KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2026 Pazartesi
°C

'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' Projesi Öğrencilere Anlatıldı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen 'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi öğrencilere anlatıldı.

`Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum` Projesi Öğrencilere Anlatıldı
20 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 16:55
1
1353
0
AA aa

Üniversite Öğr. Gör. Fevzi Şevik'in yürütücülüğünde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen “Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum” projesi öğrencilere anlatıldı.

Bingöl merkez ortaokullarından 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede atık yönetimi, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, geri dönüşüm, gıda israfı, ekosistem gibi konular anlatıldı. Öğrencilere günümüzde atıkların nasıl geri dönüştüğünü uygulamalı olarak, teknik geziler ile öğretildi.

Öğrenciler etkinlik sürecinde konunun uzmanları tarafından laboratuvar ve saha çalışmaları ile gözlem ve deney gibi yollarla yaşayarak ve pratik yatırılarak öğrenmeleri sağlandı.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Fevzi Şevik, “İlimiz merkezde ortaokullarından toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi ile atıkların nasıl dönüştürüldüğünü, doğadaki hangi maddenin ne kadar sürede yok olduğunu, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar hakkında laboratuvar ortamında uygulamaları olarak öğrencilere anlatıldı. Bu konuda bize her zaman destek olan, üniversitemizin imkânlarını ve salonlarını kullanmamıza izin veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Beş gün süren program sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın