KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Av. Okuyan, adaylığını açıkladı

TRT Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Avukat Maruf Okuyan, AK Parti Bingöl Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Av. Okuyan, adaylığını açıkladı
26 NİSAN 2018 PERŞEMBE 19:30
17
8409
2
AA aa

TRT Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Avukat Maruf Okuyan, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Partiden Bingöl milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Konu ile alakalı açıklama yapan Okuyan; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2001 yılında kurulan AK Partinin Bingöl İl Teşkilatı kurucu üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yapmanın onurunu yaşadım. Dönemin zor şartlarında arkadaşlarımızla birlikte büyük bir gayret ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucu 2002 yılında yapılan ilk seçimde ilimizdeki üç milletvekilliğini de alarak önemli ve büyük bir başarı elde ettik. Daha sonra yapılan tüm seçimlerde de başta Seçim Koordinasyon Merkezinin hukuk işleri olmak üzere Partimizin bütün faaliyetlerinde yer alarak önemli sorumluluklar üstlendim. 2002 yılında girdiği ilk seçimde aziz milletimizin kararı ile iktidara gelen AK Partiye karşı anti demokratik engellemelerden sonuç alamayanlar, 15 Temmuz 2016 yılında doğrudan milletin iradesini gasp etmeye çalışmışlardır. Milletimizin iradesine yönelik 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın cesaret, kararlılık ve üstün liderliği sayesinde başarısız kılınmıştır. Bingöl halkı da daha önce sergilediği cesur ve dik duruşunu burada da göstererek Sayın Cumhurbaşkanımızın ve demokrasinin yanında yer almıştır” diye konuştu.

“Millet, iktidarının önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracak”

Eski sistemde engelleyici unsurlar olduğunu belirten Okuyan; “Ülkemizde gelinen bu noktada, eski sistemin engelleyici unsurlarını tasfiye etmek için sistem değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda anayasa değişikliği kabul edilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir. Yapılan bu referandumda da Bingöl halkı ve milletimiz AK Partimiz ile birlikte hareket etmiştir. 24 Haziran'da yapılacak seçimle uygulamaya fiilen konulacak olan bu sistem değişikliği, millet iktidarının önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracak, eski sistemin şartlarına sığınarak devlet iktidarını kendi halkına karşı kullanan kadroları ve anti demokratik siyasal anlayışı tarihe gömecektir. Yeni sistemle birlikte yasama yürütmeden ayrılmış, bu kapsamda TBMM güçlendirilmiş; yasama faaliyetinin etkin ve verimli hale getirilmesi sağlanmıştır. Türkiye'mizin huzuru, refahı, geleceği adına; sosyal, ekonomik, kültürel alanda ve demokratik hukuk devletinin korunması ve güçlendirilmesi için yapılacak yasama faaliyetlerinde bulunmak daha da önemli hale gelmiştir. Bingöl'ümüzde 1995-2013 yılları arasında yapmış olduğum serbest avukatlık ve daha sonra kamuda hukuk alanında yürüttüğüm görevlerden edindiğim tecrübelerle ilimizi TBMM'de temsil etmenin büyük bir sorumluluk olacağı bilinci ile; 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Bingöl'ümüzden aday adayı oldum. Halkımızın ve Parti Teşkilatımızın kıymetli mensuplarının desteklerini bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24947)
27 Nisan 2018 Cuma 10:03
Çok kıymetli ve degerli bir bürokratımız. Asil bir kişilik başkan. Milli görüşün ve asil bir ailenin evladı. Mevlam yardımcısı olsun. selamlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24940)
27 Nisan 2018 Cuma 09:14
Hayırlı olsun Allah mahcup etmesin.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın