KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Av. Okuyan, adaylığını açıkladı

TRT Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Avukat Maruf Okuyan, AK Parti Bingöl Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Av. Okuyan, adaylığını açıkladı
26 NİSAN 2018 PERŞEMBE 19:30
17
8351
2
AA aa

TRT Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Avukat Maruf Okuyan, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Partiden Bingöl milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Konu ile alakalı açıklama yapan Okuyan; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2001 yılında kurulan AK Partinin Bingöl İl Teşkilatı kurucu üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yapmanın onurunu yaşadım. Dönemin zor şartlarında arkadaşlarımızla birlikte büyük bir gayret ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucu 2002 yılında yapılan ilk seçimde ilimizdeki üç milletvekilliğini de alarak önemli ve büyük bir başarı elde ettik. Daha sonra yapılan tüm seçimlerde de başta Seçim Koordinasyon Merkezinin hukuk işleri olmak üzere Partimizin bütün faaliyetlerinde yer alarak önemli sorumluluklar üstlendim. 2002 yılında girdiği ilk seçimde aziz milletimizin kararı ile iktidara gelen AK Partiye karşı anti demokratik engellemelerden sonuç alamayanlar, 15 Temmuz 2016 yılında doğrudan milletin iradesini gasp etmeye çalışmışlardır. Milletimizin iradesine yönelik 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın cesaret, kararlılık ve üstün liderliği sayesinde başarısız kılınmıştır. Bingöl halkı da daha önce sergilediği cesur ve dik duruşunu burada da göstererek Sayın Cumhurbaşkanımızın ve demokrasinin yanında yer almıştır” diye konuştu.

“Millet, iktidarının önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracak”

Eski sistemde engelleyici unsurlar olduğunu belirten Okuyan; “Ülkemizde gelinen bu noktada, eski sistemin engelleyici unsurlarını tasfiye etmek için sistem değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda anayasa değişikliği kabul edilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiştir. Yapılan bu referandumda da Bingöl halkı ve milletimiz AK Partimiz ile birlikte hareket etmiştir. 24 Haziran'da yapılacak seçimle uygulamaya fiilen konulacak olan bu sistem değişikliği, millet iktidarının önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracak, eski sistemin şartlarına sığınarak devlet iktidarını kendi halkına karşı kullanan kadroları ve anti demokratik siyasal anlayışı tarihe gömecektir. Yeni sistemle birlikte yasama yürütmeden ayrılmış, bu kapsamda TBMM güçlendirilmiş; yasama faaliyetinin etkin ve verimli hale getirilmesi sağlanmıştır. Türkiye'mizin huzuru, refahı, geleceği adına; sosyal, ekonomik, kültürel alanda ve demokratik hukuk devletinin korunması ve güçlendirilmesi için yapılacak yasama faaliyetlerinde bulunmak daha da önemli hale gelmiştir. Bingöl'ümüzde 1995-2013 yılları arasında yapmış olduğum serbest avukatlık ve daha sonra kamuda hukuk alanında yürüttüğüm görevlerden edindiğim tecrübelerle ilimizi TBMM'de temsil etmenin büyük bir sorumluluk olacağı bilinci ile; 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Bingöl'ümüzden aday adayı oldum. Halkımızın ve Parti Teşkilatımızın kıymetli mensuplarının desteklerini bekliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24947)
27 Nisan 2018 Cuma 10:03
Çok kıymetli ve degerli bir bürokratımız. Asil bir kişilik başkan. Milli görüşün ve asil bir ailenin evladı. Mevlam yardımcısı olsun. selamlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24940)
27 Nisan 2018 Cuma 09:14
Hayırlı olsun Allah mahcup etmesin.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın