KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Avrupalı bir ülke alkole savaş açtı

AB üyesi bir ülke, Avrupa çapına içki ile mücaele başlattı. Bu mücadeleyi Avrupa çapında gazete ve internete verdiği ilanlarla sürdürdü. İçkinin verdiği zararları rakamlarla açıkladı.

Avrupalı bir ülke alkole savaş açtı
23 KASIM 2005 ÇARŞAMBA 21:06
0
1397
0
AA aa
İsveç'te alkollü içki satın alacaksanız, bunu önceden planlamalı, ve cebinizi yakacağını da hesaba katmalısınız. İsveç'te devlet tekelinde tutulan alkol satışları sıkı kontrol altında.

Avrupa Birliği'nin geri kalan birçok ülkesine nazaran gün içerisinde çok daha kısa süre açık tutulan bu dükkanlarda, alkole verdiğiniz para ise gayet yüksek fiyatlarda belirleniyor. Bunun sonucu İsveç'te alkollü içki tüketimi nüfus genelinde görece daha az. Stokholm, Avrupa Birliği'nin geri kalanında içki tüketiminin kaygı verici boyutlara tırmandığı kanısında. Avrupa çapında gazetelere ve internete reklam veren İsveçli yetkililer, doğrudan Avrupa Komisyonu başkanı Jose Manuel Barroso'ya sesleniyorlar.

''Sayın Barroso,'' diye başlayan mektup; ''İçkiyi azaltmayı ciddi biçimde düşünmeniz gerek'' diye devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yayımladığı rakamları hatırlatan İsveç, Avrupa Birliği'nde alkole bağlı sağlık sorunlarının yıllık maliyetinin 235 milyar dolara çıktığını söylüyor. İsveçli yetkililere göre, Avrupa Birliği içinde alkol ithalatına konan sınırlamaların kaldırılması yüzünden, bütün Birlik ülkelerinde olduğu gibi İsveç'te de alkol tüketiminin yükseliş gösterişi endişe yaratan bir durum. Fakat Brüksel, devlet tekelinde alkollü içki satışının, birliğin temel ilkeleri arasında sayılan serbest ticaret kurallarını çiğnedine kani.

İsveç'in reklam kampanyasına şüpheyle yaklaşan çevrelere göre, uyguladıkları sistemin topu ağzında olduğunu anlayan İsveçliler, Avrupa Komisyonu kendilerine karşı harekete geçmeden, saldırıya başlamayı uygun gördü.

(bbc)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın