet alımı, yüzde 2.5'inin cari transferler ve binde 1'inin ise sermaye gideri olduğunu bildirdi. Bütçenin 10 milyon 900 bin YTL'lik kısmının sermaye gideri olarak planlandığını kaydeden Gönül, bu payın bazı hizmet araçlarının yenilenmesi, lojmanların ihtiyacı ve GATA Komutanlığı'nın kök hücre üzerinde yapacağı araştırmaya harcanacağını belirtti.

Vecdi Gönül, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Hazırlanışı sırasında azami tasarruf ve kaynakların etkin kullanımı ilkelerini temel ilke edinen 2006 yılı bütçe teklifimiz ile sözleşmeli ve devam eden projeler, kanunlara dayalı istihkaklar, iç güvenlik ve sefer stoku tamamlama ihtiyacı, uluslararası görevler, işletme-bakım-idame ihtiyaçları, dost ülkelerdeki birliklerimizin ihtiyaçları için planlanan ödeneklerden vazgeçilmesi mümkün olmadığından, diğer ihtiyaçların bir bölümünü gelecek yıllara ertelemek suretiyle öncelikle idame ve modernizasyon ihtiyaçlarının kısmen karşılanması hedeflenmiştir. Bu bütçenin Ulu Önder Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği 'muasır medeniyet'' seviyesine erişmemiz için güvenli bir ortamın teessüsüne katkı sağlayacağına inanıyoruz.'' Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı 2006 bütçesi üzerinde görüşmelere devam ediliyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın