KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' Projesi Öğrencilere Anlatıldı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen 'Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi öğrencilere anlatıldı.

`Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum` Projesi Öğrencilere Anlatıldı
20 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 16:55
1
1626
0
AA aa

Üniversite Öğr. Gör. Fevzi Şevik'in yürütücülüğünde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen “Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum” projesi öğrencilere anlatıldı.

Bingöl merkez ortaokullarından 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede atık yönetimi, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, geri dönüşüm, gıda israfı, ekosistem gibi konular anlatıldı. Öğrencilere günümüzde atıkların nasıl geri dönüştüğünü uygulamalı olarak, teknik geziler ile öğretildi.

Öğrenciler etkinlik sürecinde konunun uzmanları tarafından laboratuvar ve saha çalışmaları ile gözlem ve deney gibi yollarla yaşayarak ve pratik yatırılarak öğrenmeleri sağlandı.

Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Fevzi Şevik, “İlimiz merkezde ortaokullarından toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum' projesi ile atıkların nasıl dönüştürüldüğünü, doğadaki hangi maddenin ne kadar sürede yok olduğunu, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar hakkında laboratuvar ortamında uygulamaları olarak öğrencilere anlatıldı. Bu konuda bize her zaman destek olan, üniversitemizin imkânlarını ve salonlarını kullanmamıza izin veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Beş gün süren program sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın