KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Atalay'dan miraç kandili mesajı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, Müslümanların kandilini tebrik etti.

Atalay`dan miraç kandili mesajı
28 HAZİRAN 2011 SALI 08:58
0
2837
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay yayınladığı mesajda, ‘Üç aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allah'a yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığına dikkat çekti.

 

Belediye Başkanı Serdar Atalay, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, Miraç Kandilinin, tüm İslam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu vurgulayarak, feyz ve bereketlerle dolu günlerden biri olarak da bilinen Miraç Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyaç olan bu günlerde kandillerin öneminin daha da fark edilir olduğunu belirten Başkan Atalay, “Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

 

Atalay, “Ramazan'ın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayı'nın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin (s.av) kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk'a ulaştığı Miraç Gecesi'ni idrak ediyoruz. Bu yolculuğa benzer manevi bir yolculukla inanan insanların da dua ve ibadetleriyle Allah'a ve O'nun engin rahmetine ulaşmak için kutlu bir yolculuğa çıkmalarını diliyorum. Bu gece hep beraber toplumun birlik ve beraberliği için, ülkemizin huzur ve selameti için dua edelim. Umulur ki Cenab-ı Hak, yapılan dua ve niyazlar hürmetine bizi merhametinden mahrum etmez. Düşkünlerin kurtulması, hastaların şifa bulması, huzursuzlukların son bulması için bu gecenin büyük fırsat olduğunu unutmayalım ve bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Miraç kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın