KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Avukatlık, zor ve onurlu bir iştir

‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Barosu Başkanı Abdullah Alakuş, avukatlık mesleğinin dünyanın zor mesleği olduğunu belirterek: “Avukatlar bağımsız ve özgür oldukları için tarih boyunca, egemenlerle, günümüzde de siyasal iktidarla sürekli bir çatışma içine girmişlerdir” dedi.

Avukatlık, zor ve onurlu bir iştir
06 NİSAN 2015 PAZARTESİ 03:30
0
1669
0
AA aa

 Osmanlı devletinden günümüze kadar, avukatlık mesleğinin birçok eşikten geçerek, bu günlere geldiğini kaydeden Alakuş: “Günümüzde avukatlık mesleği bir çok sorunla iç içe geçmiştir. Gün geçtikçe siyasal iktidarlar tarafında avukatların bir çok hakkı kısıtlana kısıtlana bu günlere gelinmiştir. Hukuk fakültelerinin tabiri caiz ise mantar gibi çoğalmaları, bu fakültelerden mezun olanlara yeterince istihdam ortamının sağlanmaması mesleğimizde içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Yine avukatların mesleğe başlarken karşılaştıkları ekonomik sorunlar bu mesleğin itibarını gün geçtikçe ayaklar altına almıştır. Bu ekonomik sorunlarla boğuşan birçok avukat iş almak için meslek ilkelerini ve etiği bir kenara bırakarak bilinçsiz bir şekilde iş almak için koşuşturmaktadır. Günümüzde hukuk fakülteleri bir bina ve bir hocadan ibaret olduğu için kaliteli hukukçu yetişmemektedir. Bu durum hem kalitesiz avukat, hem de kalitesiz hâkim ve savcı yetişmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle günümüz Türkiye'sinin yargı kalitesi ve yargının içinde bulunduğu durum tartışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANMAKTA”

Mesleki faaliyet alanlarının her geçen gün daraldığını ve hak arama özgürlüklerinin kısıtlandığını kaydeden Alakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vekalet ücretlerine ağır darbeler vurulmakta ve avukatın yargılamanın baş rollerinden birisi olmaktan çıkartılıp, adeta bir figüranı haline getirilmeye çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, adaletin gerçekleşmesi noktasında avukat, en az bir hâkim ve savcı kadar değerlidir ve gereklidir. Hâkimlik ve savcılık adaletin bir ayağı ise avukatlıkta adaletin diğer ayağıdır. Yargılama faaliyetinin iddia­, savunma ve yargılama makamı olarak ayrıldığı gerçeği evrensel hukuk devleti ilkelerindendir. Kamu gücünü elinde bulunduran bir iddia makamı ile yine kamu gücünün emrediciliğini kullanan yargılama makamının karşısında daha zayıf ve güçsüz durumda bulunan bireylere tanınan savunma hakkı da çoğunlukla avukatlarca yerine getirilmektedir. Bu durum silahların eşitliği ilkesine de aykırıdır. Avukatları, yargılama faaliyetinin sadece bir figüranı olarak gören ve onları sadece para karşılığında iş yapan kişiler olarak sunan zihniyet derhal değişmelidir. Hiçbir siyasal iktidara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hak, hukuk, özgürlük ve insan hakları mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her ne kadar günümüz siyasal iktidarlarınca dört taraftan kuşatılsak da, bir çok hakkımız elimizden alınsa da bizler avukat olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şunun iyi bilinmesini isteriz ki, değil Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, avukatlara karşı yapılan her türlü saldırı, gözaltı, tutuklama ve benzeri her türlü haksız uygulamalara karşı bizler Bingöl Barosu avukatları olarak bu haksızlıkların karşısında olacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın