KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Atalay: 'güzel bir mesafe kat ettik

Bingöl’de 40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon atığının artık arıtma tesisinde arıtılacağını belirten Başkan Atalay: “Bingöl’ün temel olarak kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, katı atık bertaraf sorunu, atık suyu arıtmama sorunu vardı. Allah’ın izni ile şuanda bu sorunlar çözüm yoluna girdi” dedi.

Atalay: `güzel bir mesafe kat ettik
27 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 06:24
0
2305
0
AA aa

Bingöl'ün en önde gelen sorunlarından biri olan kanalizasyon suyunun derelere ve ovaya akmasını önlemek için çalışma başlatan Bingöl Belediyesi, şehir kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesisi bağlantı çalışmalarına devam ediyor.

Gazetecilerle birlikte Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çalışmaların bitme aşamasında olduğunu belirterek, atık suyun Arıtma Tesisinde arıtılarak ovaya temiz su olarak deşarj edileceğini söyledi.

“Bingöl'de kanalizasyon suyu derelere akmayacak”

Şehrin kanalizasyon suyunun arıtma tesisi bağlantısı çalışmalarının devam ettiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, tesisin kısa bir süre sonra faaliyete gireceğini ve artık kanalizasyon suyunun derelere akmayacağını ifade etti.

Atalay, “Arıtma Tesisini kısa bir süre sonra faaliyete sokacağız. Şehrin bütün atık suyu Arıtma Tesisinde arıtılacak ve temiz su olarak ovaya akıtılmış olacak. Arıtma Tesisi çevresel açıdan olumsuz bir etki oluşturmayacak, biz bunu sağlıyoruz” dedi.

Bingöl'ün iki temel çevre sorunu olduğunu belirten Başkan Atalay, bunların atık su sorunu ve katı atık bertaraf sorunu olduğunu söyledi. Atalay, mevcut sorunlarla ilgili Arıtma Tesisi'nin ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin bu yıl faaliyete gireceğini sözlerine ekledi.

Bingöl'ün 5 ana altyapı ve çevre sorununun olduğunu dile getiren Başkan Atalay, bunların hepsinin çözüme kavuşturulacağını ifade ederek: “Bingöl'ün temel olarak kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, katı atık bertaraf sorunu (Çöplerin düzenli depolanmaması), atık suyu arıtmama sorunu vardı. Allah'ın izni ile şuanda bu sorunlar çözüm yoluna girdi. Kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu önümüzdeki yıl tamamen bitmiş olacak. Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi de inşallah bu yıl hizmete girmiş olacak. Bingöl 5 ana altyapı ve çevre sorunundan da kurtulmuş olacak. Bunun dışında da en temel sorun olarak kentsel dönüşüm sorununu görüyoruz. Bu da Bingöl Belediyesi ve TOKİ marifetiyle yürüttüğümüz Kentsel Dönüşüm Projeleri. Birde doğal olarak işleyen ve vatandaşın kenti konutlarını dönüştürmek suretiyle yaptığı konutlar. İnönü Mahallesi'nde TOKİ ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projemizi bu yıl ihale yapmak suretiyle başlatıyoruz. Kültür Mahallesi'nde yapılacak olan 2. etap Kentsel Dönüşüm Projesi için de ön protokol çalışmalarımız devam ediyor. Bingöl birkaç yıl içerisinde inşallah bu temel sorunların tümünde çözüme ulaşmış olacak. Ben şahsen bunların Bingöl adına çok büyük kazanımlar olduğunu düşünüyorum. Temel sorunlarımız çözüldükten sonra diğer sorunların çözülmesi çok daha rahat olacaktır. Bingöl bu sorunları birkaç yıl içerisinde çözüp çok daha modern bir kent haline gelecektir. Bu sağlam altyapı kurulmadan Bingöl'ün geleceğe güvenle yürümesi mümkün değildir. Yaptığımız çalışmalarda Allah'ın izni ile şu ana kadar güzel bir mesafe kat ettik” dedi.

“Tesise ilave olarak 2 milyon TL masraf yaptık”

Bingöl'de 40 yıl önce yapılan kanalizasyon şebekesinin yenileneceğini belirten Başkan Atalay: “Bu kanalizasyon bu güne kadar dereye akıtılıyordu. İnsan ve çevre sağlığına zarar verecek şekilde tabiata akıtılıyordu. Arıtma Tesisi daha önce AB Hibesi olarak 1 milyon 554 bin Euro'ya ihale edilmişti. Ancak biz kendi dönemimizde 2 milyon TL civarında ilave bir masraf yaptık. Arıtma Tesisimiz mekanik sistemi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek gösterilebilecek bir Arıtma Tesisidir. Bu işletmeye de yansıyacak ve Bingöl'e hizmet etmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“Arıtma tesisini bu yıl işletmeye alacağız”

İşin tamamlanması ile birlikte şehrin bütün kanalizasyon suyunun burada arıtılacağını belirten Başkan Atalay: “Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bütün şehirden gelen atık su burada arıtılacak ve temiz su olarak araziye deşarj edilecektir. Yeni yapılan kanalizasyon projesi ile şehrin geri kalan kısmının atık suyu burada arıtacaktır. En önemli problemlerden biri buydu. Altyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte şehrin tüm kanalizasyonu buraya bağlanacaktır. Arıtma tesisini bu yıl işletmeye alacağız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın