KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Aydemir: 'Arıcılık durma noktasına geldi!'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: 'İçerisinde bulunduğumuz ekonomik krizinin birçok meslek grubunu etkilediği herkesin malumu. Bu meslek grupları arasında yer alan arıcılık mesleği de gelen zamlar ve verilen desteklerin minimuma indirilmesi ile birlikte durma noktasına gelmiştir.'

Aydemir: `Arıcılık durma noktasına geldi!`
29 MART 2022 SALI 16:07
6
1425
2
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin yanıtlaması için meclise arıcıların sorunlarıyla ilgili bir önerge sundu.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Arıcılık, Bingöl İli ve çevreleri başta olmak üzere coğrafi koşulların elverişli olmasının da etkisiyle Türkiye'nin bazı bölgelerinde tercih edilen meslek grupları arasında yer almaktadır. Uzun yıllardır arıcılık mesleğini icra eden bu şekilde geçimini sağlayan binlerce aile bulunmaktadır. Arıcılık Birliklerine üye olan yaklaşık bine yakın yurttaşımız mevcutken, üyeliği olmadan bu meslekten geçim sağlayan yine aynı sayılarda yurttaşımızın varlığı, arıcılık mesleğinin ne denli değerli bir meslek grubu olduğunu gözler önüne sermektedir.

İçerisinde bulunduğumuz ekonomik krizinin birçok meslek grubunu etkilediği herkesin malumu. Bu meslek grupları arasında yer alan arıcılık mesleği de gelen zamlar ve verilen desteklerin minimuma indirilmesi ile birlikte durma noktasına gelmiştir. Arıcıların bizzat aktardıkları; bir çuval şekerin fabrika satışının 300 TL olduğu, özellikle üçlü marketlere satışların yapıldığı ve market satışının 800 TL olduğu yönünde. Ayrıca kovan bazlı yapılan destek miktarının, 1.03 kg, 0.09 kg ve 0.5 kg olduğu, 1 kovanda yaklaşık 20-30 bin arının yaşadığı, bu desteğin arıların yemini bir gün dahi karşılayamadığı ifade edilmektedir. Bu şekilde devam etmesi durumunda arıların açlıktan ölme tehlikesi altında oldukları da ayrıca dile getirilmiştir.

Bu bağlamda;

1.) Ülke için önemli bir meslek grubu olarak bilinen arıcıların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları giderecek adımlar atacak mısınız?

2.) Verilen desteklerin yetersizliği gün gibi ortada. Desteklerin arttırılması veya düzenlenmesi için bir çalışmanız olacak mı?

3.) Doğa için çok önemli bir yeri olan arıların yaşam mücadelesine ne tür destekler verip, nasıl katkı sağlayacaksınız?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91053)
30 Mart 2022 Çarşamba 13:31
Gençleri dağa ve Kanada'ya göndereceğinize bağa gönderseniz böyle olmaz üstadım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91032)
29 Mart 2022 Salı 19:33
Dagda terorist kalmadigi icin mi nê ayagsin sen
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın