KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Asya konvoyu 19 aralık'ta diyarbakır'da olacak

İnsani Yardım Vakfı (İHH ) Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 2 Aralık tarihinde yola çıkan Asya Konvoyu'nun 19 Aralık 2010 Pazar günü Diyarbakır'da olacağını bildirdi.

Asya konvoyu 19 aralık`ta diyarbakır`da olacak
17 ARALIK 2010 CUMA 08:59
0
2360
1
AA aa

Konvoyun bugün Doğu Beyazıt Gürbulak Sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapacağını belirten Muhittin Gili, Sınır kapısında konvoy için özel bir karşılama töreni düzenleneceğini ifade etti. Konvoy için Ağrı, Van, Diyarbakır ve Gaziantep'te programlar yapılacağını kaydeden Gili,Asya konvoyunda, Avrupa'dan yola çıkan konvoylardan farklı olarak, aktivistlerin özel araçları ile değil ulaştıkları ülkelerdeki otobüslerle yollarına devam ettiklerine dikkat çekti.

“ASYA KONVOYU İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR”

Asya'dan Filistin'e gönderilen ilk insani yardım konvoyu olma özelliği taşıyan hareketin Türkiye'deki ev sahipliğini İHH'nın yapacağını hatırlatan Gili, İnsani yardım gönüllüleri için sınır kapısında basın açıklaması düzenlendikten sonra araçlarla Van'da şehir turu yapılacağını vurguladı. Gili, geceyi Van kapalı spor salonunda geçirecek olan aktivistlerin daha sonra Tatvan ve Batman üzerinden Diyarbakır'a geçeceğini söyledi. Gili, “ Diyarbakır'da aktivistler için coşkulu bir karşılama töreni gerçekleştirilecek. Araçlarla şehir merkezinde tur atıldıktan sonra Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda basın toplantısı düzenlenecek. Aktivistler İstasyon Meydanı'nda büyük bir kalabalık tarafından karşılanacak. Geceyi Diyarbakır'da geçirecek olan aktivistler ertesi gün Siverek üzerinden Gaziantep'e geçecekler. Gaziantep'te çeşitli programlara katılacak olan insani yardım gönülleri, Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonu'nda konakladıktan sonra Suriye'ye geçiş yapacaklar.”dedi.

“ENGELLEME OLMAZSA AKTİVİSTLER 27 ARALIK'TA GAZZE'DE OLACAK”

Aktivistlerin herhangi bir engellenmeyle karşılaşmamaları halinde İsrail'in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze'de olacaklarını söyleyen Gili, Konvoyun güzergâhının ve Türkiye'deki programıyla ilgili bilgiyi İHH'nın resmi internet sitesinden takip edilebileceğini kaydetti.

.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat (@Misafir_1185)
21 Aralık 2010 Salı 20:37
böyle insanların yapmış oldukları ve yapacak olacakları yardımlardan ötürü cenab-ı haktan razı olmalı dileğiyle
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın