KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Atık su arıtma tesisi 3 yıldır tamamlanamadı

2007 yılında Bingöl Ovasında inşaatına başlanılan ve 2008 yılında
tamamlanması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi 3 yıldır tamamlanamayarak,
atıl duruma düştü.

Atık su arıtma tesisi 3 yıldır tamamlanamadı
03 TEMMUZ 2010 CUMARTESİ 00:01
0
1971
0
AA aa
Doğu İlleri Kalkınma Birliği ( DOKAP) fonlarının desteğiyle yapımına başlanan ve 2008 Ağustos ayında bitirilmesi gereken Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatı hala bitirilemedi. 2008 Ağustos ayında bitirilmesi gereken tesisin akıbeti ise hala belli değil.

Dönemin Belediye Başkanı Hacı Keteanalp, gazetelere verdiği demeçte, tesisin büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade etmiş, ilgili yardım kuruluşu tarafından ödeneğin tümünün verilmediğini söylemişti.

Keteanalp, DOKAP desteği ile yapılan tesisin ödeneğinin hepsinin ödenmediğini belirtmiş,

Fonlardan ayrılan paranın bir miktarının hesaplarında durduğunu aktarmıştı. Söz konusu tarihte Ketenalp'in verdiği beyanatta, “ Tesis için hibe edilen 1 milyon 550 bin Euro hibenin yüzde 10'nun belediye bütçesinden karşılanacak. Bu tesissin cihazları sadece 850 bin TL'dir. Hiç projede olmadığı halde belediye bütçesinden bir buçuk kilometre uzunluğunda bir kanal açtık. Çünkü zemin sulu kazdıkça su çıkıyor. Bu suyu çekmek için kanal boyunca 450 adet binlik boru döşedik. Bunların hepsi ek masraf oldu. Bu tür çalışmalar ile ilgili net bilgi almak isteyen her vatandaşımız gelip bizden bilgi alabilir. Kamuoyunda dile getirilen iddialarda ifade edildiği gibi belediyemiz ödemenin tümü yapılmış değil. AB bir miktar ödeme yapmış, geri kalan giderler ise belediyemiz kısıtlı imkânlarıyla sağlamıştır. Şu anda çalışmalar devam ediyor, kalan çökertme havuzu sorunu çözüldüğü gibi, tesisimiz tamamlanacaktır” demişti.

O tarihlerde işi alan MCM Mühendislik İnşaat firma yetkilisi Yasin İnan ise, projede yaşanan sorun yüzünden hala beklediklerini ve yeni hazırlanan projenin Çevre ve Orman Bakanlığına sunulduğunu söylemişti. Projenin onaylanmasından ardından çalışmalarına kaldıkları yerden başlayacaklarını ifade eden İnan, tesis inşaatının uzama sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulamıştı. İnanın 14 Ekim 2008 tarihinde basına verdiği demeçte ;  “Tesisin projesi ile ilgili sorun vardı. Bize verilen projede çökertme havuzunun zemininde 30-40 metrede ancak su çıkabilirdi. Ama maalesef çalışmalara başladığımız zaman 3 metrede su zeminde çıkmaya başladı. Tekrar drenaj kanallarını kazdık. 9 metre derinliğinde kazdığımız kanallara binlik boru yerleştirdik. Bu nedenle çok büyük bir zaman kaybımız oldu” dedi. Biz bu sorunları kendi imkânlarımız çerçevesinde çözdük. İYO Çevre Çözümleme Firmasından proje hazırlattık. Projeyi bakanlığa sunduk. Bakanlık projeyi hala onaylamadı. Proje onaylanırsa, proje çerçevesinde sipariş edilen mekanik malzeme bize gönderilir ve tesisin tamamlanma süreci başlar. Zaten bizim 2 aylık süremiz var. İşi teslim etme tarihimize daha iki ay var. Söz konusu malzeme geldiği gibi tesisi tamamlanacaktır. Şu anda inşaat olarak sadece çökertme havuzu kalmış, havuz tamamlandıktan sonra mekanik parçaların montajı yapılacak ve tesisi tamamlanacak” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

2 YIL GEÇTİ SAHİP ÇIKAN YOK

Dönemin Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve Firma yetkilisi Yasin İnan'ın bizzat verdiği beyanatlarının üzerinden tam iki yıl geçmesine rağmen tesis neredeyse aynı vaziyette bırakıldı. Atık Arıtma Tesisinin kapalı bölümlerinin içinde dahi ot biterken, bu alana yatırılan milyonlarca parada bir nevi çürümeye terk edildi. Son olarak 2010 yılının ilkbaharında sadece birkaç gün tesiste bir çalışma yapıldığı ve inşaatın kaderine terk edildiği belirtildi. Bingöl'de bir türlü tamamlanamayan onlarca yapı gibi bu tesisinde çürümeye terk edildiği görüldü.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2025
14:48
Uzun süredir beklenen ihale rekor katılımla gerçekleşti
Uzun süredir beklenen ihale rekor katılımla gerçekleşti
Yıllardır çözüme kavuşamayan bu önemli yolun tamamlanmasıyla birlikte hem sürüş güvenliğinin artırılması hem de bölgedeki ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi bekleniyor.
21.07.2025
14:32
Sağlık alanına ilişkin düzenlemeler TBMM`de kabul edildi
Sağlık alanına ilişkin düzenlemeler TBMM'de kabul edildi
Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
20.07.2025
22:20
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Bingöllüler dikkat! Güneş çarpabilir
Türkiye Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Bir süredir aşırı sıcaklarla baş etmeye çalışan Bingöl, yeni sıcak hava dalgasıyla adeta kavrulacak.
20.07.2025
22:01
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöllü dağcılar zirvede!
Bingöl SAR Arama Kurtarma Bingöl Temsilciliği üyesi dağcılar, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı ile Cilo Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.
20.07.2025
21:49
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İki haftada uyuşturucudan Bin 933 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 2 haftadır Bingöl dahil 72 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu bin 933 şüphelinin yakalandığını, 927 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.
20.07.2025
21:43
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silah ele geçirildi. Olaya ilişkin şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın