KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Avrupa'ya 'sorumluluk' çağrısı

Hollanda’da temaslarda diplomatik ziyaretlerde bulunan HDP’li Özsoy, barış sürecinin yeniden başlaması için Avrupa kamuoyunu ve Hollanda parlamentosunu sorumluluk almaya çağırdı.

Avrupa`ya `sorumluluk` çağrısı
29 OCAK 2016 CUMA 01:10
0
1647
1
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar ÖZSOY, hafta başında gittiği Hollanda'da bir dizi diplomatik ziyarette bulundu.

Hollanda'nın Den Hagg kentinde ‘Kurds and Friends' adlı grup ve Avrupa HDP Ofisi'nin birlikte organize ettiği toplantıda iktidar ve muhalefet partilerine mensup Hollandalı parlamenterler ile buluşan Özsoy, Sur, Cizre ve Silopi'de yaşanan savaş durumu ile devletin özellikle cenaze ve yaralılara yönelik yaptığı insan hak ihlallerinin bir an önce durması ve barış sürecinin yeniden başlaması için Avrupa kamuoyunu ve Hollanda parlamentosunu sorumluluk almaya çağırdı.

Hollanda Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ile de görüşme gerçekleştiren Özsoy, Kürtlerin Ortadoğu'daki siyasal statü talebinin meşru ve demokratik olduğunu ve bu talebin Hollanda parlamentosu ve Avrupa kamuoyu tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
osman harisoglu (@Misafir_19377)
31 Ocak 2016 Pazar 10:44
Mv Hişyar Özsoyun açık yüreklilikle ne istediklerini dile getirmeleri gerekmektedir. özerk bir statü mü, yoksa bir devlet statüsü mü istiyorsunuz? Elbette ki her ne kadar söylemeye çekinselerde kendilerine dayatılan bir PKK devletidir. şayet yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yöre halkının kendini daha güçlü idare etme talebi olsa idi bu talepler dış ülkelerden değil, seçilip gittikleri meclisten istenmeli ve orada ifade edilmeliydi. ancak talep daha büyük olduğu için ve yenildikleri için avrupadan rusyadan medet umar hale gelmişlerdir.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın