KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Atıcı'dan 'hayır' iddiası

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Atıcı, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin, “1982’de de ‘hayır’ diyen Bingöllüler, 16 Nisan’da da ‘hayır’ diyecek” dedi.

Atıcı`dan `hayır` iddiası
22 MART 2017 ÇARŞAMBA 22:48
0
3864
1
AA aa

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, referandum çalışmalarına görevli olarak bulunduğu Bingöl'ün ilçe ve köylerinde devam etti. Sancak beldesi, Adaklı ilçesi, Kiğı ilçesi ve Genç ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde konuşan Atıcı, Anayasa değişikliğinin ne getirip ne götürdüğünü vatandaşlara anlatıp, ‘evet' ya da ‘hayır' oyu verecek herkesin ülkesini partisinin ve liderinin önüne koyarak karar vermesini istedi.

Bingöl Adaklı ilçesinde Kaymakam ve yerel yöneticileri ziyaret eden Atıcı, referandumun parti meselesi olmadığını, ülkenin yönetim şeklinin oylanacağı kritik bir seçim olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Atıcı, Adaklı ilçe binasında partililerle bir araya gelerek, sonrasında gerçekleştirdiği esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde padişahtan alınıp milletin kazandığı egemenliğin, şimdi tekrar bir tek kişiye verilmeye çalışıldığını belirterek, “milletimiz tek adam rejimine ‘hayır' diyerek ülkesinin ve kendisinin geleceğini bir tek kişinin eline bırakmayacaktır” dedi.

Kiğı ilçesinde ilçe örgütü ve belediye başkanını ziyaret eden Atıcı, ardından gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ve kahvehane toplantıları ile vatandaşlarla bir araya gelerek, yasama, yargı, yürütme ve hazinenin bir tek kişinin kontrolüne bırakılmasının denge ve denetim mekanizmasını yok edeceğini ve devleti felakete sürükleyeceğini anlattı.

Atıcı, Genç ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ve kahvehane toplantılarında, 1982 yılında darbe ürünü olarak dayatılan Anayasaya Bingöllülerin ‘hayır' dediğini hatırlatarak, tıpkı o günlerdeki gibi olağanüstü hal koşullarında gidilen bu Anayasa değişikliğinde de Bingöllülerin tercihinin ‘hayır'dan yana olacağına inandığını söyledi. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, referandum çalışmalarına Bingöl'de Merkez ve Solhan ilçelerinde devam edeceği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mustafa (@Misafir_20240)
23 Mart 2017 Perşembe 12:44
hero he he.....ne utanmaz arlanmazlar bunlar miletin aklı sizin gibi kıt deil seçimlerden önce milete kul köle olursunuz seçim bitti başlarsınız sövmeye...söylediklerinizi unutmadı milet weta ujara her bin ahır...diyor milet
03.06.2026
03:36
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıl sonra profesyonel liglerde yeniden umut olan, şampiyonluklarla 2. Lig kapısını aralayan 12 Bingölspor'da tarihi bir kırılma yaşanıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ın görevi bırakma kararı, sadece bir yönetim değişikliği değil; Bingöl futbolunun geleceğine ilişkin ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
03.06.2026
00:20
Kiğı`da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Kiğı'da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları yeniden gündemde. Kiğı-Bingöl yolu başta olmak üzere Yedisu ve Yayladere bağlantılarındaki yol problemleri, bölge halkının tepkisini her geçen gün artırırken vatandaşlar seslerini duyurmak için Karayolları Elâzığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın