KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' Projesi Öğrencilere Anlatıldı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen 'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi öğrencilere anlatıldı.

`Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum` Projesi Öğrencilere Anlatıldı
20 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 16:55
1
1451
0
AA aa

Üniversite Öğr. Gör. Fevzi Şevik'in yürütücülüğünde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen “Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum” projesi öğrencilere anlatıldı.

Bingöl merkez ortaokullarından 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede atık yönetimi, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, geri dönüşüm, gıda israfı, ekosistem gibi konular anlatıldı. Öğrencilere günümüzde atıkların nasıl geri dönüştüğünü uygulamalı olarak, teknik geziler ile öğretildi.

Öğrenciler etkinlik sürecinde konunun uzmanları tarafından laboratuvar ve saha çalışmaları ile gözlem ve deney gibi yollarla yaşayarak ve pratik yatırılarak öğrenmeleri sağlandı.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Fevzi Şevik, “İlimiz merkezde ortaokullarından toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi ile atıkların nasıl dönüştürüldüğünü, doğadaki hangi maddenin ne kadar sürede yok olduğunu, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar hakkında laboratuvar ortamında uygulamaları olarak öğrencilere anlatıldı. Bu konuda bize her zaman destek olan, üniversitemizin imkânlarını ve salonlarını kullanmamıza izin veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Beş gün süren program sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
18:29
Bingöl`e TÜBİTAK`ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
Bingöl'e TÜBİTAK'ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
17:39
Bingöl`de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
30.04.2026
17:21
Bal Üreticileri Birliği:
Bal Üreticileri Birliği: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı'
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı.'
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın