KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Atalay: zararın tamamı karşılanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay: “Vatandaşlarımıza verilen zararların tamamı karşılanacak. Onların envanteri çıkarılıyor, büyük oranda çıkarıldı. Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan karşılanacak” dedi.

Atalay: zararın tamamı karşılanacak
10 EKİM 2014 CUMA 22:55
0
1572
1
AA aa

Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında IŞİD'in Suriye sınırındaki Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet eylemleri ve protesto gösterileri başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Önceki gün akşam yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) alınan kararlar ve ele alınan konuları da gazetecilerle paylaşan Atalay: “Hepimiz biliyoruz. Bazı şehirlerimizde Kurban Bayramımızı hüzne boğan üzücü gelişmeler yaşandı. Bir siyasi partinin son derece sorumsuzca, haddini aşan tutum ve eylem çağrısıyla bazı il ve ilçelerimizde gösteriler, yağmalamalar, bina, okul yakmaları, kamu binaları ve araçların yakılması hatta can kayıpları meydana gelmiştir. Olaylarla ilgili İçişleri Bakanımız sayıları paylaştı. Onları ben tekrar etmeyeyim. Yani ne kadara yararı var. Ölü sayıları, yakılan binalar, araçlar vesaire. Ama birkaç gün içinde büyük bir vandalizm yaşandı. Dün akşam da Bingöl'de dükkânları zarar gören esnafı ziyaret eden emniyet müdürümüz ve arkadaşlarına bir saldırı oldu. Orada da maalesef 2 şehidimiz oldu. Şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. Önce başta şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 350 yaralı var, onlara şifa diliyorum. Ailelere baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN ZARARLARININ TAMAMI KARŞILANACAK”

Çıkan olaylarda çok sayıda belediye binası ve il ve ilçelerdeki AK Parti binalarına saldırıların nedeniyle tahribat yaşandığını belirten Atalay: “O konuda aldığımız kararları ifade edeyim. Olayları daha geniş ve detaylı bir şekilde analiz edeceğiz. Özellikle Patnos ve Kurtalan başta olmak üzere bazı belediyelerimize büyük zarar verildi, binaları yakıldı. Bu belediyelerimizin hepsi şunu bilsinler: Bütün zararlar karşılanacak, binaların daha iyisi yapılacak, imkanlar yenilenecek. Parti teşkilatlarımızdan binalarımıza zararlar verildi. Parti binalarımıza saldırı olarak elimizde 29 il ve ilçe var. Biz genel merkez olarak karar aldık. Parti binalarımızın hemen hepsi yenilecek ve partimizin bayrağı her yerde dalgalanacak. AK Parti Türkiye'nin her yerinde, ilçesinde olan bir parti ve her yerde biz binamızı ve bayrağımızı mutlaka açık tutarız. Bu hassasiyetimiz sürüyor. Bütün teşkilatlarımıza duyuruyoruz. Onların tespitini bugün teşkilat başkanımız bugün yapıyor. Onlara verilen zararların hepsini biz karşılayacağız. Ayrıca vatandaşlarımıza verilen zararların tamamı karşılanacak. Onların envanteri çıkarılıyor, büyük oranda çıkarıldı. Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan karşılanacak. Fon şu anda takviye ediliyor. Vatandaşlarımız zararlarının hemen karşılandığını görecekler” açıklamalarında bulundu.

“GÖZALTILAR ARTACAK”

“Her zaman hukuka uygun şekilde gereken her şey yapılacak” diye konuşan Atalay, "Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepsi en sert şekilde cezalandırılacak. Bunu özellikle ifade ediyorum. Hükümetimizin bu konuda kararlılığı var. Şu ana kadar bin 24 gözaltı var, 58'i tutuklandı ama gözaltılar devam ediliyor. Gözaltıların bir kısmı olaylar devam ederken bir kısmı ise görüntülerden takip edilerek evlerinden alınmıştır. Şu anda da bu olaylara katılanlar, tahrik edenler, provoke edenler, yağmalayanlar tespit ediliyor, gözaltılar artacak. Bunu devlete karşı büyük bir şiddetin tahriki olarak görüyoruz. Onun için bu konuda hiçbir müsamaha olmayacak. Kamu düzenini, devletin düzenini hiç kimseye bozdurmayacağız, onda kararlıyız. Gözaltılar daha da artacak, şu anda tutuklamalar başladı, bunlar devam edecek. Yani bu tam bir şiddet hareketidir ve burada rol alanlar mutlaka cezasını görecek. Bunu en önemli vurgu olarak bunu ifade etmek istiyorum. Kamu düzenini bozanlar hesabını verecek” ifadelerini kullandı.

Her şeyin hukuk içinde ve çok iyi analiz edilerek yapılmasını hükümetin çok önemli gördüğünü vurgulayan Atalay: “Her şey ince ince dokunuyor ve devletin bütün birimleri büyük bir dikkat içinde çalışıyor. Bu olaylar sırasında, bölgedeki bazı belediyelerde orada bir yangın çıktığı halde belediyenin itfaiye araçlarını göndermeyen belediyeler var. Bunlar biliniyor. Bunlarla ilgili gerekenler yapılacak” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
polat aslan (@Misafir_17897)
11 Ekim 2014 Cumartesi 10:35
zararı kimden karşılayacaksınız devlet bürçesinde yani benim cebimden karşılanacaksa benim ne günahım var katılanlardan tespit edilenlerden karşılansın ceza almaları gerekir
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın