KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

‘Awa Zelal’ çıktı

Grup Selam’ın ‘Awa Zelal’ adlı 11 güzel eserden oluşan Zazaca albümü Özlem Ajans’tan çıktı.

‘Awa Zelal’ çıktı
21 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA 02:33
0
4021
1
AA aa

Bingöl'de yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Grup Selam'ın ‘Awa Zelal' adlı 11 güzel eserden oluşan Zazaca albüm seçkin müzik marketlerde yerini aldı. VCD ve Audi olarak çıkan ‘Awa Zelal' adlı Zazaca albümde birbirinden güzel eserler dinleyeceksiniz. 

Grup Selam'dan, Hikmet ve Burhanettin'in seslendirdiği Zazaca'nın yanık ezgilerinde, “Önderi ma” eseriyle Muhammedi sevdayı soluyacak, “İnson Ma” eseriyle mazlum ümmetin ezilmişliğine tanık olacaksınız. Tamamı klipli olan bu albümde, “Xalo” eserinde ölümü hatırlayacak, “Sebı Ma” eserinde Allaha kulluk noktasında geri kalmışlığınıza üzüleceksiniz. “Awa Zelal” eserinde, İslam'ın “abı hayat” olduğunu tekrar idrak edecek, “Vaj Sâri Ser” eseriyle sabrın insan hayatındaki önemine vakıf olacaksınız.

“Şehid Ubeydullah , Ax Kerbela, Dor Doré Mawa, Ax Lımıné, Ya Rabbi Ma Mazlumi” eserleriyle bazen duygulanacak bazen de özlem yaşayacaksınız.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
türkoğlu türk (@Misafir_6328)
24 Eylül 2011 Cumartesi 00:28
'awa zelal' yani 'berrak su' bu şimdi zazaca oluyorsa hani zazaca ayrı bir dil idi . hani kürtçeden ayrı idi. olmadı şimdi. az önce internetten baktım kurmancide ve soranice de aynı şekilde yazılıyor. allah allah , farklı diller nasıl bu kadar tıpa tıp aynı oluyor. birileri beni aydınlatırsa sevinirim.
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın