KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Atıcı: köydes kaynakları eşit dağıtılmıyor!

CHP’li Atıcı, KÖYDES için ayrılan kaynakların köylere eşit bir şekilde kullanılmadığını iddia ederek, çok sayıda köyün merkez ilçelere olan ulaşımının çileye dönüştüğü ifade etti.

Atıcı: köydes kaynakları eşit dağıtılmıyor!
23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 22:11
0
2032
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Bingöl'ün fahri Milletvekili Aytuğ Atıcı,TBMM'ye Bingöl'ün Adaklı ilçesinde yaşanan ulaşım sıkıntılarına ilişkin soru önergesi verdi.

Sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını isteyen Atıcı, Adaklı ilçesi Kârer bölgesinde bulunan, Sütlüce, Dolutekne, Altınevler, Çamlıca ve diğer köylerin aralarında ve merkezlere ulaşımlarını sağlayan karayollarının alt ve üst yapı sorunlarının olduğunu belirtti.

Önergesinde, son yıllarda KÖYDES için ayrılan kaynakların köylere eşit bir şekilde kullanılmadığını kaydeden Atıcı: “Çok sayıda köyün merkez ilçelere olan ulaşımının bir çileye dönüştüğü gözlenmiştir. Bingöl'deki KÖYDES sorumlularının ‘köylerimizin tamamının yolları asfalttır' şeklindeki ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Atıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti;

Hava muhalefetinin olmadığı mevsimlerde bile ulaşımın güçlükle sağlanabildiği Sütlüce, Dolutekne, Altınevler, Çamlıca ve diğer Kârer Bölgesi köylerinin ulaşımı 21 yüzyıl Türkiye'sinin standartlarına uygun mudur?

Adaklı ilçesinin hangi köylerinin yolları asfalttır? Kaç yılında yapılmıştır?

Adaklı İlçesinin hangi köy yolları stabilizedir? Hangi köy yolları topraktır?

Adaklı İlçesi köylerinin aralarındaki stabilize ve toprak yol ile köylerin merkezlere bağlantı yolu stabilize ve toprak olanlarının asfaltlanması için kaç lira gereklidir? Anılan yolların asfaltlanması işi 2014 yılı programına alınmış mıdır?

Bingöl ilinde Kârer Bölgesi dışında tüm köy yollarının asfaltlandığı doğru mudur? Doğru ise nedeni nedir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.07.2025
12:43
Numara eskidi ama Bingöl`de halen inanlar var!
Numara eskidi ama Bingöl'de halen inanlar var!
Geri zekâlı dolandırıcılar normal GSM hattından arayıp 'Emniyet'ten arıyoruz' diyor ama insanımız da 'Emniyet neden GSM hattından arıyor' demiyor ve anlatılanlara inanarak mağdur oluyor!
28.07.2025
05:06
MHRS`de yeni dönem! Önce aile hekimi…
MHRS'de yeni dönem! Önce aile hekimi…
Sağlık Bakanlığı, MHRS'ye yeni bir düzenleme getirdi. Uzman hekim randevusu almak isteyenler önce 'aile hekimine yönlendirme ekranı' ile karşılaşacak. Bu sistemle, birinci basamakta çözülebilecek sağlık sorunları aile hekimleri tarafından ele alınacak, gerektiğinde uzman hekim randevusu aile hekimi tarafından oluşturulacak.
28.07.2025
05:05
Bingöl`de ‘halk otobüsleri için klima zorunluluğu` önergesi
Bingöl'de 'halk otobüsleri için klima zorunluluğu' önergesi
Hüdaparlı Bingöl Belediyesi Meclis üyeleri, kavurucu sıcaklara dikkat çekip halk otobüslerinde klima kullanımının yasal zorunluluk haline getirilmesi için önerge verdiler. Önergede, kurallara uymayan taşıma şirketi ve şoförlere yönelik yaptırım uygulanması talebinin de altı çizildi.
28.07.2025
05:03
Tek teker ile dörtnala fark attı
Tek teker ile dörtnala fark attı
Yalova'da yaşayan tek teker elektrikli araç kullanıcısı Resul Bağcı, gezmek için geldiği Bingöl'de karşılaştığı atlıyla yarışa tutuştu. 100 kilometreye kadar hızlanabilen tek teker sürücüsü yarışın kazananı oldu.
28.07.2025
05:02
Bingöl`de orman yangınları
Bingöl'de orman yangınları
Bingöl'de üç ayrı noktada çıkan orman yangınları kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi.
28.07.2025
05:01
Hülakü, Meclis Araştırması İstedi
Hülakü, Meclis Araştırması İstedi
Orman yangınlarının büyük bir ekolojik felakete dönüştüğünü belirten Hülakü, yangınların çıkış nedenlerinin detaylı biçimde incelenmesi amacıyla Meclis araştırması talep etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın