KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Atalay'dan 'sosyal belediyecilik' dersi

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Hükümet ve Liderlik Okulu kapsamında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde belediyecilik dersi verdi.

Atalay`dan `sosyal belediyecilik` dersi
08 EKİM 2012 PAZARTESİ 06:50
0
1671
2
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, aldığı davet üzerine İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nin Yerel Yönetimler Akademisi'ne katılarak bir konferans verdi.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde, katılımcılara ‘Doğu'da Sosyal Belediyecilik' konusunda bilgiler verdi.

Başkan Atalay, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, çocuk yaşlarından beri siyasete ilgi duyduğunu, büyük insanların deneyimlerini dinlediklerini ve siyasetin içinde olduğunu anlattı. Kişilerin topluma karşı sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Atalay, siyaset anlayışında, iktidar olmak, kente ve ülkeye hizmet etmek için siyaset yapma fikrinin bulunduğunu anlatarak, yerel yönetimlerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bingöl Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında güzel işlere imza attığını söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Belediyeler, yerel yönetimler önemli. Bingöl Belediyesi 2010 yılında sosyal belediyecilik alanında Türkiye'de derece yaparak başarı ödülü almıştır. Sosyal belediyecilik ödülünü, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldım. Belediyemiz birçok alanda devasa projelere imza atmasının yanında Sosyal Belediyecilik alanında da halkımıza ciddi hizmetlerde bulunmuştur. Bingöl'de dar gelirli ailelerin çocuklarına kapılarını açan Bingöl Belediyesi Okuma Salonları'nda öğrenciler sadece sınavlara hazırlanmıyor, gerçekleştirilen kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle gençlerin sosyal gelişimine de katkı sağlanıyor. Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'nde Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında meslek edindirmeye yönelik kurslar açıldı. Kursiyer profiline bakıldığında Kadın erkek eşit oranda dikkate alınmıştır. Nitelikli personel yetiştirmek amacıyla, çeşitli dallarda meslek kursları açıldı. Bu çerçevede Bilgisayar Web Tasarım Kursu ve Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü, Evlilik Okulu, Osmanlı Hat Sanatları Nakkaşlık Kursu, Bağlama, Satranç, Resim, Masa Tenisi ve Bilardo Kursları açıldı. Ayrıca Sevgi Mağazamızda giyim yardımları, Sevgi Salonunda ise Sergi programları düzenlenmektedir. Kadın Koordinasyon Merkezimizde kadınlara yönelik seminerler verilmekte ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Büromuzda Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri ile Psikoterapi seansları ücretsiz olarak verilmektedir. 2011 yılında Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden 500 kişi psikolojik danışmanlığa müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Bingöl Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan sevgi mağazası 'Bu şehrin bir kalbi var' sloganı ile yardımlarına devam ediyor” dedi.

2012 yılında SBS'de yüzde 80 başarı yakaladıklarını belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Geçtiğimiz yıl SBS'de yüzde 70 olan yerleştirme oranımız bu yıl yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir. 3 yıldır düzenli olarak yaptığımız bu eğitim faaliyeti ile 800'ün üzerinde öğrencimiz çeşitli ortaöğretim kurumlarını kazanarak eğitimlerini devam ettirmektedirler. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu sayı artarak devam edecek ve bu gençler Bingöl'ün geleceğine sahip çıkacaklar. Okuma Salonlarında SBS'ye giren her yüz öğrenciden 80'i sınavı kazanmış durumda. Yüzde 80'lik bir başarımız var. Okuma Salonlarımız Seviye Belirleme Sınavı(SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 285 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler” diye konuştu.

Amaçlarının eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay, “Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız insana yatırım yapmaktır. İnsanımıza fırsat eşitliği sunmaktır. Bunu da istikrarlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere sınavlarda yüksek başarı elde etme imkanı vermek için çabaladık. Gelecek yıl daha yüksek bir başarı elde etmek için çok daha fazla çalışacağız” dedi.

Atalay: “Yaş gruplarına göre 10-14 yaş arasındaki gençlerin futbol temel tekniklerini öğrenmeleri, grup içerisindeki davranış ve karar verme yetkilerinin geliştirilmesi, ilimiz futboluna kazandırılması düşünülen yıldız adaylarının belirlenmesi, bu adayların gelişmelerine yardımcı olunması, yetenekli çocukların Belediye Bingölspor kulübünün performans gruplarına yönlendirilmesi ve amatör dalda faaliyet gösteren diğer takımlara kaynak oluşturmak amacıyla her yıl ilimizde Haziran ayında Futbol Yaz Okulu açılmaktadır. Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığının organizasyonuyla 01 Nisan'da başlayan ve dörderli iki grup halinde lig usulüne göre oynanan U-17 ve U-19 Gençler Ligi İl Birinciliği müsabakalarında Belediye Bingölspor, 2012 U-17 ve U-19 Ligi'nin İl Şampiyonu oldu. Gitar, Bağlama, Resim ve Kara Kalem, Satranç, Teakwondo, Halkoyunları kursları ile vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Erkek ve Bayanlara yönelik komple Sauna ve fitness salonları, yetişkinler için yaşam boyu koşu parkurları yapılmıştır. Sağlıklı yaşam için; Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde bulunan Voleybol, Basketbol, Hentbol ve Sentetik Futbol sahaları çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kullanımına açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediyesi tarafından organize edilen programlar çerçevesinde 120 akademisyen, yazar ve aydının Bingöl'de vatandaşlarla bir araya geldiğini söyleyen Başkan Atalay: “Bingöl Belediyesi tarafından her ay bir başlık altında programlar düzenleyerek, 120 akademisyen, yazar ve aydını Bingöl'e getirmek suretiyle vatandaşlarımızla buluşturduk. Ayrıca Bingöl Belediyesi tarafından Bingöl ile ilgili sempozyumlar gerçekleştirildi ve sunumlar kitaplaştırıldı. Bingöl Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro ve konserler düzenlenerek, vatandaşlarımızın katılımı sağlanmıştır” diye konuştu.

Küçük Millet Meclisi toplantılarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Atalay: “Ön Yargılar Giremez' sloganı' ile başlattığımız KMM'nde her kesin şiddete bulaşmadan fikirlerini özgürce beyan etmelerini sağladık. Toplantılardaki amacımız, seçilenlerin seçmenlerin karşısına sürekli çıkabilmesini sağlamaktı. Bu toplantılarımıza Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz Bey olmak üzere milletvekilleri, STK'lar, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımı olmuştur” dedi.

Bingöl Belediyesi'ne ait Halk Ekmek Fabrikasında günlük üretilen 22 bin ekmekten 18 bin ekmeğin yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını söyleyen Atalay, Bingöl'de günlük 3 bin 600 aileye 5'er adet bedava ekmek dağıttıklarını belirterek: “Bingöl Belediye Başkanlığı olarak almış olduğumuz bir kararla, fakirlik kartı olan 3 bin 600 aileye günlük ücretsiz olarak 5'er adet ekmek dağıtıyoruz. Bu hizmeti yaparken de şu sloganla yola çıktık, ‘Evime ekmek götüremiyorum diyen kimse kalmayacak' Bu çalışmayla bir tek vatandaşımız aç kalmayacak. Günlük üretilen 22 bin ekmek kapasitesini 25 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Vardiya sayımızı arttırdık, üretim sayısını da artıracağız. Bu dağıtımlar ayrım yapılmadan yapılıyor. Her mahalleye bir büfe kurduk. Şuanda herkes ekmeğini mahallesinden alıyor” şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılımın olduğu programda katılımcıların sorularını da cevaplayan Başkan Atalay'a Bahçeşehir Üniversitesi tarafından teşekkür belgesi verildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zoro (@Misafir_9820)
08 Ekim 2012 Pazartesi 15:28
Sende ben belediyecilik dersi verdiysen bu ülkenin başındakilerinin ve seni oraya çağıran hele ki üniversite gibi bir eğitim kurumunun,bilim yerinin belediye anlamında yaptıklarına bakmadan seni davet etmesi ülkenin çivisinin çıktığını gösterir. Sen belediyecilik dersinin 'd' sini veremezsin. Ancak çocukların oynadığı doktorculuk gibi sende belediyede,belediyecilik oyununu oynuyorsun.Yediğiniz o paralar boğazınızda kalsın.Ben ve benim Bingöllü kardeşlerimin hakkı helal değildir.
MirzanLi Bazencir (@Misafir_9819)
08 Ekim 2012 Pazartesi 14:57
yesinler senin belediyeciliğini
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın