KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Atalay, birim amirlerine seslendi

Belediye personeliyle yaptığı toplantıda birim amirlerinin ve personelinin sorunlarını, sıkıntılarını dinleyen Başkan Atalay, yapılan ve yapılacak çalışmalardan da bahsetti.

Atalay, birim amirlerine seslendi
22 EKİM 2013 SALI 22:50
0
2365
7
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile ‘Moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Belediye çalışanlarının ‘Kurban Bayramı'nı tebrik eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Allah'a hamdolsun ki beni sizlere ve Bingöllülere karşı yalancı çıkarmadı. Çok şükür, 29 Mart 2009 seçimlerinde vaat ettiklerimizin yüzde 90'ını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Altyapının yüzde 95 oranında yenilendiğini, kalan kısmının da bir iki ay içinde tamamlanacağını belirten Atalay, 10 belediyeden müteşekkil Bingöl Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile kentin büyük bir sorunu olan çöp depolama işi çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Tesise, günlük yaklaşık 100 ton çöp döküldüğünü ve 25 yıldır şehrin merkezindeki vahşi depolama alanı olan 84 dönümlük mevcut çöp alanını da yeşil alan olarak düzenleyeceklerini ifade eden Atalay: “Kompaktör aracımız 24 ton kapasiteli ve tesisimiz şuan tam kapasite çalışıyor” dedi.

40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon atığının Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtılarak ovaya temiz su olarak deşarj edildiğini de kaydeden Atalay: “Şehir kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesisi bağlantıları ilimiz merkez Yeşilyurt Mahallesi (Tugay içi), Düzağaç Kaleönü hattı ve şehir merkezi hattı olmak üzere 3 noktadan bağlanarak ilimizin tüm kanalizasyon şebekesinin atık suları tesise bağlanmıştır. Atıksu Arıtma Tesisimiz biyolojik Arıtma Tesisi olup, günlük 16 bin 500 metreküp atıksu kapasitelidir. Atıksu Arıtma Tesisimiz mekanik sistemi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek gösterilebilecek bir tesisidir. Bingöl çevre sorunlarından bir bir kurtuluyor” diye konuştu.

İnönü Mahallesi'nde Bingöl Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek gösterilecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Atalay: “Alanda bulunan 516 Hak sahibinin yüzde 92'siyle uzlaşma sağlanarak daire sözleşmesi imzalandı. Yüzde 8'inin de kamulaştırma bedelleri ödendi. Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) işbirliği ile İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 1971 Bingöl depreminin izlerinin yok olmaya başladığı alanda artık yeni binalar yükselmeye başladı. Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte Bingöl'de 1971 depreminin izleri tamamen silinecek. Kentsel Dönüşüm, Camilerin çevre düzenlemesi, Okul Bahçeleri, Mezarlıklar, Parklar, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atıksu Arıtma Tesisi, altyapı ve üstyapı ile Bingöl hizmetin her türlüsüne kavuştu. Şuanda Bingöl'ün en çok özlemle beklediği üstyapı çalışmalarında da 3 aylık bir çalışma sonrasında yüzde 40'ı geçen bir çalışma tamamlanmış olup, yılsonuna kadar ciddi oranda yapım gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan yatırımların büyük bir kısmının Bingöl Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarından karşılandığını hatırlatan Atalay: “03 Nisan 2009 tarihinde göreve geldiğimizde Bingöl Belediyesi'nin gelir bütçesi 2008 yılı sonu itibariyle 18 milyon 270 bin TL'ydi. 2013 yılının ilk 6 ayında 25 milyon 500 bin TL gelirimiz oldu. Hedefimiz 2013 yılı sonu itibariyle 50-55 milyon TL. ‘Her Mahalleye Bir Park' projesi kapsamında bu dönemde 16 yeni parkımızı hizmete açtık. Parklarımızın içinde 5'li oyun grupları, fitnes aletleri ve farklı oyun grupları bulunmaktadır. Bu parklarla birlikte Bingöl'de yeşil alan sayısı da arttı.”

Yapılan hizmet ve yatırımlarla Bingöl'ün gelişip güzelleştiğini söyleyen Atalay: “Çapakçur Vadisi'nde kamulaştırma çalışmalarımız büyük oranda bitti. DSİ'nin taşkın koruma çalışması devam ediyor. Çapakçur Vadisi Bingöl'ün en önemli ve en güzel mesire ve dinlenme alanı olacak” dedi.

Kürüksuyu İsale Hattı'nın komple yenilenmekte olduğunu belirten Atalay: “Kürüksuyu İsale Hattı'nı Ekinyolu Köyü'ne kadar komple yenilemiş olacağız. Heyelan Bölgesiyle birlikte Karayolları ve DSİ marifetiyle hattı tümüyle yeniliyoruz. Kürük İsale Hattı'nda su miktarının arttırılmasına dönük çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Şehrin İmar planını komple ihaleye çıkardıklarını söyleyen Atalay, “Yenimahalle, Mirzan, Yeşilyurt, Bahçelievler, Kaleönü ve diğer mahallelerde ve yeni mücavir alana göre imar planları yeniden düzenlenecek. İhalesini gerçekleştirdik. İmar planımız 30 Mart 2014 tarihine kadar bitecek. O mahallelerde eski yapılar yıkılarak yeni yapılar yapılabilecek” diye konuştu.

Atalay, “Tüm bu hizmetleri bize nasip ettiği için Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz, yapılan tüm hizmetlerde Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerimiz ile Kalkınma Bakanımız Sn. Dr. Cevdet Yılmaz ve milletvekilimiz Sn. Prof. Dr. Eşref Taş'ın, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve tüm teşkilat mensuplarının, Belediye Meclis Üyeleri'nin, İl Genel Meclis Başkanı ve üyelerinin, Sivil Toplum Kuruluşları'nın, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Meslek Birliklerinin, belediye çalışanlarının ve Bingöl halkının desteklerini görmekteyiz, bunun için de kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay'ın konuşmasının ardından toplantı bayramlaşma ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
cabbar kaya (@Misafir_16225)
24 Ekim 2013 Perşembe 19:01
aslında yorumları okurken bir kez dahaa memleketimizin ne kadar içler acısı bir durumda olduğunu görüyorum.. yalakalık ve yobazlıktan başkada bir şey değil el insafff bingölll hiz
Tahsin genç (@Misafir_16211)
24 Ekim 2013 Perşembe 11:59
Sayın atalayın yaptıklarının tartışılacak hiç bir yönü yok ben 50 yaşındayım bingölde büğüdüm hiç bir başkan bunun yaptığını yapamadığı gibi yapmaya cesaret bile edemediler ondan dolayı serdar beye sonsuz taktir ve teşekürler bu hizmetlerinin devamı için başbakanın kendisine bir şans daha vermesini bekliyoruz kendisi yarım kalmış tüm çalışmalrını sonuçlandırsın biz serdar bey ile yürümeye hazırız kendisine görev verilirse bizlerde bu görevlerde yer almaya hazırız RABBİM serdar beyin yardımcısı olsun HER ŞEY BİNGÖL İÇİN
salih aydın (@Misafir_16206)
24 Ekim 2013 Perşembe 10:12
Serdar Beyin yaptıkları göz ardı edilecek şeyler değil bingölümüz tarihinden bu yana gelmiş geçmiş belediye başkanlarından hangi belediye başkanı elini taşın altına koyupta bu cesareti gösterdi ilk defa bingölümüzün çehresi değişiyor.başarılarının devamını dilerim İnşallah yakında olacak seçimde Serdar ATALA'yı tekrar başkan olarak görmek nasip olur.
zaza miro (@Misafir_16199)
23 Ekim 2013 Çarşamba 21:08
sayın başkan görünmeyen kahramanlarına birim amirleirne helal olsun üst yapı alt yapı kentsel dönüşümde göstermiş olduğu hizmetlere helal olsunkendini hizmede adamış bu dürüst insanlara teşekkürler
tarık erdoğan (@Misafir_16196)
23 Ekim 2013 Çarşamba 20:01
Doğrudur sevgili hayri korkut kardeşim. serdar atalanın bingöle yaptıklarını hiçbir başkan yapmadı. bu konuda katılıyorum size. hiçbir başkan bu ili 20 yıl borçlandırmadı iller bankasına, hiç bir başkan halkı toza boğup üstüne, suları kesip bingöl halkını cezalandırmadı. halk otobüsündeki semiha teyzem akıl edip yanındakine (YA MAHALLE MAHALLE YAPILSAYDI OLMAZMIYDI?) belediyenin öz kaynakları iller bankası değildir. bu halk serdar atalayı asla unutmayacaktır. 2014 martta, bu yapılan yolların halini hep beraber göreceğiz.
Hayri KORKUT (@Misafir_16183)
23 Ekim 2013 Çarşamba 16:07
SAYIN SERDAR ATALA BEYE BİNGÖLÜMÜZE YAPTIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKÜR EDERİM. HİZMETLERİNİN DEVAMINI DİLİYORUM İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDEDE YİNE BAŞKANIMIZ O OLUR, YAPTIKLARI ORTADA BUNLARI GÖRMEMEK KÖRLÜKTÜR, TARİHTEN BU YANA YAPTIKLARINI KİMSE YAPAMADI BİNGÖLÜN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR BİNGÖL SERDAR BEYLE ÇOK ŞEY KAZANDI BENDE ZAMAN ZAMAN KIZMIŞIMDIR,YOLLARIN DURUMUNA SULARIN KESİLMESİNE AMA SABRETMEK LAZIM YAPTIKLARINI GÖRMEK TAKDİR ETMEK LAZIM SADECE KENDİ BİLDİKLERİNİ YAPARSA DAHA İYİ OLUR TARAFSIZ OLSUN HALKLA İÇİÇE OLSUN Saygılarımla
hayri korkut (@Misafir_16175)
23 Ekim 2013 Çarşamba 11:12
Değerli Belediye Başkanımız Serdar Beyin yaptıkları göz ardı edilecek şeyler değil tarihten bu yana ilk defa bingölümüzün çehresi değişiyor.İnşallah yakında olacak seçimde tekrar başkan olarak görmek nasip olur.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın