Bazı taziyelere katılmak üzere Gençe gelen AK Parti Bingöl 23. Dönem Milletvekili Kazım Ataoğlu, katıldığı iftar yemeğinde bölgenin ve ülkenin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğana destek olunması gerektiğini söyledi.
Bazı taziyelere katılmak üzere Genç'e gelen AK Parti Bingöl 23. Dönem Milletvekili Kâzım Ataoğlu, kendi onuruna verilen iftar yemeğinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Beyler Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar programında Ataoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde sürdürülen çözüm süreci ile birlikte son iki yıldan beri bölgede kanın akmadığını anımsatan Milletvekili Ataoğlu, istikrarın sürmesi ve kalkınmanın devam etmesi açısından Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere de değinen Ataoğlu, şunları kaydetti. “Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, hepimizi derinden üzüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakan Erdoğan öncülüğünde sürdürdüğü politikaları biliyoruz. Devletimiz, Ortadoğu'da İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırımın son bulması için önemli çabalar sarf etmekte. Bizleri derinden üzen bu olayların bir an evvel son bulmasını diliyorum” dedi.
Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşleri sorulan Ataoğlu, bölgenin ve ülkenin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek olunması gerektiğini söyledi. Bayramdan sonra seçim çalışmalarına destek olmak için tekrardan Bingöl'e geleceğini belirten Ataoğlu şunları kaydetti. “Şu anda Türkiye'de önemli bir hadise cereyan ediyor. Cumhurbaşkanlığı için 3 aday kendi çaplarında yarışıyor. Kendi şahsi gözlemim, kanaatim, yani kendi tarafım, Başbakanın Cumhurbaşkanı olması yönünde. Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece bir çözüm sürecinin bile başarıya ulaşmasına neden olacaksa bile buna değer. Ben böyle düşünüyorum. Şimdi yeni bir Türkiye'den bahsediliyor. Türkiye kabuk değiştiriyor. Bunun yanında Türkiye yeni bir sisteme doğru ilerliyor. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olması demek, yetkileri daha da güçlendirilmiş bir Cumhurbaşkanın olması demek. Buda ülkenin geleceğinde alınacak kararlarda çok büyük katkılar sunacak diye düşünüyorum. Kendi fikrim, şu anda devam eden çözüm süreci bir Karadenizli için, bir içanadoludaki vatandaş için ne kadar önemliyse bizim için çok daha önemlidir. Biz Gençliler olarak, Bingöllüler olarak, Zazalar olarak sürdürülen çözüm süreci için bile olsa dört elle bu seçime sarılmalıyız” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çalışıp çalışmayacağı sorulan Ataoğlu: “Sık sık geldiğim ilçemde bunu sürekli halkımıza söylüyorum. Tabiki partimiz ile birlikte belli bir program çerçevesinde çalışmalarımız olacak. Şahsen kendi adıma 4 Agustos' ta gelip bu çalışmalara katılacağım inşallah” dedi.
ah ahh, senin gibileri, kendini çok uyanık sanıyor. yerel seçimlerinde saadete çalış cumhurbaşkanlığında akpartiye, sende haklısın. senin gibide güzel.
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın