KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Atalay görevine başladı

29 Mart 2009'da yapılan Mahalli İdareler seçiminin ardından Bingöl Belediye Başkanlığını kazanan Serdar Atalay, Belediye Başkanlığı Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Yakup Moğul'dan aldı.

Atalay görevine başladı
04 NİSAN 2009 CUMARTESİ 13:04
0
2845
0
AA aa
29 Mart Mahalli İdareler seçiminde Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeliğini kazananlar için Bingöl Adliye salonunda Mazbata dağıtım töreni düzenlendi. DTP'li İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin katılmadığı mazbata töreninde diğer partililer hazır bulundu. İl Seçim Kurulu Başkanı Yakup Moğul'un teşekkür konuşmasının ardından Bingöl Belediye Başkanlığına seçilen Serdar Atalay, Demokrat Partili (DP) Sancak Belediye Başkanı Fahrettin Çolban ve Saadet Partili (SP) Ilıcalar Belediye Başkanı Gıyasettin Koçibar, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri Mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Moğul'dan  aldı.
Mazbata töreninin ardından alkışlar arasında Adliye Sarayı'ndan ayrılan Yeni Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkan Vekili Selahattin Böçkün'den görevi devraldı.

“3 Nisan'ı milat olarak belirliyoruz”
Başkanlık görevi devralan Atalay, Bingöl'ün hizmete ihtiyacı olduğunu ifade ederek, kaybedecek zamanlarının olmadığını belirtti.
Bir parti mensubu olduğunu ancak belediye başkanlığı görevini devraldıktan sonra, AK Parti'nin değil, tüm Bingöl halkının belediye başkanı olduğunu vurgulayan Atalay: “Öncelikle 29 Mart seçimlerinin Bingöllümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Çok zorlu bir seçim süreci geçirdik. Demokratik bir yarış oldu. Seçimlerden önce; ‘demokraside irade halkındır. Halk neyi isterse bizde ona saygı duyacağız' demiştik. Halkta ortaya bir tercih koydu. Bu karara hepimiz saygılıyız. Ben bir noktanın özelikle altını çizmek istiyorum. 29 Mart öncesine kadar AK Parti belediye başkan adayıydım. 29 Mart'a Bingöl Belediye Başkanı seçildim. Ben artık Bingöl Belediye Başkanıyım, 86 bin 500 insan bana eşit yakınlıktadır. Görevimin son dakikasına kadar bunu böyle yürüteceğim. Bu görev, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bize hatırlatmıştır. Bingöl'ün, bu andan itibaren kaybedilecek bir dakikası yoktur. Görevimizin son dakikasına kadar ben ve bütün meclis üyesi arkadaşlarım hep birlikte çalışacağız, hep birlikte Bingöl'e hizmet üreteceğiz. Bu orkestranın da şefi ben, bürokratlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, memurlarımızla, işçilerimizle bu belediyeyi Bingöl halkının hizmetine amade haline getireceğiz. Toplumun herkesimden, söz söylemesi gerekenlerle birlikte bu şehrin kalkınması için hep birlikte ortak kararlar alacağız. Düne kadar siyaset vardı. Belki istemeden de olsa, siyasettin cilvesi de olsa, bazı insanların, bazı hemşerilerimizin kalbini de kırmış olabiliriz. Bu hususta ben hepsinden helallik istiyorum. Ben hiç kimseye karşı ön yargılı değilim. 3 Nisan'ı bir milat olarak belirliyoruz. Bugünden itibaren bu belediye, Bingöl halkının ve herkesin belediyesidir. Bizim kısır çekişmelerle kaybedecek hiçbir dakikamız yoktur. Çünkü bu uğurda harcanacak her dakika, Bingöl halkının emeğinden harcanacak bir değer olacaktır. Dolayısıyla Bingöl halkına bunu yapacak bir hakkımız yoktur. Biz, ne olursa olsun sadece hizmeti konuşacağız. Bize bu görevi verenleri mahcup etmemek için en iyi hizmeti sunma gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu. 
Yapılan devir teslim töreninin ardından Atalay makamında tebrikleri kabul etti ve belediye personeliyle tanıştı.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın