KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Att'ler çözüm bekliyor

22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası’nı kutlayan Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan, Acil Tıp Teknisyenlerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Att`ler çözüm bekliyor
23 MART 2013 CUMARTESİ 09:12
0
1692
0
AA aa

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, 22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

ATT'lerin çok zor şartlar altında çalıştığını belirten Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan: “22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yürüten sağlık çalışanlarımız için ayrı bir önem arz etmektedir. ATT'ler görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakârca yerine getirmektedir. Çalışanlarımız sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını beklemektedirler. İnsanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT'lerimiz maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedir. Sizce, hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan Acil Tıp Teknisyeni arkadaşlarımız, kendilerine yapılan bu muameleyi hak etmekte midirler? İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” sloganının içi doldurulmalıdır. Ayrıca, her yıl acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır” dedi.

Konunun Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletildiğini vurgulayan Arslan: “ATT'lerin sadece hastanelerde değil 112 Acil Servislerde de görev aldıklarını düşünürsek, çalışanlar bu kadar risk altındayken 112 Acil Servislerin riskli birim katsayısından yararlandırılmasına rağmen halen daha riskli birim statüsüne alınmaması önemli bir sorundur. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak toplu sözleşme masasında 112 acil servis çalışanlarının riskli birim katsayısından yararlandırılmasını sağladık ancak beklentimiz, çalışanlarımızın riskli birim statüsüne alınmasıdır. Sendikamızın, 112'lerde çalışan üyeleri adına Riskli Birimler Statüsü ile ilgili açtığı tüm davaları kazanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın bu yanlıştan hala dönmemesi önemli bir tezat oluşturmaktadır. Yine girişimlerimiz sonucu asli görevi yanında sürekli olarak ambulans şoförlüğü yapan acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve toplum sağlığı teknisyenlerinin döner sermaye ek ödeme performans puanlarına 10 puan daha ilave edildi. ATT'lerin lisans tamamlama yolu ile paramedik olması yönünde yaptığımız girişimler sonucu Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindi. 112 çalışanlarının 24 saatlik mesai süresinde yapılması planlanan değişikliğe çalışanlarımızın mevcut mesai sürelerinden memnun olmalarından dolayı karşı çıkmaktayız. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerimizin yaptığı ziyarette konu Sayın Bakan'a iletildi ve bu talebin dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Sağlık- Sen olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini ister, tüm Acil Tıp Teknisyenleri arkadaşlarımızın 22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'nı kutlarız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın