KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Aydın: solhan'a fakülte açılabilir

‘186dönüm arazinin 50–60 dönümlük kısmı YİBO için yeterli, hatta fazladır...

Aydın: solhan`a fakülte açılabilir
25 AĞUSTOS 2009 SALI 08:15
0
2304
0
AA aa
120 bin metre kare arazi atıl durumda kalmaya devam edecektir' diyen Yusuf Ziya Aydın, bu alanın Bingöl Üniversitesi kapsamında açılacak bir fakülteye tahsis edilmesinin isabetli olacağını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın geçtiğimiz günlerde üniversiteye tahsis edilen arazinin az olduğuna ilişkin açıklamasının ardından Solhan'da uzun yıllar öğretmenlik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kademelerde görev yapan Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Aydın, rektörün sorun olarak gördüğü üniversite arazisi ile ilgili açıklaması ile dikkat çekti.

“YİBO arazisinin bir kısmı üniversiteye tahsis edilmeli”

Yusuf Ziya Aydın, Solhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'nun işlevinin azaldığını ifade ederek, Solhan'ın çehresini değiştirecek bir projeye dikkat çekti.

Solhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bir ihtiyaç olması durumunda bile 186 dönüm arazinin 600 öğrenci kapasiteli bir okul için fazla ve lüks olduğunu söyleyen Aydın "Yazık, günah… Ne yapılıyor bu arazide? Tarım mı, Tavukçuluk mu, Arıcılık mı, Besicilik mi? Hayır, sadece kavak yetiştirilmeye çalışılıyor. O da maalesef doğru dürüst yetiştirilemiyor, satılamıyor, heba ediliyor. Arazinin çok büyük bir kısmı maalesef bom boş duruyor. Peki, ne yapmak gerekir? Bunları tartışmak lazım.”

“YİBO'ya ait 186 dönüm arazinin 50–60 dönümlük kısmı YİBO için yeterli, hatta fazladır. Bu durumda bile en az 120 bin metre kare (120 dönüm) arazi atıl durumda kalmaya devam edecektir" diyen Yusuf Ziya Aydın bu alanın Bingöl Üniversitesi kapsamında açılacak bir fakülteye tahsis edilmesinin isabetli olacağını söyledi.

Solhan'a fakülte açılabilir

Üniversitelerin, fakülteleri açıldıkları yerleşim merkezlerine sosyal, kültürel ve ekonomik ivme kazandırdıklarına, kuruldukları kentlerin çehresini değiştirdiğine dikkat çeken Aydın, "Öyleyse bu devasa arazi üzerinde neden bir veya birkaç Fakülte açılmasın? Üniversitelerin, merkez kampuslarına bağlı olarak ilçelerde Fakülte açmaları mümkündür ve bunun sayısız örnekleri de vardır." sözleriyle Solhan'da da bir fakültenin açılabileceğini ifade etti.

“Solhan, bu işe aday ilk ilçe olmalıdır”

Kuruluşunu tamamlamaya çalışan Bingöl Üniversitesi'nin, açmayı planladığı her yeni Fakülte için, en az 50 dönüm araziye ihtiyaç duyacağını, kurulduğu dar alan içinde birkaç Fakülte dışında genişleme imkânının olmadığını ve bu durumda bazı Fakültelerin ilçelere kaydırılmasının kaçınılmaz olacağını değinen Aydın şunları söyledi:

"İşte bu noktada Solhan, bu işe aday ilk ilçe olmalıdır. Solhan, hayvancılık potansiyeli oldukça yüksek bir ilçedir. Arakonak, Hazarşah, Mutluca, Elbaşı, Göksu gibi kuzey köylerinde çok sayıda koyun, Yenidal başta olmak üzere güney köylerinde ise yine çok sayıda keçi yetiştirilmektedir. Yaz aylarında (Beritanlıların gelmesiyle birlikte) Solhan yaylalarındaki koyun sayısı beş yüz binleri bulmaktadır. Solhan'da ahır hayvancılığının yanında besicilik yapıldığı gibi arıcılık da yaygındır. Solhan YİBO arazisinin en az 100–120 dönümü, Üniversiteye tahsis edilecek durumdadır. Solhan, İstanbul-Van karayolu üzerinde, Muş Havaalanına 56 km, yapım aşamasındaki Bingöl Havaalanına 40 km mesafede olup, kara ve hava ulaşımı için oldukça müsaittir. Bu durumda, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliğin yapıldığı önemli bir bölge olan Solhan'a bir Veteriner Fakültesi açılmasının, bu alandaki ihtiyacı karşılayacağını, Veteriner Fakültesi açılabilmesi için gerekli arazinın fazlasıyla mevcut olduğunu ayrıca Kara ve hava yolu ulaşımı açısından Solhan'ın konumunun, Fakülte açılmasına oldukça uygundur. O halde; Sayın Bakanımız başta olmak üzere siyasilerimizin, Mülki ve Mahalli Yöneticilerimizin, Sivil Toplum Örgütlerimizin, yerel gazete ve internet sitelerimizin, kalem ve kelam erbabının hep birlikte bu büyük hedefe odaklanmaları, çabalarını bu uğurda yoğunlaştırmaları ve Solhan'a Veteriner Fakültesi kazandırmaları, Solhanlıların haklı beklentisi haline gelmiştir. Veteriner Fakültesi ihtiyaçtır. Solhan'ın hakkıdır ve Solhan'ın çehresini değiştirecektir."

SOLHAN HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın