KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2025 Salı
°C

Ayaz bir mevsimde sıcak bir program

Sunuculuğunu Yaşar Bazencir'in yaptığı programda hayatını anlatan şair Gelen, oluşturduğu eserleri hakkında da bilgi verdi.

Ayaz bir mevsimde sıcak bir program
26 OCAK 2007 CUMA 10:17
0
12869
0
AA aa
Haftanın belirli günlerinde Bingöllü yazar, şair, sanatçı ve dernek, kurum ve kuruluşların amirleri ile başkanlarını canlı yayın konuğu eden Radyo12 (FM12)'nin dünkü konuğu Bingöl'lü şair İlhami Gelen idi. Sunuculuğunu Yaşar Bazencir'in yaptığı programda hayatını anlatan şair Gelen, oluşturduğu eserleri hakkında da bilgi verdi.
Bingöl'de kent coğrafyası ve yaşanmış öyküler üzerine yazdığı şiirleri kitap haline getirdiğini aktaran Gelen, ilk olarak ' Yasak Sevişmelerin Kenti', ardından da 'Talan Mevsimi' adlı şiir kitabını okuyucularla buluşturduğunu söyledi.
Sohbet şeklinde ilerleyen programda şiir yazmaya başladığı ilk yılları anlatan Gelen, Ortaokul yıllarında şiirle uğraşmaya başladım. Bu ilgimi üniversite yıllarımda daha da geliştirdim. Eserlerimde kent coğrafyası üzerinde yoğunlaştım. 2001 yılında ‘Yasak Sevişmelerin Kenti' adlı ilk şiir kitabımı çıkardım. 3 yıl sonra ‘talan Mevsimi' adlı eserimi okuyucularla buluşturdum. İki eserimde toplam 200 şiir yer aldı. Şuan farklı çalışmalarım var. Yakın zamanda onu da okuyucularımıza sunacağım” dedi.
Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleştirilen programda dinleyicilerle şiirlerini paylaşan Gelen, Talan Mevsimi, Bitlis'ten Hizan'a Giderken, Bir Murat Ülkesinde bekliyorum Seni, Lanetlenmiş Nehirde Cesetler Temizlenirken ve Bir yandan meltemler Serinletirdi genç Ovasını eserlerini okudu.
Ortaokulu okuduğu Genç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'ya öğretmen olarak dönen Gelen, buradaki görev süresinin ardından Bingöl Merkez Sarayiçi İlköğretim'ine atandı. Gelen halen burada öğretmenlik görevine devam ediyor.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2025
02:37
Özturan`dan yeni yönetim mesajı!
Özturan'dan yeni yönetim mesajı! 'Omuz omuza, inanç ve kararlılıkla…'
Önceki yönetime teşekkür edip yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden 12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan; 'Bu sezon, sıradan bir mücadele değil; şampiyonluk inancıyla atılan adımların, birlik ruhuyla kurulan temelin ve memleket sevdasıyla büyüyen bir hayalin sezonudur. Kurulan bu güçlü yönetim; omuz omuza, inançla ve kararlılıkla yürüyeceğimiz bu zorlu yolculukta, kulübümüzün hedeflerine ulaşmasında en büyük teminat olacaktır.'
17.06.2025
02:36
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu artış hem kalite bilincinin yaygınlaştığını hem de Bingöl Balı'nın marka değerinin üreticilerimiz tarafından da benimsendiğini göstermektedir' dedi.
17.06.2025
02:35
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Bir çoban 3 aylık otlatma için 1 milyon TL isteyince köylüler imece usulüne geri dönerek kendi hayvanlarını sırayla otlatmaya başladı.
17.06.2025
02:33
Bingöl`de kuruldu! Türkiye`de üçüncü
Bingöl'de kuruldu! Türkiye'de üçüncü
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bu stratejik yatırımın Bingöl'de hayata geçmiş olması sadece Bingöl'ümüz değil hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir güç ve onurdur' dedi.
17.06.2025
02:32
Bingöl Valiliği`nden orman yasağı!
Bingöl Valiliği'nden orman yasağı!
Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan örtü yangını ekipler tarafından söndürüldü. Valilik, ormanlık alanlara girişlerin 01 Ekim 2025'e kadar yasaklandığını duyurdu!
17.06.2025
02:31
2 Bini aşkın aileye kurban eti ulaştırdılar
2 Bini aşkın aileye kurban eti ulaştırdılar
İhtiyaç sahiplerine yönelik birçok alanda yardım faaliyeti yürüten Bingöl Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailenin umudu oldu ve 2 binden fazla muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın