KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Avusturya reklam panoları 'gül' açtı

Avusturya'da reklam panoları Hz. Muhammed'in "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır." mealindeki hadis-i şerifi ve gül resimleri ile donatıldı.

Avusturya reklam panoları `gül` açtı
04 KASIM 2006 CUMARTESİ 10:26
0
1077
0
AA aa
Avrupa'daki Müslümanlar, Batı'da İslam ve Hz. Muhammed (sas) hakkında oluşturulmaya çalışılan kötü imajı silmek için harekete geçti.

Avusturya'da billboardlar, "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır." mealindeki hadis-i şerifle donatıldı. Viyana İslam Federasyonu, Viyana başta olmak üzere, Salzburg, Graz, Steiermarkt, Wels, Linz ve St. Pölten kentlerinde 185 reklâm panosuna söz konusu hadisi astırdı. İngilizce ve Almanca hazırlanan ilanın 60 bin Euro'ya mal olduğu belirtildi.

Avusturya'da reklam panoları Hz. Muhammed'in (sas) "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır." mealindeki hadis-i şerifiyle donatıldı. Viyana İslam Federasyonu (VIF) başta başkent Viyana olmak üzere, Salzburg, Graz, Steiermarkt, Wels, Linz ve St. Pölten kentlerinde toplam 185 döner reklâm panosunda söz konusu hadis-i şerife yer verdi. İngilizce ve Almanca olarak hazırlanan hadis-i şeriflerin 60 bin Euro'ya mal olduğu belirtiliyor. Yeşil bir arka plan üzerine hazırlanan ve sol alt köşesine, birliğin, samimi ve içten bağlılığın sembolü kırmızı bir gülün yerleştirildiği hadis çalışması iki haftalık süreyle asılı kalacak. VIF Genel Başkanı Mehmet Turhan, Hz. Muhammed'i (sas) Avrupa toplumuna birtakım yazar ve karikatüristlerin takdimiyle değil, bizzat kendi ifadeleriyle tanıtmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Avusturya'da var olan çok kültürlü zenginliğe katkıda bulunarak dayanışmayı güçlendirme amacı taşıdıklarını da belirten Turhan, 'Toplumsal Dayanışma Kampanyası-1' başlığı altında başlattıkları girişimin periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.

Bu çalışmanın, artık gelenekselleşen 'Kur'an Ziyafeti' programları gibi tüm dünyaya model olmasını ümit ettiğini dile getiren Muhammed Turhan, Avusturya'daki İslami cemaatlerin hepsinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi. Araplar, Boşnaklar, Makedonlar, Bangladeşliler, Avusturyalılar ve Pakistanlılardan özel tebrikler aldıklarını açıklayan Turhan, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Alfred Gusenbauer'ın da çalışmayı takdirle karşıladığını söyledi.

(Zaman)




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın