Türkiye'de ender görülen çöp traktörlerinin verdiği rahatsızlıklar devam ediyor. Yüklenen çöplerin bir kısmının yine yollara döküldüğü traktörlerin trafikte de tehlike oluşturduğunu belirten Mahmut Ateş adlı esnaf, sorunun görülmemesine tepki gösterdi.
Özellikle geceleri far ve sinyal lambaları çalışmayan traktörlerin kazalara davetiye çıkardığını aktaran Ateş; “Çoğu zaman bu traktörlerle karşılaşıyoruz anca her defasında da kazadan dönüyoruz. Karanlık bölgelerde fark edilmeyen veya ara sokaktan çıkan bu traktörlerin far ve sinyal lambaları çalışmıyor. Bu da kaza riskini arttırıyor. İlgili kurumların bu soruna bir çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.
En fazla Çapakçur Köprüsü'nde rastlanan bu sorunun devam etmesi halinde istenmeyen sonuçların ortaya çıkacağını bildiren Ateş, kazalar oluşmadan gerekli önlemlerin alınmasının faydalı olacağını dile getirdi.
Ateş; “Virajı alan sürücüler köprüde oldukça hız yapıyorlar. Traktörlerin de farları çalışmadığı için sürücüler bunu geç fark ediyor. Ciddi bir tehlike olarak gördüğümüz bu sorunun çözümüne ilişkin adımların en kısa sürede atılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber