Ayçiçek yağı, peynir, süt, et ve yumurtanın fiyatı düşecek! KDV kaldırılıyor
Gelir İdaresi Başkanlığı'nca KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürütülen çalışmada sona gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansıyacağı düzenlemede özellikle gıda ürünleri; peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması planlanıyor.
Şu anda yüzde 1, 8 ve 18 olmak üzere 3 çeşit KDV oranı bulunuyor
Yeni KDV düzenlemesi direkt olarak ürünlerin etiket fiyatına indirim olarak yansıyacak
Temel ihtiyaç gıda ürünlerinde KDV'nin tamamen kaldırılması gündemde
KDV'nin kaldırılacağı ürünlerde peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped öne çıkıyor
Sektör temsilcileri elektrik, su ve doğal gazda vergilerin indirilmesini istiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif bulunuyor. KDV'nin sadeleştirilmesi, istisnalar, indirimler ve iade süreçlerine ilişkin çalışma hız kazandı. Öncelikle üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV'nin düşürülmesi temel ihtiyaçlarda da verginin sıfırlanması yönünde.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nca KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürütülen çalışmada sona gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanları da rahatlatacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda odalar, sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda temel gıda ürünleri; peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması talebi ön plana çıktı.
EMEL İHTİYAÇLARDA VERGİ SIFIRLANIYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif bulunuyor. KDV'nin sadeleştirilmesi, istisnalar, indirimler ve iade süreçlerine ilişkin çalışma hız kazandı. Öncelikle üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV'nin düşürülmesi temel ihtiyaçlarda da verginin sıfırlanması yönünde.
DENGESİZLİK GİDERİLECEK
Sabah gazetesinin haberine göre; Gıda, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlarda KDV oranlarında yapılacak düzenlemeyle fiyat etiketlerinde düşüş sağlanması hedefleniyor. Meyve ve sebzede tarladan çıkış ile perakende satış arasındaki oran dengesizliğinin de giderilmesi hedefleniyor. Bunun ortadan kalkması için de toptan mal, perakende ve hizmet tesliminde tek oran KDV uygulanması planlanıyor. Mevcut uygulamada tarladan çıkış yüzde 1, perakende satışta yüzde 8 KDV alınıyor. Sektör temsilcileri, elektrik, su, doğal gaz gibi temel ihtiyaçlardaki vergilerin de indirilmesini talep ediyor.
KDV'NİN KOMPLE KALDIRILMASI TALEBİ
Tüketici Konfederasyonu temel ihtiyaçlarda KDV'nin komple kaldırılmasını, bazı sektör temsilcileri de gıdada tek bir KDV oranı uygulanıp yüzde 1'e çekilmesini istiyor. Pakette yatırımcıyı teşvik eden, tüketicinin de alım gücünü artıran tedbirler olacak. KDV, hâlihazırda 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanıyor. Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor.
Bingöl'de Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni trafik düzenlemeleri ele alındı. Artan kaza ve yaralanma sayıları dikkat çekerken, denetimlerin sıkılaştırılması ve sürücü hatalarının azaltılması hedefleniyor.
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
27.03.2026
17:03
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Türkiye bu yaz itibariyle 'yaramaz çocuk' lakaplı El Nino'nun etkisine giriyor. Uzmanlara göre bu aşırı sıcak hava döngüsü 1.2 2 yıl sürecek ve sıcakla birlikte dolu, fırtına, selleri getirecek. El Nino ile alışıla gelen yağış rejimini bozulurken, bildiğimiz mevsim döngüleri de altüst olacak. İklim Bilim uzmanının açıklamasına göre Pasifik kaynaklı El Nino, Türkiye'ye okyanus atmosferini taşıyacak.
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın