KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

'Atık Su Arıtma Tesisi bilerek çalıştırılmıyor' iddiası

Bingöl Belediyesi Atık su arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Doğan Karasu; 'Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor.'

`Atık Su Arıtma Tesisi bilerek çalıştırılmıyor` iddiası
13 KASIM 2022 PAZAR 15:26
4
1919
4
AA aa

Bingöl Belediyesi Atık su arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Doğan Karasu; “Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor.”

Bingöl Belediyesi Atık su arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Doğan Karasu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor. Atık Su Arıtma Tesisinden salınan su diğer suları, doğayı, çevreyi, canlıları ve bir bütün olarak ekolojik sistemi tehdit ediyor, zehirliyor. Şehrin pis, zehirli suyu neden doğaya salınıyor? Şehrin kirli suyu neden arıtılmıyor? Hangi çağda yaşıyoruz? Bingöl Belediyesi bir tesisi işletemeyecek kadar aciz mi? Doğaya ve çevreye ilgisizlik neden? Şehirden döşenen borularla kirli suyu şehir dışına çıkar, bu kirli ve zehirli suyu en yakın bir yerde dereye sal!!!. Ne güzel, ne kadar rahat belediyecilik!!!.

Bingöl Belediyesi kendi uhdesinde olan kirli, zehirli suya sahip çıkamıyor. Yazık, çok yazık!!!. Hangi tarihten bu yana bu suyun salma suya dönüştürüldüğünü, ne zaman gerekli önlemlerin alınacağını da bilmiyoruz. Fail Bingöl Belediyesidir. Ya Bingöl Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bingöl tarım İl Müdürlüğü ne düşünüyor? Durumdan haberleri var mı, bir çalışmaları olacak mı? Bingöl Belediyesini kirli suyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz: Doğayı, suları, çevreyi kirletecek görev kusurunu ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Bingöl Belediyesi derhal Atık Su Arıtma Tesisini faaliyete geçirmelidir, doğanın tahribatını ortadan kaldırmalıdır. Yazık, bu çağda kirli suyu arıtamıyoruz, doğaya salıyoruz.

Bingöl çiftçileri de bu suyu sulama suyu olarak kullanmaktan vaz geçmelidir. Bingöllü çiftçilerin önemli bir bölümü bu suyun toprağı güçlendirdiğini, verimi artırdığını düşünüyor. Bu düşünce ve inançla bu kirli suyu tarımda kullanıyor. Oysa bu düşünce ve inanç yanlıştır. Bu su zehirdir, kimyevi karışımlardan oluşmaktadır, tarlalara, yetiştirilecek bitkilere zararlıdır. Bingöl çiftçisinin bu konudaki yanlış bilgisinin düzeltilmesi için kurumlar düzeyinde bilgilendirici çalışmalar yapılmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96455)
14 Kasım 2022 Pazartesi 09:10
Ne kadar da çevreciler çoğalmış memlekette. oysa dibi yok. kişi var çevreden yeşilden dem vuruyor,yazıyor uygulamada bakıyorsun en büyük zararı o kişi veriyor. gerçek mana da olsa baş göz üstüne.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96454)
14 Kasım 2022 Pazartesi 08:11
'Göynük Çayı kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, beyaz adam, paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak'
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96453)
14 Kasım 2022 Pazartesi 07:56
Siz kendiniz örnek alıp incelemeye versenize.. 'Kör Gözün Gör Dediği' noktada arıtmadan çıkan su korkunç derecede kirli akarken, 'örnek al incelemeye ver' demek...Böylesine hayati bir konuda haber yapana böylesine insafsızca yüklenmek...Ozanın dediği gibi, 'Geberiyorum kederimden'
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96448)
13 Kasım 2022 Pazar 20:44
'Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Ben ömrümde bu kadar saçma bir söz duymadım yahu arkadaş sorarsın öğrenirsin, sordun öğrenemedin bunu açıklarsın. Sonra da gider o Sudan örnek alırsın incelemeye verirsin kimyasal sonuçlarını varsa zehir vb.. bunlarla delilleriyle açıklarsın tamamen saçmalık böyle dedikodu ile mi şehre sahip çıkıyorsunuz yazık çok yazık ha şunu da belirteyim varsa bir ihmal sonuna kadar da üzerine gidilsin ama böyle atıp tutma ile değil delillerle gidilsin vesselam.
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın