KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Atanan 21 rektörün 8 tanesi alevî

Çeşitli çevrelerden farklı değerlendirmelerin yapıldığı rektör atamalarını Cem Vakfı, memnuniyetle karşıladı. 21 rektörün 8'inin Alevî kökenli olduğunu ileri sürüldü.

Atanan 21 rektörün 8 tanesi alevî
04 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 13:09
0
1232
0
AA aa
Ömer Şahin'in haberi

Ankara Şubesi Başkanı İlhami Binici, Cumhurbaşkanı'nın atadığı 21 rektörün 8'inin Alevî kökenli olduğunu ileri sürdü "Devlette Alevî müsteşar, genel müdür yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu atamaları gelecek için umut verici. Güzel bir başlangıç oldu." diyen Binici, AK Parti hükümetine de diyalog çağrısı yaptı. Zaman'a açıklamalarda bulunan Binici'ye göre, Türkiye'de bir Alevî sorunu yaşanıyor ve toplumsal barış için bir an çözüm sağlanmalı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ı arayarak diyalog sürecini başlatabileceğini düşünen Binici, Sünnî din adamlarının da devreye girmesini istedi.


Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Binici, "Bu sorunu Aleviler ve Sünniler birlikte çözecek. Dışardan birileri gelir çözerse, bu onurumuzla oynamak olur." görüşünü dile getirdi. Binici, çözüm bekleyen acil konuları ise şöyle sıraladı: "Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, dedelerin eğitimden geçirilmesi, Diyanet'te Alevilerin temsil edilmesi ve din derslerinde Aleviliğin yer alması."

Bir dönem SHP'den Tunceli milletvekilliği de yapan İlhami Binici, Alevilerin hiçbir partinin arka bahçesi olamayacağını vurguluyor. Alevilerin AK Parti'ye de oy verdiğini söyleyen Binici, siyasi duruşları konusunda şunları söyledi: "Ben kendim için 'solcuyum' demiyorum. 'Aleviler solcudur' anlayışı da doğru değil. Kim hizmet ederse ona destek veririz. Biz laik, cumhuriyetçi, demokrat insanlarız. Aleviliği İslam dışında görenlere, ateistlere kapımız kapalı. Bir kişi hem ateistim, hem Alevi'yim diyemez." İlhami Binici, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasına verdikleri öneme değinirken, cemevleri adı altında kurulan bazı yapılara dikkat çekiyor. "Sahte cemevleri türedi. Bunların bizlerle hiçbir ilgisi yok. Tamamen siyasi rant amacıyla kuruluyor." diyen Binici, DHKP-C terör örgütünün elebaşısı Dursun Karataş'ın cenazesiyle ortaya çıkan cemevi görüntüsünü tasvip etmediklerini ifade etti. Binici, şu mesajı verdi: "Cemevleri illegal örgütlerin gösteri ve propaganda merkezi olamaz. Bunu kabul etmiyoruz."

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın