KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Avcı vali

Hafta sonu başlayan ev sezonun açılışına katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, av tüfeği ile profesyonel avcılar gibi atış yaptı.

Avcı vali
18 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ 10:36
0
1562
0
AA aa
Bingöl'de Bıldırcın ve Üveyik av sezonu başladı. Bingöl merkez Buk Av sahasında düzenlen bir törenle, 2008-2009 yılı bıldırcın ve üveyik av sezonu başladı.

Av sezonu açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ile çok sayıda avcı katıldı.

Açılışta, Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim Kurulu adına konuşan Genel Sekreter Naci Burulday, yasalar doğrultusunda avcılık yapılmasını istedi. Geçmiş yıllarda av sahalarının çeşitli nedenlerden dolayı açılamadığını, bu nedenle de etkinlik düzenlemediklerini anlatan Burulday, bundan böyle şenlikler düzenleyeceklerini söyledi.

''Avcılar camiası olarak birlikte hareket etmek zorundayız'' diyen Burulday, bu tür şenliklerin amacının birlik beraberlik ve üyeler arasında kaynaşma ve dayanışma sağlamak olduğunu kaydetti.



16 Ağustos tarihi itibariyle av sezonunun başladığını belirten Burulday, avcıların, av esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için, avcılıkla ilgili belgelerini mutlaka yanında bulundurmaları tavsiyesinde bulundu.

Avlanmanın spor amaçlı yapıldığını da hatırlatan Burulday, şunları söyledi:

''Merkez Av Komisyonu kararı ile 2008–2009 yılı av dönemi 1. grup kuşlar (Bıldırcın –Üyelik) avı bölgemiz ve İlimizde 16.08.2008 tarihinde başlamıştır. Değerli avcılar, geçen yıllarda ilimizde avlanma bölgeleri çeşitli nedenlerden dolayı avlanmaya açık olmadığından bu tür açılış şenlikleri yapılamadı. Bu yıl İlimiz genelde avlanmaya açık durumdadır. Bu şenliklerden amaç birlik, beraberlik ve ittifak halinde olmaktır. Camia olarak beraber yürümek zorundayız, adımızı taşıyan bir derneğimiz vardır. Her türlü faaliyetlerimizi yasal ölçüler içerisinde yapmaya, sıkıntılarımızı gidermeye elverişli yapı ve imkânlara sahiptir. Sosyal faaliyetlerimizi buradan yürütelim. Birlikten kuvvet doğar ilkesini uygulayarak beraberliğimizi güçlendirelim. Avcılarımızdan istirhamımız, yönetimdeki arkadaşlarımızı güvenlik güçlerimizi, kendimizi sıkıntıya sokmadan yasaların istekleri doğrultusunda istenilen ruhsat ve belgeleri tamamlayarak dört dörtlük bir avcı olarak avlanmalarını diliyorum. Yeni av sezonu hayırlı olsun.''

Açılışın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu da av tüfeği ile deneme atışı yaptı.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın