KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Atalay: 'güzel bir mesafe kat ettik

Bingöl’de 40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon atığının artık arıtma tesisinde arıtılacağını belirten Başkan Atalay: “Bingöl’ün temel olarak kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, katı atık bertaraf sorunu, atık suyu arıtmama sorunu vardı. Allah’ın izni ile şuanda bu sorunlar çözüm yoluna girdi” dedi.

Atalay: `güzel bir mesafe kat ettik
27 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 06:24
0
2553
0
AA aa

Bingöl'ün en önde gelen sorunlarından biri olan kanalizasyon suyunun derelere ve ovaya akmasını önlemek için çalışma başlatan Bingöl Belediyesi, şehir kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesisi bağlantı çalışmalarına devam ediyor.

Gazetecilerle birlikte Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çalışmaların bitme aşamasında olduğunu belirterek, atık suyun Arıtma Tesisinde arıtılarak ovaya temiz su olarak deşarj edileceğini söyledi.

“Bingöl'de kanalizasyon suyu derelere akmayacak”

Şehrin kanalizasyon suyunun arıtma tesisi bağlantısı çalışmalarının devam ettiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, tesisin kısa bir süre sonra faaliyete gireceğini ve artık kanalizasyon suyunun derelere akmayacağını ifade etti.

Atalay, “Arıtma Tesisini kısa bir süre sonra faaliyete sokacağız. Şehrin bütün atık suyu Arıtma Tesisinde arıtılacak ve temiz su olarak ovaya akıtılmış olacak. Arıtma Tesisi çevresel açıdan olumsuz bir etki oluşturmayacak, biz bunu sağlıyoruz” dedi.

Bingöl'ün iki temel çevre sorunu olduğunu belirten Başkan Atalay, bunların atık su sorunu ve katı atık bertaraf sorunu olduğunu söyledi. Atalay, mevcut sorunlarla ilgili Arıtma Tesisi'nin ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin bu yıl faaliyete gireceğini sözlerine ekledi.

Bingöl'ün 5 ana altyapı ve çevre sorununun olduğunu dile getiren Başkan Atalay, bunların hepsinin çözüme kavuşturulacağını ifade ederek: “Bingöl'ün temel olarak kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, katı atık bertaraf sorunu (Çöplerin düzenli depolanmaması), atık suyu arıtmama sorunu vardı. Allah'ın izni ile şuanda bu sorunlar çözüm yoluna girdi. Kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu önümüzdeki yıl tamamen bitmiş olacak. Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi de inşallah bu yıl hizmete girmiş olacak. Bingöl 5 ana altyapı ve çevre sorunundan da kurtulmuş olacak. Bunun dışında da en temel sorun olarak kentsel dönüşüm sorununu görüyoruz. Bu da Bingöl Belediyesi ve TOKİ marifetiyle yürüttüğümüz Kentsel Dönüşüm Projeleri. Birde doğal olarak işleyen ve vatandaşın kenti konutlarını dönüştürmek suretiyle yaptığı konutlar. İnönü Mahallesi'nde TOKİ ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projemizi bu yıl ihale yapmak suretiyle başlatıyoruz. Kültür Mahallesi'nde yapılacak olan 2. etap Kentsel Dönüşüm Projesi için de ön protokol çalışmalarımız devam ediyor. Bingöl birkaç yıl içerisinde inşallah bu temel sorunların tümünde çözüme ulaşmış olacak. Ben şahsen bunların Bingöl adına çok büyük kazanımlar olduğunu düşünüyorum. Temel sorunlarımız çözüldükten sonra diğer sorunların çözülmesi çok daha rahat olacaktır. Bingöl bu sorunları birkaç yıl içerisinde çözüp çok daha modern bir kent haline gelecektir. Bu sağlam altyapı kurulmadan Bingöl'ün geleceğe güvenle yürümesi mümkün değildir. Yaptığımız çalışmalarda Allah'ın izni ile şu ana kadar güzel bir mesafe kat ettik” dedi.

“Tesise ilave olarak 2 milyon TL masraf yaptık”

Bingöl'de 40 yıl önce yapılan kanalizasyon şebekesinin yenileneceğini belirten Başkan Atalay: “Bu kanalizasyon bu güne kadar dereye akıtılıyordu. İnsan ve çevre sağlığına zarar verecek şekilde tabiata akıtılıyordu. Arıtma Tesisi daha önce AB Hibesi olarak 1 milyon 554 bin Euro'ya ihale edilmişti. Ancak biz kendi dönemimizde 2 milyon TL civarında ilave bir masraf yaptık. Arıtma Tesisimiz mekanik sistemi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek gösterilebilecek bir Arıtma Tesisidir. Bu işletmeye de yansıyacak ve Bingöl'e hizmet etmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“Arıtma tesisini bu yıl işletmeye alacağız”

İşin tamamlanması ile birlikte şehrin bütün kanalizasyon suyunun burada arıtılacağını belirten Başkan Atalay: “Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bütün şehirden gelen atık su burada arıtılacak ve temiz su olarak araziye deşarj edilecektir. Yeni yapılan kanalizasyon projesi ile şehrin geri kalan kısmının atık suyu burada arıtacaktır. En önemli problemlerden biri buydu. Altyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte şehrin tüm kanalizasyonu buraya bağlanacaktır. Arıtma tesisini bu yıl işletmeye alacağız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın