KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Aydemir: 'Termik santral kürük suyunu tehlikeye sokacak'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; 'Halifan Köyünde kurulacağı iddia edilen Termik Santralinin ihalesi gerçekleştirildi mi, Bingöl'ün içme suyunun kaynağı olan Kürük suyunun yaşayacağı tehlikeyi önleyebilecek misiniz?'

Aydemir: `Termik santral kürük suyunu tehlikeye sokacak`
02 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 16:26
21
2143
0
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlaması için bir önerge verdi.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl İli Karlıova İlçesine bağlı Halifan Köyünde Termik Santral yapımı için hazırlıkların başladığı, yapılan onca itiraz ve görüşmelere rağmen herhangi bir geri adım atılmadığı köy halkı tarafından iddia edilmektedir. Halifan Köyü başta olmak üzere; Bingöl halkının tamamında büyük bir tepkiye neden olan girişim ile ilgili yapılan görüşmelerde çelişkili cümleler kurulduğu ifade edilmektedir. Gübre üretimi yapılacağı bilgisi verildikten hemen sonra, kömür işleneceği ve bunun kesin karara bağlandığı köy halkına iletilmiştir. Yaklaşık yirmi yıl önce aynı bölgede kömür işlenmeye çalışılmış fakat işlenmediği anlaşılınca bundan vazgeçilmişti. O dönemde de benzer tepkilere neden olan Termik Santralin yapımı halinde; Bingöl'de artan kanser ve akciğer hastalıklarının daha da artacağı malumunuz. İnsan sağlığına vereceği büyük zararların yani sıra; köy halkının icra ettikleri çiftçiliği, doğayı, doğada yaşayan diğer canlıları da dönüşü olmayacak şekilde etkileyecektir. Ayrıca, Bingöl Merkez ve Merkez Köylerin içme suyunun kaynağı olan Kürük Suyu da bu bölgede bulunmaktadır. Termik Santralin yapılması durumunda içme sularının da tanırız caizse zehirle karışacağı malumunuz.

1.) Halifan Köyünde kurulacağı iddia edilen Termik Santralinin ihalesi gerçekleştirildi mi?

2.) İddialar doğru ise, söz konusu ihaleyi iptal edip Termik Santrali yapımına engel olacak mısınız?

3.) Daha önce denenmiş ve başarısız olunmuş bir bölge için Termik Santral kurulması kararı kimler tarafından alınmıştır?

4.) Köy halkına, yapılan görüşmelerde dayatıcı cümleler kuran bürokratlar kimlerdir, kendileri hakkında bir işlem yapacak mısınız?

5.) Bingöl'ün içme suyunun kaynağı olan Kürük suyunun yaşayacağı tehlikeyi önleyebilecek misiniz?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın