KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Atatürk'ün 76. ölüm yıl dönümü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.

Atatürk`ün 76. ölüm yıl dönümü
10 KASIM 2014 PAZARTESİ 21:56
0
1952
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. Yılı sebebiyle yurt geneli anma törenleri düzenlendi.

Program çerçevesinde Bingöl'de Valilik önünde düzenlenen anma törenine, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve kurum amirleri katıldı.

Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma töreni, Saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Çelenk sunma merasiminin akabinde Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program, 10 Kasım oratoryosu ve Atatürk konulu sinevizyon gösterisiyle son buldu.

Programın ardından kutlama mesajı yayımlayan Vali Taşyapan: “Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Mücadelemizin Başkumandanı, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde özlem ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emaneti olan bu cennet vatanın ilelebet var olması için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek göstereceğimiz çaba ve nitelikleri Anayasamızda ifadesini bulan; insan haklarına saygılı, demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutmak Atatürk'e olan saygı ve sadakatimizin en büyük göstergeleri olacaktır” ifadelerine yer verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın