KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

'Ayaküstü sohbet' kavgaya neden oldu

"Başbakan öyle mi dedi, böyle mi dedi?" tartışması sürerken bir açıklama da Baykal'dan geldi

`Ayaküstü sohbet` kavgaya neden oldu
02 KASIM 2009 PAZARTESİ 08:21
0
1266
0
AA aa
Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasında kamera tartışmasından sonra şimdi de 'erken seçim' anlaşmazlığı çıktı.

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim törenlerinde, Baykal ile erken seçim konusunu konuştukları iddiasını yalanlamıştı. Erdoğan, "Baykal ile aramızda, erken seçim diyaloğu geçmedi. Bu iddialar külliyen yalandır" dedi.

Ankara'da konuşan CHP lideri Baykal ise Erdoğan'ın son açıklamasına ilişkin şunları söyledi: "'Bu konuda giderek bir tartışmanın tırmandırılmakta olduğunu görüyorum. Ben bir katkı yapmamaya çalıştım. Şu ana kadar herhangi bir değerlendirme yapmaktan uzak durdum ama geldiğimiz noktada herhalde benim de değerlendirmemi yapmam gerekiyor. O gün yaşananlarla ilgili olarak aramızdaki konuşma basına doğru yansımıştır. Aramızdaki konuşma ile ilgili bir yanlışlığa ben tanık olmadım. Başbakan bana 'turlara devam mı?' diye sordu. Ben önce neyi kast ettiğini anlamadım. 'Anlamadım' deyince 'Yurt gezilerine devam mı?' dedi. Ben de 'Evet, devam ediyoruz' dedim. 'İstanbul'dan geldim bugün. Önümüzdeki günlerde de İzmir'e ve Karaman'a gideceğim' dedim. Sonra durdum 'sizin yarın ne yapacağınız belli olmaz' dedim. 'O nedenle devam ediyoruz' dedim. Başbakan da buna cevaben 'Evet doğrudur, her şey olabilir' dedi. Aramızdaki konuşma bu. Ve bu da basına bu şekilde yansıdı.''

'KÜRT AÇILIMI ZANNETMİŞ'
Bu konuşmayı ''Medyanın, kamuoyunun bir erken seçim iması olarak ifade ettiğini'' anlatan Deniz Baykal, ''Ben de konuşmamda 'Yarın sizin ne yapacağınız belli olmaz' derken bir seçim olasılığını düşünerek öyle konuştum. O da doğrudur, kafamda o vardı ama daha sonraki tartışmalardan anlıyorum ki Başbakan bunu bir seçim olasılığı olarak düşünmemiş hatta kendi ifadesiyle 'Kürt Açılımı' konusunda böyle konuştuğumu zannetmiş'' dedi.

''Başbakan'ın daha sonra söylediği gibi 'Kürt Açılımı' kesinlikle orada söz konusu olmamıştır. Telaffuz edilmemiştir. 'Ben onu söyledim' diyor onu düşünmüş olabilir. Düşünmedi diyemem. Belki öyle düşünmüştür. Öyle konuşmadık. Sadece ne söylediysem odur'' diyen Baykal, ''Anlıyorum ki Başbakan benim bir olasılık olarak 'her şeye hazır olmak lazım Türkiye'de. O nedenle çalışıyoruz' demiş olmamı 'Elbette her şey olabilir' derken seçimi kastetmemiş. Olabilir, ben seçimi kastetti diye de düşünmedim. Başbakan erken seçimden bahsetti diye bir açıklamam da yok. Zaten o gün, o konuşmadan sonra Sayın Ertuğrul Özkök'le bir araya geldik. Ertuğrul Özkök 'Seçimi ne zaman düşünüyorsunuz' dediği zaman ben bu konuşmayı Başbakanla yapmış birisi olarak '2011 Mayıs'ında bekliyorum' dedim. 'Bu iktidar seçimi göze alamaz' dedim'' diye konuştu.

CHP lideri Baykal, iktidarın seçimin kendileri için bir çöküş olacağını gördüğünü ve cesaret edemeyeceklerini savunarak, bu kanaatini daha önce de ifade ettiğini, bu konuşmadan sonra da aynı değerlendirmesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Baykal, ''Ben 'Başbakan seçim yapacağız dedi' demedim ama bizim bu konuşmamız aynen kamuoyuna yansıdı. Başbakanın bir yanlış anlaması böyle bir seçim spekülasyonuna yol açtı. Şimdi gelinen noktada Başbakan gereksiz telaş içindedir. Seçimden çok korktuğu bir kez daha görülmüştür. Erken seçimi göze alamayacağı bir kez daha görülmüştür. Zaten ben olaya böyle bakıyordum buna şaşırmadım. Başbakan seçim konusundaki bu korkusunu, bu telaşını daha soğukkanlı, daha anlayışlı, kendi yanlış anlamasının faturasını başkasına yöneltmeden ifade edebilirdi'' şeklinde konuştu.

'ŞAKA KALDIRACAK DURUMU YOK'

Bir bardak suda fırtına koparıldığını ifade eden Baykal, kendisinin bir erken seçim anlayışında da olmadığını kaydederek, ''Bu konuşmanın da böyle yarı şakalaşma niyetinde yapılmış bir konuşma olduğu kanaatindeydim. Ama anlaşılıyor ki Başbakan'ın şaka kaldıracak bir durumu yok. Asabı çok gergin. Gereksiz bir tartışma. Olay bundan ibaret'' dedi.

O DİYALOG NEYDİ?
Baykal'ın 'doğru yansıdı' dediği diyalog şöyleydi:

Erdoğan: Turlara devam mı?
Baykal: Anlayamadım
Erdoğan: Yani gezmeye devam ediyor musunuz, yurt gezilerine.
Baykal: Evet evet İstanbul'daydım. Önümüzdeki günlerde de Karaman ve İzmir'e gideceğim. Sizin ne yapacağınız belli olmaz. Yurt gezilerimizi sürdürüyoruz.
Erdoğan: Evet haklısınız, herşey olabilir.


haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın