KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Aşkın'ın üniversitesinde kriz çıktı

Cezaevindeki Rektör Yucel Aşkın'a bağlı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden, 2 profesör, 5 doçent doktor ve 1 yardımcı doçent olmak üzere 8 öğretim üyesi istifa etti.

Aşkın`ın üniversitesinde kriz çıktı
21 KASIM 2005 PAZARTESİ 21:53
0
1689
0
AA aa
Alınan bilgiye göre, fakültenin Çocuk Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Dursun Odabaşı, Ortopedi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fuat Akpınar, Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Ahmet Metin, Nöroloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Anlar, Dahiliye Bölümü'nden Doç. Dr. İlyas Tuncer, Göğüs Cerrahisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya ile Yrd. Doç. Dr. Metin Er ve Üroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yüksel Yılmaz fakültedeki görevlerinden istifa etti. AA muhabirinin görüştüğü Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya, 11 yıldır üniversitede görev yaptığı söyledi.

Üniversitede uzun yıllardır huzursuz bir ortam olduğunu, verimli çalışma koşullarının bulunmadığını savunan Doç. Dr. Yalçınkaya, üniversitede son zamanlarda yaşanan olayların istifasını çabuklaştırdığını belirtti. Fakülteden 1 hafta önce istifa ettiğini, şu an Sağlık Bakanlığı kadrosunda çalıştığını bildiren Doç. Dr. Yalçınkaya, “Üniversitede karşı görüşleri kucaklamayan, aksine parçalayan bir anlayış var. Uzun süredir huzursuz bir ortamda çalışıyordum. Üniversitede diyalog yok” dedi.

Doç. Dr. Ahmet Metin ise 10 yıldır üniversitede görev yaptığını, son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra böyle bir karar aldığını ifade ederek, çalışmalarının üniversite yönetimince kabul görmediğini kaydetti. Doç. Dr. Metin, “İstifam benim kendi şahsi kararım. Ama başka arkadaşlarım da benim gibi karar verdi” diye konuştu. YYÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin de istifa eden öğretim üyelerinin araştırma hastanesi doktorları olmadığını, tıp fakültesi kadrosunda bulunduğunu belirtti.

Öğretim üyelerinin istifaları konusunda kendisinin bir bilgisini olmadığını bildiren Doç. Dr. Şahin, şunları kaydetti:

“Zaten biz bilmeyiz. İstifaların üniversitede son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgisi yok. Duyduğumuz kadarıyla arkadaşlarımız daha büyük şehirlerdeki üniversitelerde görev yapmak için kendi arzularıyla istifa etmişlerdir.” Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın