KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Aydemir: 'Termik santral kürük suyunu tehlikeye sokacak'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; 'Halifan Köyünde kurulacağı iddia edilen Termik Santralinin ihalesi gerçekleştirildi mi, Bingöl'ün içme suyunun kaynağı olan Kürük suyunun yaşayacağı tehlikeyi önleyebilecek misiniz?'

Aydemir: `Termik santral kürük suyunu tehlikeye sokacak`
02 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 16:26
21
2470
0
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlaması için bir önerge verdi.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl İli Karlıova İlçesine bağlı Halifan Köyünde Termik Santral yapımı için hazırlıkların başladığı, yapılan onca itiraz ve görüşmelere rağmen herhangi bir geri adım atılmadığı köy halkı tarafından iddia edilmektedir. Halifan Köyü başta olmak üzere; Bingöl halkının tamamında büyük bir tepkiye neden olan girişim ile ilgili yapılan görüşmelerde çelişkili cümleler kurulduğu ifade edilmektedir. Gübre üretimi yapılacağı bilgisi verildikten hemen sonra, kömür işleneceği ve bunun kesin karara bağlandığı köy halkına iletilmiştir. Yaklaşık yirmi yıl önce aynı bölgede kömür işlenmeye çalışılmış fakat işlenmediği anlaşılınca bundan vazgeçilmişti. O dönemde de benzer tepkilere neden olan Termik Santralin yapımı halinde; Bingöl'de artan kanser ve akciğer hastalıklarının daha da artacağı malumunuz. İnsan sağlığına vereceği büyük zararların yani sıra; köy halkının icra ettikleri çiftçiliği, doğayı, doğada yaşayan diğer canlıları da dönüşü olmayacak şekilde etkileyecektir. Ayrıca, Bingöl Merkez ve Merkez Köylerin içme suyunun kaynağı olan Kürük Suyu da bu bölgede bulunmaktadır. Termik Santralin yapılması durumunda içme sularının da tanırız caizse zehirle karışacağı malumunuz.

1.) Halifan Köyünde kurulacağı iddia edilen Termik Santralinin ihalesi gerçekleştirildi mi?

2.) İddialar doğru ise, söz konusu ihaleyi iptal edip Termik Santrali yapımına engel olacak mısınız?

3.) Daha önce denenmiş ve başarısız olunmuş bir bölge için Termik Santral kurulması kararı kimler tarafından alınmıştır?

4.) Köy halkına, yapılan görüşmelerde dayatıcı cümleler kuran bürokratlar kimlerdir, kendileri hakkında bir işlem yapacak mısınız?

5.) Bingöl'ün içme suyunun kaynağı olan Kürük suyunun yaşayacağı tehlikeyi önleyebilecek misiniz?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl`de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Bingöl`de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl'de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl-Elâzığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki otomobilin ineklere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı, 2 inek ise telef oldu.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın