KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

'Avrupa'ya İslamofobia ve ırkçılık tohumları atılıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: ' Avrupa'ya yabancı ve göçmen karşıtlığı, İslamofobia ve ırkçılık tohumları atılıyor. Duygularımızı manipüle ederek nefret ve düşmanlık üretenlere karşı; insanlığı, merhameti, aklı ve hikmeti ön plana çıkarmalıyız. Teröre ve terörü besleyen kültürel/siyasi iklime karşı, Avrupalı dostlarımızla hep birlikte mücadele etmeliyiz.'

`Avrupa`ya İslamofobia ve ırkçılık tohumları atılıyor`
03 KASIM 2020 SALI 16:57
37
1791
4
AA aa

Avusturya'nın başkenti Viyana'da silahlı çatışma yaşandı. Bir kişinin kemerle kendini patlattığı, çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Bütün ülke alarma geçerken, altı yerde gerçekleşen silahlı saldırılardan birinin bir sinagogun yanında gerçekleştiği açıklandı ve İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Bunların bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Saldırı halen devam ediyor” dedi. Saldırılar ve silah sesleri saatlerce sürerken, bir kişinin bombalı kemeriyle kendini patlattığı bildirildi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Viyana'da gerçekleşen saldırıyla ilgili, “Bu eylemleri yapanların ve arkalarındaki karanlık odakların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi analiz etmek zorundayız” dedi.

Saldırı sonrasında twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “En sonuncusu Viyana'da yaşanan terör eylemlerini en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Bu eylemleri yapanların ve arkalarındaki karanlık odakların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi analiz etmek zorundayız. Tekil olayların ötesinde genel eğilimi görmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Avrupa'da artan yabancı ve göçmen karşıtlığına dikkat çeken Yılmaz, “Avrupa'ya yabancı ve göçmen karşıtlığı, İslamofobia ve ırkçılık tohumları atılıyor. Terör eylemlerinin yanı sıra bazı medya organları ve siyasi aktörler bu eğilimi söylemleriyle destekliyorlar. Bu tablo karşısında her inanç, siyasi görüş ve kimlikten insanlar birleşmelidir. Duygularımızı manipüle ederek nefret ve düşmanlık üretenlere karşı; insanlığı, merhameti, aklı ve hikmeti ön plana çıkarmalıyız. Teröre ve terörü besleyen kültürel/siyasi iklime karşı, Avrupalı dostlarımızla hep birlikte mücadele etmeliyiz” şeklindeki açıklamalara yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64060)
05 Kasım 2020 Perşembe 00:19
Torpil İslamifobi benzeridir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64051)
04 Kasım 2020 Çarşamba 17:08
Sizdeki faşizim ve gayri müslümanlara olan nefretiniz hasat toplar olmuş. Dahada batı diyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64074)
05 Kasım 2020 Perşembe 13:45
@Misafir Kullanıcı Niye sen gayri müslim misin?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64030)
03 Kasım 2020 Salı 20:57
Terörür falan kalmadı sayın bakan eflayson terörü ver geçim derdi sorunu var bir torba un 170 tl olmuş hala Milete şükredin diyorsunuz kimse tarlaya tohum atmıyor çiftçilik bitti rıhatlıktan diyeceksiniz siz ama kimse çiftçilik yapamaz hale geldi eskiden terör diyordunuz terör kalmadı şükür bir asgari ücretli nasıl geçim yapacak yada geliri olmayan bunlara bir çare bulun bırakın Viyana'yı onlar hakkından gelir bize dönelim lütfen..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64025)
03 Kasım 2020 Salı 19:23
Asıl islamafabia allahın adını kullanarak hırsızlık yapanlar gzlermizin içine baka baka devletin malını yiyen idareclerdir
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın