KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Astım hastalarına müjde

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte astım ve bronşit hastalığı bulunanların yaşadıkları en büyük sorun olan havadaki tozların tarihe karıştığı belirtildi.

Astım hastalarına müjde
31 OCAK 2009 CUMARTESİ 11:06
0
2118
0
AA aa
Su ile havayı arıtma sistemi bulunan Temizlik ve Sağlık Robotu'nun astım ve bronşit hastalıklarına sebep olan akarlar denilen mayt, bakteri ve virüsleri ortadan kaldırdığı bildirildi. İnsanın yaşaması için hava ve suyun vazgeçilmez iki önemli unsur olduğunu belirten İhlas Pazarlama ve Mağazacılık Bingöl Temsilcisi Abdulcelil Kantarcıoğlu, içme suyunun para ile satın alınabildiğini ancak temiz hava için bunun mümkün olmadığını söyledi. Kantarcıoğlu, gelişen teknoloji ile birlikte İhlas Mağazaları'nda astım ve bronşit hastalarının yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için Temizlik ve Sağlık Robotu'nun üretildiğini belirterek “İçinde bulunduğumuz mekanlar maalesef  kirli hava solumamıza, zamanla hastalık sahibi olmamıza sebep olmaktadır. Herkes temiz hava teneffüs etmek için dışarı çıkar. Dışarıdaki havanın evlerdeki havadan 15 kat daha temiz olduğu tespit edilmiştir. Tatile çıkıldığı zaman, ev boş olduğu halde 15-20 gün içinde eşyaların üzerinin toz tabakları ile kaplandığı görülür. Kiri ve pisliği gizleyen görüntüye sahip olan evimizdeki eşyaların tüy diplerinde akar dediğimiz mayt, kenegiller, bakteriler ve mantarlara yuva vazifesi gördüğü herkes tarafından bilinmektedir. Bundan dolayı elektrik süpürge ile temizlik yapanların başlarında ağrılar ile birlikte terlemeler meydana gelir. Bu terlemenin yorulmadan dolayı meydana geldiği tahmin edilir. Halbuki bu terlemenin sebebi, süpürme esnasında etrafa yoğun bir şekilde savrulan akarların sonunum yolu ile vücuda girmesi, vücudun savunma mekanizmasının histamin üretmesi ve bunun sonucunda, kalbin fazla çalışmasıdır. Bu durumda toza karşı alerji ve bronşit başlangıcı nedenidir” dedi.
Bahsedilen akarların insan derisi, kepek ve kıl artıklarıyla beslendiğinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu da vurgulayan Kantarcıoğlu, yatak odalarında ve yataklarda milyonlarca mikrop oluştuğunu söyledi. Bu mikropların açıkta bulunan gıdalara sindiğini ifade eden Kantarcıoğlu, elektrik süpürgelerinin temizlediği zannedilen yüzeylerde toz ve bakterilerin ancak kabasının çöp torbalarında tuttuğunu, ince toz zerreciklerinin gözeneklerden tekrar hava ile birlikte dışarıya püskürtüldüğünü kaybetti. Kantarcıoğlu, “Elektrik süpürgelerinin hortumlarından çöp torbasına gelen hava, bir şekilde tekrar dışarı çıkar. Süpürme işlemi bittikten sonra mobilya ve sehpa ile cam yüzeylerin üzerinde ince bir toz tabakası meydana gelir. Mikroplar, solunum yolu ile akciğerlerimize inerek, dokulara yapışmak suretiyle, kan emeci özelliğinden dolayı kılcal kan damarlarını parçalayarak kan emerler. Bu durum zamanla solunum yetmezliğine, bronşite ve daha sonra da astıma çevirmesine sebep olmaktadır. Bu durumdan en çok evdeki kadın ve çocuklar etkilenir” şeklinde konuştu.
Mikropların havaya karışmasını önleyen robot
Ülke genelindeki istatistik kayıtlarına göre, 5 milyon civarında astım- bronşit hastası olduğunu belirten Kantarcıoğlu, su ile arıtma sistemi bulunan Temizlik ve Sağlık Robotu'nun bu hastalıklara sebep olan bütün mayt, bakteri ve virüsleri ortadan kaldırdığının bilimsel çalışmalar sonucunda kanıtlandığını söyledi. Kantarcıoğlu, “1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Nasa uzay istasyonunda , uzay araçlarının yapımı esnasında kullanılmaya başlanan, çalışma sistemi basit olarak normal süpürgelerdeki torba yerine su bulunduran ve bu sayede tozların suya yapışarak tekrar havaya karışması önlenen bir cihaz geliştirilmiştir. Türkiye'de ise Aura Cleanmax markası ile İhlas Pazarlama A.Ş. tarafından bu ürünün pazarlaması yapılmaktadır. Bu robotlar 2000'li yılların teknolojisi ile  üretilmiştir. Güçlü motoru sayesinde, dışarıdan çekmiş olduğu havanın içerisinde bulunan toz ve bakterileri suya karıştırarak temizleyip, dışarıya tozsuz, temiz hava püskürttüğünden havayı da temizlemektedir” ifadelerini kullandı.

Bingöl Haber12
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2025
17:53
Bingöl`de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de yapılacak 8 derslikli özel eğitim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Korkmaz, okulun 30 Aralık'ta tamamlanarak teslim edileceğini ifade etti.
28.08.2025
17:44
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de 3 şahsın hafriyat kamyonu ile uyuşturucu madde almaya gidecekleri bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu madde ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
28.08.2025
17:30
'Bingöl'de Tıp Fakültesi artık bir zorunluluktur'
Bingöl'de sağlık alanındaki sıkıntılara ve noksanlıklara dikkat çeken Sağlık Mil-Sen Başkanı Korkutata: 'Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır' dedi.
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın