KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Atık su arıtma tesisi 2007'de faaliyete geçecek

Sundukları 5 adet AB Projesinden 2'sinin kabul edildiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, kabul edilen projelerden ‘Atık Su Arıtma Projesi'nin 2007 yılında faaliyete geçirileceğini söyledi.

Atık su arıtma tesisi 2007`de faaliyete geçecek
13 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 10:54
0
1055
0
AA aa
AB Hibe fonlarından yararlanıp hedeflenen hizmetlerin gerçekleştirilmesine yönelik 5 adet proje hazırlayan Bingöl Belediye Başkanlığı'nın 2 projesi kabul gördü. Makamında düzenlediği basın toplantısında kabul edilen projelerin sözleşmelerini imzaladığını belirten Ketenalp, ‘Atık Su Arıtma Projesi'nin 2007 yılında faaliyete geçirileceğini söyledi.
Atık Su Arıtma, Afet Yönetim Planı, Katı Atık Arıtma, Sosyal Riski Azaltma ve Meslek Edindirme projesi hazırladıklarını aktaran Ketenalp, kabul edilen projelerden Atık Su Arıtma projesinin 1,5 milyon Euro, Afet Yönetim Planı projesinin ise 150 bin Euro değerinde olduğunu kaydetti.
Geçtiğimiz Cuma günü Ankara'da AB Projeleri Merkezi Finans Birimi'ne giderek 2 projenin sözleşmesine imza attığını ifade eden Ketenalp, Atık Su Arıtma Tesisi'nin 2007 yılında faaliyete geçeceğini vurguladı.
Atık Su Arıtma Tesisi'nin Bingöl için büyük önem taşıdığını söyleyen Ketenalp; “Aftor bölgesinde 25 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan tesis, şehrin tüm evsel atıklarını arıtacak. Bu sayede Göynük Çayı'nın kirlenmesinin de önüne geçmiş olacağız.  Arıtılan atık sular, tarımsal arazilerin sulamasında da kullanılabilecek” dedi.
Atık Su Arıtma Tesisi için AB Merkezi İhale ve Finans Birimi elemanlarınca yarın yer etüdü yapılacağını ifade eden Ketenalp, ihalenin Şubat ayında yapılacağını ve tesisin 2007 yılı içerisinde faaliyete geçirileceğini kaydetti.
Kabul gören 150 bin Euro değerindeki ‘Afet Yönetimi Planı Projesi' kapsamında ise olası afetlerde kullanılacak malzeme ve ekipmanların temin edileceğini söyleyen Ketenalp, kurulacak bir ekibin de afet anında uygulanacak müdahaleler konusunda eğitim göreceğini vurguladı.
Ketenalp, onaylanan projelerdeki yapım ve alım işlerinin tamamının AB Merkezi İhale ve Finans Birimi tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın