KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Eylül 2025 Pazar
°C

Atalay, belediye çalışanlarına seslendi

Kültür Merkezi’nde Bingöl Belediyesi birim müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile ‘Moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı’ düzenleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Atalay, belediye çalışanlarına seslendi
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 20:11
0
7345
0
AA aa

Bingöl Belediyesi çalışanlarına yönelik toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Serdar Atalay, görev süresince yapılan çalışmalara değindi.

Altyapı çalışmaları kapsamında Kanalizasyon, Yağmursuyu, İçmesuyu Şebekesi ve isale hatları, yeni içmesuyu depolarıyla birlikte toplam 600 kilometrelik yenileme ağının tamamlandığını belirten Atalay,10 belediyeden müteşekkil Bingöl Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile kentin büyük bir sorunu olan çöp depolama işinin çözüme kavuştuğunu ve Temmuz ayının başından itibaren çöplerin yeni tesiste depolanmaya başlandığını ifade etti.

Atık su arıtma tesisinin de 2012 yılından buyana faaliyette olduğunu kaydeden Atalay, İnönü Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, 516 hak sahibinin yüzde 92'siyle uzlaşma sağlanarak daire sözleşmesi imzalandığını, yüzde 8'inin de kamulaştırma bedellerinin ödendiğini söyledi.

Kültür Mahallesi'nde de 151 dönümü kapsayan alanda Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacağını da söyleyen Atalay: “Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte Bingöl'de 1971 depreminin izleri tamamen silinecek. Kentsel Dönüşüm, Camilerin çevre düzenlemesi, Okul Bahçeleri, Mezarlıklar, Parklar, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atıksu Arıtma Tesisi, altyapı ve üstyapı ile Bingöl hizmetin her türlüsüne kavuştu. Şuanda Bingöl'ün en çok özlemle beklediği üstyapıda 5 aylık bir çalışma sonrasında yüzde 65 oranında bir çalışma tamamlanmış olup, bu yıl çalışmalar tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

Bingöl belediyesinin çalışanlarına borcunun olmadığını da vurgulayan Atalay: “03 Nisan 2009 tarihinde göreve geldiğimizde Bingöl Belediyesi'nin gelir bütçesi 2008 yılı sonu itibariyle 18 milyon 270 bin TL'ydi. 2013 yılında 52 milyon 895 bin 955, 82 TL gelirimiz oldu. Belediye çalışanlarımıza şuan itibari ile bir borcumuz yoktur. İller Bankası'nda kullandığımız krediler, Bingöl Belediyesi'nin borcudur. Aldığımız krediler bütçemize gönderilen hisseden kesilmektedir. 5 yıllık gelirimiz (Krediler hariç) 186 milyon TL'dir. 5 yılda 9 milyon TL hibe kaynak gelmiştir. Buradan hibeyi yapanlara da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kulandı.

Yapılan hizmet ve yatırımlarla Bingöl'ün gelişip güzelleştiğini söyleyen Atalay, “Çapakçur Vadisi'nde kamulaştırma çalışmalarımız büyük oranda bitti. DSİ'nin taşkın koruma çalışması devam ediyor. Çapakçur Vadisi Bingöl'ün en önemli ve en güzel mesire ve dinlenme alanı olacak” dedi.

Kürüksuyu İsale Hattı'nın komple yenilenmekte olduğunu belirten Atalay: “Kürüksuyu İsale Hattı'nı Ekinyolu Köyü'ne kadar komple yenilemiş olacağız. Heyelan Bölgesiyle birlikte Karayolları ve DSİ marifetiyle hattı tümüyle yeniliyoruz. Karayolları'nın yaptığı deplase hibe, DSİ'nin yaptığı isale hattı, Bingöl Belediyesi borçlandırılarak yapılmaktadır. Kürük İsale Hattı'nda su miktarının arttırılmasına dönük çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Taahhütlerini yüzde90 oranında gerçekleştirdiğini anlatan Atalay, şunları söyledi: “Ayrıca Sosyal belediyeciliğin gereği olarak; her yıl 1000 öğrenciye ücretsiz etüt eğitimi veriyoruz. Yeme, içme, yatma ve her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 5 yılda 5000 öğrenciye bu hizmeti verdik. Yine 3000 aileye günde 17000 ekmeği ücretsiz veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. SODES'ten 5 proje hibesi, Fırat Kalkınma Ajansı'ndan da 1 proje hibesi aldık. 5 yılda yaklaşık 20 teknik eleman (Mimar-Mühendis), 500'e yakın şirket elemanı ilave olarak istihdam ettik.”

Şehrin İmar planını komple ihaleye çıkardıklarını söyleyen Atalay, “Yenimahalle, Mirzan, Yeşilyurt, Bahçelievler, Kaleönü ve diğer mahallelerde ve yeni mücavir alana göre imar planları yeniden düzenlenecek. İhalesini gerçekleştirdik. İmar planımızla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu mahallelerde eski yapılar yıkılarak yeni yapılar yapılabilecek” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.09.2025
17:33
12 Bingölspor`da hedef 3 puan!
12 Bingölspor'da hedef 3 puan!
Ligin ilk maçını kazanmanın yanı sıra Ziraat Kupası'nda ilk iki turunda da önemli rakipleri eleyerek bölgenin parlayan yıldız takımı olma başarısını gösteren 12Bingölspor, pazar günü ligin güçlü ekiplerinden Malatya Yeşilyurtspor'u ağırlıyor.
20.09.2025
17:31
Bingöl merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl merkezli 3 ilde, 5 milyon TL'lik işlem hacimli 'nitelikli dolandırıcılık' suçuna ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.
20.09.2025
17:29
Bingöl`de binler ‘Bir Anadolu Şenliği`nde buluştu
Bingöl'de binler 'Bir Anadolu Şenliği'nde buluştu
İlk gün sahne alan Bingöllü Ses Sanatçısı Alişan, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı işgale ve soykırıma 'Yıkılsın İsrail' sözleriyle tepki gösterdi ve Gazze için 'Dünyadan Uzak' isimli şarkıyı Bingöllülerle birlikte söyledi.
20.09.2025
17:28
Bingöl`de suça geçit yok: 16 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de suça geçit yok: 16 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 48 şüpheli yakalanırken bunlardan 16'sı tutuklandı.
20.09.2025
17:27
Hülakü, Çatak`ın su sorunu için Yerlikaya`dan yanıt istedi
Hülakü, Çatak'ın su sorunu için Yerlikaya'dan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova İlçesi Çatak Köyü'nün su sorununa ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi ve ivedi çözüm çağrısında bulundu.
20.09.2025
17:26
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bingöl'de NARKO Timlerin düzenlediği operasyonda uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslardan 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın