KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Atıcı'dan 'hayır' iddiası

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Atıcı, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin, “1982’de de ‘hayır’ diyen Bingöllüler, 16 Nisan’da da ‘hayır’ diyecek” dedi.

Atıcı`dan `hayır` iddiası
22 MART 2017 ÇARŞAMBA 22:48
0
4023
1
AA aa

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, referandum çalışmalarına görevli olarak bulunduğu Bingöl'ün ilçe ve köylerinde devam etti. Sancak beldesi, Adaklı ilçesi, Kiğı ilçesi ve Genç ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde konuşan Atıcı, Anayasa değişikliğinin ne getirip ne götürdüğünü vatandaşlara anlatıp, ‘evet' ya da ‘hayır' oyu verecek herkesin ülkesini partisinin ve liderinin önüne koyarak karar vermesini istedi.

Bingöl Adaklı ilçesinde Kaymakam ve yerel yöneticileri ziyaret eden Atıcı, referandumun parti meselesi olmadığını, ülkenin yönetim şeklinin oylanacağı kritik bir seçim olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Atıcı, Adaklı ilçe binasında partililerle bir araya gelerek, sonrasında gerçekleştirdiği esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde padişahtan alınıp milletin kazandığı egemenliğin, şimdi tekrar bir tek kişiye verilmeye çalışıldığını belirterek, “milletimiz tek adam rejimine ‘hayır' diyerek ülkesinin ve kendisinin geleceğini bir tek kişinin eline bırakmayacaktır” dedi.

Kiğı ilçesinde ilçe örgütü ve belediye başkanını ziyaret eden Atıcı, ardından gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ve kahvehane toplantıları ile vatandaşlarla bir araya gelerek, yasama, yargı, yürütme ve hazinenin bir tek kişinin kontrolüne bırakılmasının denge ve denetim mekanizmasını yok edeceğini ve devleti felakete sürükleyeceğini anlattı.

Atıcı, Genç ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ve kahvehane toplantılarında, 1982 yılında darbe ürünü olarak dayatılan Anayasaya Bingöllülerin ‘hayır' dediğini hatırlatarak, tıpkı o günlerdeki gibi olağanüstü hal koşullarında gidilen bu Anayasa değişikliğinde de Bingöllülerin tercihinin ‘hayır'dan yana olacağına inandığını söyledi. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, referandum çalışmalarına Bingöl'de Merkez ve Solhan ilçelerinde devam edeceği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mustafa (@Misafir_20240)
23 Mart 2017 Perşembe 12:44
hero he he.....ne utanmaz arlanmazlar bunlar miletin aklı sizin gibi kıt deil seçimlerden önce milete kul köle olursunuz seçim bitti başlarsınız sövmeye...söylediklerinizi unutmadı milet weta ujara her bin ahır...diyor milet
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın