KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Avrupa Yetim-Der'den Antalya'daki yangın mağdurlarına destek

Bingöllü gurbetçi Hasan Kuyuldar'ın başkan yardımcılığını yaptığı Avrupa Yetim-Der, Afrika'ya gerçekleştirdiği kurban organizasyonun ardından Türkiye'de yaşanan yangın ve sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşların imdadına koştu.

Avrupa Yetim-Der`den Antalya`daki yangın mağdurlarına destek
05 AĞUSTOS 2021 PERŞEMBE 17:02
3
1456
1
AA aa

Avrupa'ya yaşayan gurbetçiler tarafından kurulan Avrupa Yetim-Der (Yetim, Öksüz, Mağdur ve Muhtaçlar ile Yardımlaşma-Dayanışma Derneği), yaptığı yardımlarla adından sıkça bahsettiriyor.

Merkezi Almanya'nın Freiburg im Breisgau şehrinde olan Avrupa Yetim-Der, şimdiye kadar onlarca uluslararası yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

Bingöllü gurbetçi Hasan Kuyuldar'ın başkan yardımcılığını yaptığı dernek, Afrika'da 2021 Kurban organizasyonu ve kuyu açma çalışması yürüttü.

Türkiye'yi derinden üzen yangın ve sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşların yardımına koşan Avrupa Yetim-Der, Antalya'nın Manavgat ilçesinde ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destekte bulundu.

Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Kuyuldar, yaptığı açıklamada, Antalya'nın Manavgat ve Bodrum ilçelerinde yaşanan büyük yangın felaketinden dolayı yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kendisinin de katıldığı yardım ekiplerinin Manavgat ilçesine ulaştıklarını ve yangından etkilenen aileleri tespit edip ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Kuyuldar, yangın bölgesindeki çalışmaları Başıbüyük Yardım Organizasyonu işbirliği ve bazı sayfaların bağışları ile gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yardım çalışmalarını yetkililerin bilgisi ve yönlendirmesi ile yaptıklarını anlatan Kuyuldar, bir nebzede olsa afetzedelerin yanlarında olmak ve onların yalnız olmadığını hissettirmek amacıyla Antalya'da bulunduklarını söyledi.

Kuyuldar, "Burada şimdiye kadar itfaiyeciler ve yangınla mücadele eden gönüllüler için bir kamyon strafor (köpük) aldık. İtfaiyeciler için maske ve eldiven aldık. Su ve meşrubat gibi içecekler aldık. Yangından sağ kalan hayvanlar için bir kamyon yem aldık. Hangi köyde ne kadar ihtiyaç varsa ona göre dağıtıyoruz. Birçok yangın mağduruna para yardımında bulunduk. Çocuklar için oyuncaklar aldık. İlk dağıtımımızı tamamladık. Bir süre sonra ev eşyaları yanan vatandaşlar için beyaz eşya yardımında bulunacağız. Bize güvenip bağış yapan bütün yardımseverlere teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere de yardım ulaştırdıklarını aktaran Kuyuldar, sel felaketinden en çok etkilenen Esenyamaç köyündeki ihtiyaç sahiplerine 100 gıda paketi ve 2000 ekmek dağıtıldığını belirti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84648)
05 Ağustos 2021 Perşembe 18:59
Maşallah allah razı olsun
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın