KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Ayağını seven organik giyiyor

Dünyada hızla yayılan sağlıklı yaşam eğilimiyle gıda sektöründe popüler olan organik ürünler tekstil sektöründe de kullanılmaya başlandı.

Ayağını seven organik giyiyor
24 OCAK 2010 PAZAR 10:45
0
1452
0
AA aa

Dünyada hızla yayılan sağlıklı yaşam eğilimiyle gıda sektöründe popüler olan organik ürünlerin, tekstilde de gün geçtikçe daha fazla ilgi gördüğü bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tüketici talepleri doğrultusunda ortaya çıkan organik ürünlere yöneliş eğilimine, başta gıda olmak üzere Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer alan tekstil de ayak uyduruyor.

Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve tamamen doğal ipliklerle üretilen çoraplar, tekstilde ilgi gören organik ürünlerin başında yer alıyor.

Firmalar, tüketicilerin artan ilgisini göz önünde bulundurarak, yazlık ve kışlık koleksiyonlarında organik çoraplara daha geniş yer veriyorlar.

Çorap Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Bilal Kıymaz, AA muhabirine, doğal ürünlere dönüş eğiliminin etkisini, Türkiye'de gün geçtikçe biraz daha fazla gösterdiğini söyledi.

Kirlilik ve küresel ısınma sorunları arttıkça insanların organik olan her şeye sıcak bakmaya başladığını belirten Kıymaz, tüketicilerin, sağlık konusunda bilinçlendikçe tercihlerini organik ürünlerden yana kullandıklarını dile getirdi.

Kıymaz, artan ilgide ''organik'' kelimesinin moda haline gelmesinin de büyük etkisi bulunduğuna dikkate çekerek, şöyle konuştu:

''Organik çorap kullanımı, 3-4 yıldır yaygınlaştı. Organik çorapların tercih edilmesindeki en büyük etken, doğal ipliklerden üretilmesidir. Dolayısıyla daha yumuşak, hafif ve sağlıklı olan organik çoraplar, sıcak tutma ve nem transfer etme özelliğine sahipler. Tüketiciler tarafından en çok ayağa nefes aldırma özelliği beğeniliyor. Müşterilerin istekleri doğrultusunda üreticiler de organik çoraplara, yaz-kış fark etmeden yeni koleksiyonlarında geniş yer veriyorlar.''

Organik çorapların, bambu, modal, tencel ve angora gibi çok özel iplikler kullanılarak üretildiğini kaydeden Kıymaz, bu şekilde üretilen çorapların, ayrıca, ayağı sağlıklı şekilde dış etkenlerden ve oluşabilecek yaralardan koruduğuna işaret etti.

Kıymaz, organik çoraplarda, konfor ve doğallığın yanı sıra estetiğin de ön plana çıktığını değinerek, kadınlara yönelik desenli ve külotlu organik çorap üretiminin de yapıldığını dile getirdi.

YIKAMAYA ÖZEN GÖSTERMEK GEREKİYOR

Bu ürünlerin yıkanması sırasında, diğer sentetik çoraplara göre daha fazla özen göstermek gerektiğini belirten Kıymaz, ''Mutlaka elde, ters çevirerek, düşük ısıda ve sabunla yıkamak gerekiyor. Elde sıktıktan sonra bir havlu üzerine serip, kurutmakta da fayda var. Aksi takdirde tüylenme yapabilir veya çekebilir'' dedi.

Kıymaz, her firmanın kendisine göre fiyat politikası bulunduğunu ama organik çorapların 5 liradan düşük fiyata satılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın