KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

Aydemir: '35 hektarlık alan kesiliyor'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: 'Bingöl ili Karlıova ilçesi sınırlarında bulunan Aynik ve Kızılağaç köylerinde Karacehennem ormanları olarak bilinen 35 hektarlık alan, 350 bin dönümlük orman alanı şu anda tek tek kesiliyor yani 50 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, orman. Arkadaşlar, daha dün Paris İklim Anlaşması'nı imzaladık. İşte bu da AKP'nin ekolojiye, doğaya bakış açısını, ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.'

Aydemir: `35 hektarlık alan kesiliyor`
08 EKİM 2021 CUMA 15:56
34
2593
10
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Genel Kurul'da Karlıova ilçesindeki Karacehennem Ormanları'ndaki ağaç kesimlerini gündeme getirdi.

Aydemir, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Sayın Başkan, sayın Meclis; AKP kurulduğu günden bu yana yaklaşık yirmi yıldır çiftçilerin, üreticilerin, hayvan üreticilerinin lehine, faydasına ve menfaatine yaptığı bir şey varsa lütfen buradan gelip sesli ifade etsinler. AKP üreteni sevmez, AKP çiftçi düşmanıdır, AKP hayvan üreticisini sevmez çünkü orada emek vardır, rant yoktur, yolsuzluk yoktur, hırsızlık yoktur. AKP kimi sever? AKP müteahhitleri sever, betonu sever, asfaltı sever. Bakın, iki örnek vereyim hemen, 1 milyar 30 milyon euro İstanbul Havalimanı'nın işletme kira bedeli, yıllık bedeli 1 milyar 30 milyon euro kim tarafından silindi? Cumhurbaşkanı tarafından silindi. Kimindi? 5 şirketin. Peki, bu 1 milyar 30 milyon euroyu çiftçiye destek olarak sunamaz mıydı? Alın bundan çıkarın AKP'nin çiftçiye, hayvan üreticisine bakış açısı nedir. Arkadaşlar, dün belki Meclis tarihine geçen 353 kabul oyuyla, bütün partilerin ittifakıyla Paris İklim Anlaşması burada kabul edildi. Bakın, o anda, o saatlerde, Bingöl ili Karlıova ilçesi sınırlarında bulunan Aynik ve Kızılağaç köylerinde Karacehennem ormanları olarak bilinen 35 hektarlık alan, 350 bin dönümlük orman alanı şu anda tek tek kesiliyor yani 50 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, orman. Arkadaşlar, daha dün Paris İklim Anlaşması'nı imzaladık. İşte bu da AKP'nin ekolojiye, doğaya bakış açısını, ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Bir an önce, Karacehennem ormanlarında yapılan, güvenlik adı altında yapılan bu orman kesimine son verilmelidir. Bakın, Karacehennem ormanlarının kesilmesi demek, oradaki Kızılağaç, Aynik ve Sağnis köylülerinin geçim kaynaklarının kesilmesi demektir. Bakın, Karacehennem ormanlarının kesilmesi demek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinin içme suyu ihtiyacını sağlayan su kaynaklarının kurutulması demektir. Buradan Bingöl halkına sesleniyorum, maalesef ki sizin içme suyunuzu kesiyor AKP, bunun farkında olun. İlk seçimde bunları sandığa gömmeniz, sizin içme suyu kadar hak olan. İçme suyunuza el atan bu AKP iktidarını cezalandırmak olacaktır. Yine, buradan bütün Bingöl halkına şunu da hatırlatmayı bir borç biliyorum: Bundan tam bir ay önce yani 10 Eylül itibarıyla, geçmişte bakanlık da yapmış ve hâlen şu anda AKP Bingöl Milletvekili olan Sayın Cevdet Yılmaz'a bu orman kesiminin yapılmaması için defalarca çağrıda bulunduk. Yani "Bu ormanlar siyasetüstüdür." dedik. Yani bu, ormanların kaynağından gelen su kaynakları, senin annen de içiyor, kardeşin de içiyor. Bütün Bingöllüler gibi "Bu su kaynaklarına kıymayın." dedik. Maalesef kaptı kaçtıya getirildi, nasıl ihale yapıldığı hakkında da hiç kimsenin bir bilgisi yok. Dün sabah itibarıyla ve şu anda da devam eden 350 bin dönümlük orman alanı kesiliyor.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86054)
12 Ekim 2021 Salı 00:15
Anlamadan bilmeden yorum yaziyorsunuz adam orman yakmayin diyor daha dün paris iklim antlasmasi oylandi diyor bizimkiler pkk bilmem feto bilmem neler neler biraz akliniz varsa konuyu önce anlayin
20 senedir iktidar olan ne yapmis hirsizlik yoksuluk torpil Isci memur ac üniversite mezunlari perisan tarim ormancilik sifif döviz almis basini gidiyor bunlari konusun yazin cizin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86037)
11 Ekim 2021 Pazartesi 08:52
Kökten çıkarılmıyor erdal efendi tek amaç arkasına sığındığınız teröristlerin barınacak yerlerinin berteraf edilmesi, orman inşallah daha gür çıkacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86029)
10 Ekim 2021 Pazar 21:20
Geçen hafta iki insan hunharca katledildi onlar içinde birşeyler söyleseydin yoksa orman insandan dahamı değerlidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86023)
10 Ekim 2021 Pazar 17:20
o gün gençte iki canımız ciğerimiz senin savunduğun o pislikler yüzünden şehit edildiler fedaş işcileri için çık konuş niye bunlar konuşulmuyor yok bilmem orman bilmem ne geçin bu bahaneleri orman kesildiyse gene gelir ama bu iki gençimiz artık gelmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86021)
10 Ekim 2021 Pazar 10:11
Pkknın yuvası yıkılacak diye üzülenler var Erdal kendine gel
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86018)
09 Ekim 2021 Cumartesi 22:53
Memlekette o kadar sıkıntı var, yok üzümün çöpü yok yok armudun sapı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86015)
09 Ekim 2021 Cumartesi 11:20
Kemeketen ziyade orayı kurutsunlar orda insan ısıran kangran olmuş sivri sinekler gebersin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86003)
08 Ekim 2021 Cuma 20:55
Sonunuz geldi aydemir karacehenem köstebek yuvasından çıkacak gömülü silahlarda ele geçilecek ondan dolayı rahatsız oluyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86031)
10 Ekim 2021 Pazar 23:27
@Misafir Kullanıcı Senin zihniyetin başarı giden yolda yapılan her eylemler doğrudur tarzında mı? Ağaç keserek doğayı tahrip ederek bir yere varmak ülkenin itibarını azaltır. O kadar asker ne iş yapıyor çıkıp operasyon yapsın. Tedavi olmanı tavsiye ederim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86019)
10 Ekim 2021 Pazar 02:34
@Misafir Kullanıcı Nedeni ne olursa olsun doğaya zarar vermek hiçbir kitapta yazmaz ve hatta kuranı Kerim'de bu yasaklanmış bile.gidin okuyun çakma müslümanlara dır sözüm
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın