KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

‘Awa Zelal’ çıktı

Grup Selam’ın ‘Awa Zelal’ adlı 11 güzel eserden oluşan Zazaca albümü Özlem Ajans’tan çıktı.

‘Awa Zelal’ çıktı
21 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA 02:33
0
4276
1
AA aa

Bingöl'de yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Grup Selam'ın ‘Awa Zelal' adlı 11 güzel eserden oluşan Zazaca albüm seçkin müzik marketlerde yerini aldı. VCD ve Audi olarak çıkan ‘Awa Zelal' adlı Zazaca albümde birbirinden güzel eserler dinleyeceksiniz. 

Grup Selam'dan, Hikmet ve Burhanettin'in seslendirdiği Zazaca'nın yanık ezgilerinde, “Önderi ma” eseriyle Muhammedi sevdayı soluyacak, “İnson Ma” eseriyle mazlum ümmetin ezilmişliğine tanık olacaksınız. Tamamı klipli olan bu albümde, “Xalo” eserinde ölümü hatırlayacak, “Sebı Ma” eserinde Allaha kulluk noktasında geri kalmışlığınıza üzüleceksiniz. “Awa Zelal” eserinde, İslam'ın “abı hayat” olduğunu tekrar idrak edecek, “Vaj Sâri Ser” eseriyle sabrın insan hayatındaki önemine vakıf olacaksınız.

“Şehid Ubeydullah , Ax Kerbela, Dor Doré Mawa, Ax Lımıné, Ya Rabbi Ma Mazlumi” eserleriyle bazen duygulanacak bazen de özlem yaşayacaksınız.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
türkoğlu türk (@Misafir_6328)
24 Eylül 2011 Cumartesi 00:28
'awa zelal' yani 'berrak su' bu şimdi zazaca oluyorsa hani zazaca ayrı bir dil idi . hani kürtçeden ayrı idi. olmadı şimdi. az önce internetten baktım kurmancide ve soranice de aynı şekilde yazılıyor. allah allah , farklı diller nasıl bu kadar tıpa tıp aynı oluyor. birileri beni aydınlatırsa sevinirim.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın