KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Atalay'dan bingölspor'a ziyaret

Belediye Başkanı Atalay, 15 günlük kamp süresini tamamlayarak Bingöl'e dönen Belediye Bingölspor'u ziyaret etti.

Atalay`dan bingölspor`a ziyaret
19 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:36
0
2057
0
AA aa

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden B. Bingölspor, 15 günlük kamp süresini tamamlayarak Bingöl'e döndü. Kamp dönüşü şehir stadında ikinci yarı çalışmalarına başlayan Belediye Bingölspor'u ziyaret eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren kulübe başarılar diledi. Futbolcularla sohbet eden Başkan Atalay, yeni transfer olan futbolcularla tanıştı. Teknik heyet ve Bingölsporlu taraftarlarında hazır bulunduğu alanda Belediye Başkanı Serdar Atalay bir konuşma yaptı.

Sezon yarısında hedeflediğimiz noktayı yakaladık
2 trilyonluk borcu 2 yılda ödeyerek Belediye Bingölspor'un bugünlere geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Yeni transferler kendilerini sahada göstereceklerine inanıyorum. Diğer arkadaşlarımızda her şartta ve ortamda iyi mücadele ettiler. Bu güne kadar olan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçen yıl birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız vardı. Onlarda çok çile çektiler. O gün onlara güzel şeylerden bahsediyorduk. Anlattıklarımızı hayal olarak görenler oldu. Bugün geldiğimiz noktada bunların hayal olmadığı anlaşıldı.

2 trilyon gibi bir borç yükü ve gider yükünü ödemeyi Allah nasip etti. Bu sadece benimle olmadı. Tabiî ki şehrin Belediye Başkanı olarak birçok iş adamına Belediye Bingölspor ile ilgili sıkıntıları aktardım. Yönetimdeki arkadaşlarımız, kulüp başkanımız, geçen yıl yönetimdeki arkadaşlarımız, bu yılki kulüp yöneticileri ve başkanımız herkes kendi gayretlerini gösterdi ve emek sarf etti. Sonuçta hep beraber şehirde güzel bir sinerji oluşturduğumuza inanıyorum.

Bu konuda özelikle Spordan Sorumlu Devlet Bakanımıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza, Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'a, Milletvekillerimize, bu konuda bize yardımcı olan bütün kesimlere teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Bingölspor'a az ya da çok, Bingöl'den yada Bingöl dışından yardım eden, bütün iş adamlarına teşekkür ediyoruz. Bu konuda ummadığım kadar bir destek gördüm. Bu kadar destek alacağımızı da ben tahmin etmemiştim. Sezon sonuna kadar ancak buralara geleceğimizi düşünüyorduk ancak sezon yarısında hedeflediğimiz noktayı yakaladık. Tabii bu bizim için yeterli değil” diye konuştu.

Kulübümüz tüm bağışların makbuzlarını veriyor
Birçok zoru kendilerine kolaylaştırdıkları için özellikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanına, Futbol Federasyonu Yetkililerine, teşekkür eden Başkan Atalay, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malzemeciden kulüp başkanına kadar emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz bir şey hedefledik. Bingölspor örnek bir takım olsun. Belediye Bingölspor sadece futbol alanında değil, diğer spor branşlarında da başarılı olsun. Hentbol takımımız şuanda 1. Ligde. Play-Off'a kalıyor. Pazar günü Adıyaman ile oynanan maçı da kazandı ve şuanda lider. Atletizm takımımız çok iyi. Kros'ta Belediye Bingölspor'un atleti olan bir arkadaşımız da üçüncü oldu.

Biz sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, 67 tane spor branşı olduğunu ve bu alanlarda da bizim kendimize göre hedef seçtiğimiz hem takım sporu olarak hem de ferdi sporlarda 10'a yakın branş var. O branşların içinden üçünde çok iyiyiz. İnşallah diğerlerinde de bunu devam ettireceğiz. Türkiye'de hem seyir açısından hem ilgi açısından en çok ilgili çeken futbol. Buda profesyonel bir kulüp olarak yürütülüyor. Biz Bingöl Belediyesi olarak profesyonel kulübümüz Bingölspor'a resmi olarak para veremiyoruz. Kanunen böyle bir aktarım yapamıyoruz. İş adamlarına, Ankara'da ki yetkililere, Futbol Federasyonu'na, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne rica edip zaman zaman bir takım katkılar alabiliyoruz. Burada bir şeye özellikle dikkat çekmek istiyorum. Kulübümüzün başından sonuna, yani iki yıldır yaptığı bütün harcamaların bir kuruşu kayıt dışı değildir.

Bunu kulüp yönetimi ve kulüp başkanımız ile daha detaylı, şeffaf anlayışımızın gereği olarak açıklayacağız. Ben bunu ilke olarak söylüyorum. Kamuoyu'nun da bunu bilmesini istiyorum. Kulübe bir lira bağış yapan insanımız kulüpten bağış makbuzu alıyor ve bunu 2005 yılında çıkan sponsorluk yasasına göre profesyonel müsabakalarda profesyonel kulüplere yapılan desteklerde yüzde 50 gider olarak gösterebiliyor. Amatör kulüplere yapılan desteklerin yüzde 100'üde gider olarak gösterilebiliyor. Bu kanuni bir şey. Bizde bütün bağış yapan insanlara bunu hatırlatıyoruz ve kulübümüzde tümüne bu bağış makbuzlarını veriyor. Yani hiçbir kayıt dışılık yoktur ve kulübümüz son derece şeffaf, açık bir şekilde idare ediliyor. Zaten bu yönetim anlayışımızın sonucu olarak ta kulübümüz bugün borçsuz duruma gelmiştir. 2 trilyonluk borcu 2 yılda kulübümüz ödeyerek bugünlere geldi” dedi.

Türkiye'de uluslar arası nitelikte 2 bin seyircili salon
Hedeflerinin çok ileri noktalar olduğunun altını çizen Atalay, altyapıya destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “100' e yakın altyapıda futbolcumuz var. Onlarında başında 5 tane Bingöl'ün yetiştirdiği, geçmişte de 2.ligde oynayan hocalarımız var. Bizler sadece profesyonel bir anlayışla değil, amatör ruhu da geliştirerek bu işleri yapmak istiyoruz. Dolayısıyla bu 100 arkadaşımız spor okulları ile daha da artıyor. Sayıyı da arttırmak suretiyle alttan yetişen bir sporcu yapısını sürekli bir dikey geçiş olarak kulübe yöneltmeyi planlıyoruz. Tabii burada hocalarımıza, kulüp yöneticilerimize de büyük işler düşüyor. Bütün yerleri, kulüpleri tarayıp, amatör kulüpleri güçlendirip, malzeme desteği olsun, tesis desteği olsun, köylere saha yapıncaya kadar onlara destek vermeliyiz. İnşallah bu yıl İl Özel İdaresi 10 tane büyük köye futbol sahası yapacak. Bu konuda Bakanımızda bir ödenek gönderdi.

Gerek Valimiz, gerek İl Genel Meclisimiz, Özel İdaremiz onlara da teşekkür ediyoruz. Bu konuyu gündemlerine aldılar. Oralarda o gençlerimiz yetiştikçe buralarda yetişen eleman sayısı çok daha iyi bir noktaya ulaşacak. Şimdi spor niye önemli. Burada insanların sosyal ve kültürel faaliyet göstermesi tabiî ki çok sınırlı olabiliyor ancak. Kültür Merkezimiz var, Gençlik Merkezimiz var, diğer kurumlarımıza ait bazı sosyal ve kültürel tesislerimiz var. Bunlar kullanılıyor ancak gençlerin temel spor alanlarına da çok ciddi ihtiyaçları var. 2003 Bingöl depreminden sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde Tesisler Daire Başkanı olarak görev yaptım. Arkadaşlarımız çok iyi bilirler ki şehir stadımız depremde hasar görmüştü. Hem de içinde duş alabileceğiniz bir mekan dahi yoktu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı olarak birçok kaynak aktardık. Bu stad güçlendirildi, bu hale geldi. Yan tarafta Gençlik Merkezi bahçesindeki spor tesislerini genel müdürlük olarak ihale etmiştik. Bugün bunlar gençliğin ve sporun hizmetinde. Kendi daire başkanlığım döneminde ihale ettiğim 2 bin seyircili salon Türkiye'de uluslar arası nitelikte tribünlü, her türlü akustiği, mekaniği, projeye konmuş olarak sadece model proje olarak Bingöl'de uygulanan bir projedir. Burası da inşallah Nisan-Mayıs aylarında bitecek. Onunda açılışını çok görkemli bir şekilde Sayın Başbakanımıza yaptırmayı düşünüyoruz. Bu salon bittiği anda buraya uluslararası müsabakalarda gelecek” ifadelerini kullandı.

Centilmenlik dışı bir davranışı kabul etmeyeceğiz
Türk Telekom Arena Stadının açılışı vesilesiyle İstanbul'a gittiğini belirten Atalay, Seyrantepe projesinde bizzat görev aldığını ifade ederek, “Seyrantepe Stadının açılışında herkesin bildiği üzere çok nahoş görüntüler ortaya çıkmıştı. O yuhalamalardan sonra bende stadı terk ettim. Biz sporu niye yapıyoruz. Niye yaptırıyoruz. Niye yaptırmak istiyoruz. Sporcu emeğinin karşılığını alsın. Seyirci güzel bir seyir zevkine ulaşsın.

İnsanlarımız dürüst, ahlaklı bir şekilde maçını izlesin ve herkes birbirine saygılı olsun. Herkesin emeği de karşılık bulsun. Bizim amacımız budur. Bir insan bir insanı sevmeyebilir. Siyasi görüşüne katılmayabilir. Bunun belirtileceği yer sandık başıdır. Bir insan sandık başına gittiği zaman hür iradesini kullanabilir. Herkesin ortak değeri olan Galatasaray gibi güzide bir kulüp, milyonlarca taraftarı olan, Avrupa'da başarı göstermiş, hepimizin ki ben Seyrantepe projesinde bizzat görev alan bir insanım. Protokolünü satır satır rahmetli Özhan Canaydın'la yazan bir insanım, Oraya da Sn. Adnan Polat tarafından bu vesile ile davet edilmiştim. Buna rağmen üzüldüğümüz husus Sayın Başbakanımız başından sonuna kadar bu projeye sahip çıktı. Galatasaray gibi bir kulübe böylesine bir stadın kazandırılması gerektiğini düşündü. Biz yine aynı dönemde Beşiktaş'a İnönü Stadında tribün ilavelerinde yardımcı olduk.

Fenerbahçe stadında yardımcı olduk. Trabzon stadı da şuan yapılıyor. Onun projeleri yine bizim dönemimizde başlatılmıştı. Türkiye'nin birçok yerinde yapılıyor. Burada ayrım yapamazsınız. Kişisel olarak farklı bir takımı sevebilirsiniz. Ancak sonuçta bu stadlar Türkiye'nin stadıdır. Bu vesileyle kamuoyuna ben bir çağrıda bulunuyorum. Taraftarlarımızda burada. Kesinlikle centilmenlik dışı bir davranışı kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Zaten şuanda şiddet yasası da çok sert tedbirler getirecek. Futbolcu arkadaşlarımızda bu konuda sahadaki kararları değiştirme imkanı olmadığına göre, verilen karara saygılı olmalı. Ayrıca yönetimler demokratik çerçevede eleştiri yapabilir. Bunlar ayrı şeyler ama saha içerisinde centilmenlik hakim olmalı. Seyircimiz kesinlikle kontrol dışı bir davranışa girmemeli.

Centilmence takımını desteklemeli. Rakip takımada saygı duymalı. Varsa bir başarı onu da alkışlamalı. Bu geleneği bizim güçlendirmemiz lazım. Dolayısıyla bu vesile ile ben Galatasaray camiasını kesinlikle bu konudan tenzih ederim. O yapılanlar kesinlikle Galatasaray kulübünü de bağlamaz. Ancak her kulüpte kendi içindeki bu tür yanlış yapan insanları ayıklayıp bir kenara koymalı. Bir kulübün güzelliğini, büyüklüğünü de bu tür davranışlara fırsat vermeden daha ileri noktalara götürmek lazım. Buda her kulübün kendi yönetimine düşen bir görevdir. Bu konularla ilgili kamuoyunun daha hassasiyet göstermesi lazım” dedi.

Bingöl kış sporlarının merkezi olacak
Atalay, “Türk Telekom Arena Stadının açılışı esnasında Basketbol Federasyonu Başkanı ile görüştüm. Gençlik Merkezimizdeki 2 bin seyircili salon bittiğinde uluslar arası bir organizasyon verilmesi ile alakalı görüştük. Basketbol Federasyonu Başkanı ise bunu değerlendireceğini söyledi. Hatta Tekvando Federasyonu Başkanı ile de görüştüm. Oda aynı şeyleri söyledi. Buraya uluslar arası bir müsabaka verilmesi gerektiğini söyledik. Kendileri de bu konuyu gündeme alacaklarını belirtti. Daha öncede Voleybol Federasyonu Başkanımızdan böyle bir talebimiz olmuştu. Bu salon o nitelikte bir salon olduğu için biz bu teklifleri yaptık. Ayrıca Bingöl'ün geçmişte Milli Takıma sporcu yetiştirdiği ve büyük başarılar elde ettiği bir alan var. Oda kayak sporu. Bizim Dikme Köyü'nde çok güzel bir kayak tesis alanımız vardı. Daire Başkanlığım dönemlerinde bunun bütün fizibilite çalışmalarını yapmıştık.

2010 yılı içerisinde de buranın ihalesi yapıldı. Kayak tesisimiz 70 yataklı. Hem bin 250 metre telesiyej hattı, teleski hattı, hem de yeni kayak öğrenenlere dönük bir baby-lift var.. Buranın ihalesi yapıldı ve sözleşmesi imzalandı. İnşallah iki yıl içerisinde de bitirilecek. Yani 2012 yılı içerisinde bitirilecek. Orada Bingöl-Elazığ-Malatya ve çevre iller açısından bölgenin bir kayak merkezi olacak. Bu vesile ile bunu da kayak severlere duyurmuş olalım. Bu noktada Bingöl kış sporları merkezi olacak. Buranın maliyeti yaklaşık 10 milyon TL olacak” diye konuştu.

Yapılacak tesislerin müjdesini verdi
Yapılacak tesisler ile ilgili müjdeler veren Başkan Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 2011 yılı yatırım programına kapalı yüzme havuzu yapımını da aldı. 10 milyon TL civarında proje tutarı olacak. Bu salon 16x25 metre büyüklüğünde olacak. Kapalı havuz yapıldığı zaman yüzme sporlarında da Bingöl'de ciddi bir ivme kazandırmış olacak. Bizim ana branşlar itibariyle spor tesisleri bakımından iki tane eksiğimiz kalıyor. Birincisi sentetik yüzeyli atletizm pisti ve kamp eğitim merkezi. Üniversitemize yakın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Orman Bakanlığı'ndan almış olduğu bir arazi var, 25 dönüm civarında. Bunu da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzle görüştük, sentetik yüzeyli atletizm pisti ve kamp eğitim merkezini o arazi üzerine tesis edecekler. İnşallah yıl içerisinde ödenek ayarlanmak suretiyle bir an önce yapımını, ihalesini sağlamaya çalışacağız. Bir de bizim Çapakçur'da şuanda sentetik sahamızın olduğu yerde etraftaki açık spor tesisleri, yeni ilave soyunma odaları, kafeterya ile oranın bir spor parkına dönüştürülmesi için bir çalışma yapılıyor şuanda. Bu hafta içerisinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden elemanlarımızda gelecek ve oranın projesi de yapılıyor.

Onu da Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız karşılayacak. Bu yaptığımız bütün görüşmeler sonucunda mutabakata varılmış konulardır. Bu iki eksikliğimizde programa girdikten sonra Bingöl bir spor şehri olacak. Kapalı Spor Salonu'nun üstündeki boş araziye de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Spor Lisesi yapılacak. Bakanlık bunu programa aldı. Spor Lisesi yapıldığı zaman burası tam bir spor adası olacak. İnşallah orası ileride Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'na da dönüşecek. Rektörümüzle de bu konuyu görüştük. Bu şekilde Bingöl spor tesisi altyapısını tamamlamış olacak. Futbol ve diğer branşlarda Bingöl yükselişini sürdürecek. Biz her alanda kalkınma diyoruz. Belediyecilikte sadece fiziki, altyapıyı yapmak yeterli değil. Elbette bu çok önemli bir şey. Hem fiziki altyapı ile ilgili çalışıyoruz. Hem çevre konuları ile uğraşıyoruz. Hem üstyapı sorunları ile uğraşıyoruz. Hem kentleşme problemleri ile uğraşıyoruz. Bir yandan sosyal, kültürel ve sportif işlerle de uğraşıyoruz. Bütün alanlarda kalkınmayı savunuyoruz. Bütün alanlarda gelişmeyi savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İyi günleri hep beraber yaşayacağız
Atalay, Genç Sentetik Sahası, Solhan Sentetik Sahası, Yeni Mahalle Sentetik Sahası olmak üzere üç tane sentetik saha yapılacak. Solhan Sentetik Sahası bitti. Genç Sentetik Saha ihale aşamasında. Yenimahalle'de ihaleye hazırlanıyor. Onlarda 2011 yılında bitmiş olacak. Dolayısıyla bir iki yıl içerisinde Bingöl'de spor yapmak istiyorum diyen için hiçbir mazeret kalmayacak. Şuanda da isteyen herkes isteyen sporu yapabilecek durumda. Bu vesileyle takıma katılan yeni arkadaşlara başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Daha önceden takımda olan arkadaşlarımıza da ikinci devrede başarılar diliyorum. Hocamıza, teknik heyetimize, kulüp başkanı ve bütün yönetime teşekkür ediyorum. Başkan ve yönetim çok sesli bir kadrodan oluşuyor.

Bingöl'ü kuşatan bir yapıdan oluşuyor. Her görüşten insanın spor paydasında birleştiği bir yönetim. İnanıyorum ki buda Türkiye'de birçok ile örnektir. Dünya görüşü olarak farklı düşünseler bile burada Bingölspor için herkes emeğini ortaya koymuştur. Ben özellikle kulüp başkanı ve yönetime de bu konuda teşekkür ediyorum. İnşallah en kötü günlerimiz geride kaldı. Bundan sonra çok iyi günleri hep beraber yaşayacağız. Siz ne kadar iyi olursanız Bingöllüler de o kadar iyi olur. Bundan emin olun. Hep beraber iyileri yaşarız” dedi.

Teşekkür etti
Projelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Atalay, “Ben bu yeni saydığım projelerde başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sn.Faruk Özak'a, Devlet Bakanımız Sn. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekillerimize, Gençlik ve Spor Genel Müdürü'ne ve bütün ilgili bürokratlara, Spor Toto Teşkilat Başkanına, Bingöl'e vermiş oldukları bu katkı ve desteklerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Çalışmaları taraftarla birlikte tribünde izledi
Belediye Başkanı Serdar Atalay, Belediye Bingölspor Teknik Direktörü Nihat Balan'a tatlı ikram ederek, Bingölspor'un şehir stadında yaptığı çalışmaları taraftarla birlikte tribünden izledi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın