KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

Atatürk baykal'ı görse chp'yi kurmazdı

Erdoğan: 'Batırdın partiyi, rezil ettin'

Atatürk baykal`ı görse chp`yi kurmazdı
17 TEMMUZ 2007 SALI 12:48
0
1041
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin Atatürk'ü partisi'' olduğunun söylendiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için, ''Bunu söyleyen biri, diyebilir ki 'Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi partiyi de kurmazdı'. Batırdın bu partiyi rezil ettin'' dedi.
      Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, geçmiş koalisyon hükümeti döneminde 22 bankanın "hortumlanarak" Fon'a devredildiğini ve bu bankaların millete maliyetinin 40 milyar dolar olduğunu söyledi.
      Alanda bulunanların "Bunlardan biri de Demirel'in yeğeni" sözlerine Erdoğan, "Bunların içinde ne ararsan bulursun. İsim vermek istemiyorum" karşılığını verdi.
      Erdoğan, "O günün parasıyla 40 milyar dolar olan bu paranın hesabını sayın Bahçeli, merhum Ecevit ve sayın Yılmaz verdi mi?" diye sordu.
     
      "Batırdın partiyi, rezil ettin"
      CHP lideri Baykal'a “Bu ülkeyi bölmeye çalışma. Bu ülkede demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti noktasında benim vatandaşımın sorunu yok, ama senin sorunun var'' diyen Erdoğan, “Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi bu partiyi de kurmazdı. Niye? Batırdın bu partiyi, rezil ettin. Hiçbir zaman iktidar olamadın, olamayacaksın da. Dürüst değilsin. Biz sizin cemaziyelevvelinizi de biliriz" ifadelerini kullandı.
     
      "Ortaya bir şey koy, görevi bırakırım"
      Erdoğan, bir gazetede "Tayyip'in Karnesi" diye bir ilan yer aldığını da hatırlatarak, "Bu ilanda, 'Türkiye'nin borcu 406 milyar dolar' deniyor. Bu dört dörtlük bir yalan. Bu rakamı sana kim verdi Sayın Baykal. Kılavuzu karga olanın... De ki 'bu rakamı bana Devlet Planlama Teşkilatı verdi'. Ortaya bir şey koy, görevi bırakırım'' diye konuştu.

MİLLİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın