KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Atalay'dan ortopedik engellilere ziyaret

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği'ne iade-i ziyarette bulundu.

Atalay`dan ortopedik engellilere ziyaret
21 HAZİRAN 2013 CUMA 01:54
0
1814
1
AA aa

Dün saat 14.30'da dernek binasını ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı, Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı ve dernek üyeleri karşıladı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Bingöl Ortopedik Engelliler Derneğimizin sosyal sorumluluk çerçevesinde bir araya gelmesi ve onların günlük hayatta karşılaştıkları sorunları kamuoyuna yansıtması çok takdir edilecek bir durumdur. Bizler kendilerini her platformda desteklediğimizi ifade ediyoruz. Bizler hiçbirimiz kendi irademizle oluşturduğumuz bir vücuda sahip değiliz. Allah'ın bize bahşettiği vücut neyse onunla hayatımızı idame ettiriyoruz. Hayat içerisinde zaman zaman kazalarla da vücudumuzu çeşitli uzuvlarıyla tam fonksiyonel kullanamayabiliyoruz. Bütün bunlar Allah'ın kişileri çeşitli durumlarla imtihan etmesi konusudur. Bizler her zaman sahip olduğumuz imkanlarla, hiçbir isyan içerisine girmeden Allah'ın bize bahşettiği nimetleri hayatımıza uygun devam ettirmeye çalışıyoruz. Herkesin değişik bir sorunu var. Önemli olan hangi sıkıntı bizlere bir imtihan vesilesi olarak sunulmuşsa, o sıkıntıyı aşmanın yollarını aramalıyız. İnancımızın ve örfümüzün gereği de budur. Dolayısıyla bu hiçbir zaman şikayet vesilesi olmamalı” dedi.

“BİNGÖL ‘ENGELSİZ BİR ŞEHİR' OLACAK”

Üstyapı çalışmaları ile birlikte ‘Engelsiz bir şehir' sloganı ile şehirde engelliler için ciddi bir çalışma yapılacağını kaydeden Başkan Atalay: “Biz şehrimizi yeniden dizayn ederken, bütün kent mobilyalarını, bütün yolları, kaldırımları, asansörleri bir engellinin rahatlıkla yürüyebileceği, tekerlekli sandalye ile dolaşabileceği alanlar haline getirerek, bu projelerimizi planladık ve üstyapı ihalemizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde Üstyapı çalışmalarına başlıyoruz. 6 kavşağımıza trafik sinyalizasyonlarında görme engelliler için dur-geç komutlu mekanizmaları da ihale kapsamına aldık. Ayrıca Düzağaç Bölgesi'nde yapılan üstgeçitlerde 6 tane panoramik asansörü de ihale kapsamına aldık. Şehir merkezinde ana caddelerde yine Altınokta Körler Derneği'nin talebi ile engelli iz yolu yapıyoruz. Bunların hepsi üstyapı ihalesinde projelendirilerek yapılacak işler. Bingöl'de çok sayıda engelli hemşehrimiz var. Biz bütün engellilerimizin sorunlarını bu şekil görüşerek, tartışarak, karara bağlayarak belediye olarak yapmamız gerekenleri programlayarak yapmaya çalışıyoruz. Yapılacak çalışmalarla Bingöl ‘Engelsiz bir şehir' olacak” diye konuştu.

Atalay: “Bir insanın fiziksel bir engeli; onun hayatını devam ettirmesini ve hayatta başarı elde etmesine engel bir unsur değildir. Hiçbir zaman biz de böyle görmüyoruz. Sizler de bu gayretin içerisindesiniz. Bir insan herhangi bir engeli ile çok başarılı bir şekilde hayatını devam ettirebilir. Hepimizin yakınlarından ve dostlarından bu tür insanlar vardır. Onun için bu konularda örgütlenmeyi, bir araya gelmeyi, dernekleşmeyi, sivil toplum alanında faaliyet göstermeyi hepimiz teşvik ediyoruz. Sizlerde bunu güzel bir şekilde yapıyorsunuz. Ortopedik Engelli kardeşlerime, yönetim kurulu üyelerimize, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı'ya ve burada bulunmayan bütün üyelerinize selam ve saygılarımı iletiyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CANLI: “SAYIN BAŞKAN HER DAİM DESTEĞİNİ SUNDU”

2010 yılında Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği'ni kurduklarını ifade eden Dernek Başkanı İdris Canlı, çalışmalarla birçok hayırlı hizmetlere imza attıklarını ifade ederek: “Sivil Toplum Kuruluşu olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bende engelli bir vatandaş olarak, engelli kardeşlerime faydalı olabiliyorsam bu beni çok mutlu eder. 2010 yılından faaliyet yürüttüğümüz bugüne kadar 56 adet tekerlekli sandalye, 8 akülü araba engelli vatandaşlarımıza verdik. 6 bin aileye giyim yardımında bulunduk. 2 bin aileye de gıda yardımında bulunduk. Ailelere, 10 bin TL'lik alışveriş yardımında bulunduk. Bunun dışında Kurban Bayramı'nda ailelere kurban eti dağıtımında bulunduk. Gönül ister ki daha fazla yardım faaliyetleri yürütelim, daha güzel imkânlar sunalım. Derneği kurduğumuz günden bu yana resmi kurum olarak Belediye ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı yanımızda gördük. Desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızda başka kimse bize destek vermedi. Sağ olsun belediyemiz her konuda bizi teşvik etti ve yardımlarını esirgemedi. Allah hepsinden razı olsun. Çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zafer dere (@Misafir_14084)
21 Haziran 2013 Cuma 23:37
ortapedi derneği başkanı lütfen dürüst ol topladığın yardımlar ve aidatlar ne oluyor kendi kafana göre film çeviriyorsun özürlülerin hakkını ver her şeyti kağıt üzerinden çevirdiğini iyi biliyoruz
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın