KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ekim 2026 Cumartesi

Aydın: vaatlerle üye toplamıyoruz

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Aydın; “Bizler, vaatlerle üye toplamıyoruz” dedi.

Aydın: vaatlerle üye toplamıyoruz
14 NİSAN 2007 CUMARTESİ 08:45
0
1177
0
AA aa
Sendikalar arasında yaşanan ‘üye' çekişmesi yeniden alevlendi. Eğitim bir-Sen'in çeşitli vaatlerle topladığı üyelerin pişmanlık duyduğunu aktaran Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Aydın, kendilerinin “Eğitim Sen size müdürlük, şeflik, tayin, lojman vb. gibi vaatlerde bulunmaz” dedi.
Eğitim Sen Bingöl şubesi olarak çağdaş, bilimsel demokratik ve parasız eğitimden yana tavrımızı devam ettirdiklerini söyleyen Aydın, bu tavrının tabanda güç bulması çalışmalarını hızlı ve katılımcı bir örgütlenmeye dönüştürmekte olduklarını belirtti.
Çalışanlardan yana tavrıyla iktidara ve güç odaklarına yaslanmadan her türlü hukuksuzluğu, adaletsizliğin üzerine güçlü bir şekilde gittiklerini ifade eden Aydın, Eğitim-Sen olarak bugüne kadar çalışanların ortak menfaatlerini savunma ve adaletsizlikleri giderme noktasında örgütlü mücadelelerinin gereği ve pratiği olan eylem etkinliklerle baskı unsuru oluşturma dışında kimseye bir vaatte bulunmadıklarının altını çizdi.
Aydın; “Bu dönemde gittiğim birçok iş yerinde Eğitim Emekçileri kendilerine geçen yıl Eğitim Bir Sen tarafından “bize üye olursanız” size toplu konut idaresinden ev yaptıracağız vadiyle kandırıldıklarını bir yıl geçmesine rağmen böyle bir şeyin olmadığını söylemektedirler. Haklı olarak boş vaatlerin kendilerinde sendika örgütüne karşı güvensizlik yarattığını aktarmışlardır. Tamda bu noktada Eğitim Bir-Sen'in bu hayali argümanı kullanmasını yargılayacak pozisyonda değiliz. Yada bu şikayetlerde bulunan arkadaşlara “gidin sendikanızdan istifa edin gelin Eğitim Sen'e üye olun” ki söz konusu sendikanın yaptığı gibi – deme zaafında da bulunmayacağız. Ancak Eğitim Emekçilerine ve kamuoyuna şunu söylüyoruz. Eğitim Sen size müdürlük, şeflik, tayin, lojman vb. gibi vaatlerde bulunmaz. Bu sözleri iktidarın gücünü kullanıp ek ders kayıpları karşısında sessiz kalan, ekonomik kayıpları, Eğitim sorunlarını Bakana mektup yollayarak çözmeye çalışan sendikalar verebilir” dedi.
Eğitim-Sen'in eylem ve etkinliklerle üyelerinin menfaatlerini korumaya çalıştığına işaret eden Aydın, ek ders yönetmeliğini yargıya taşıdıklarını ve konuyla ilgili Türkiye genelinde imza kampanyası başlattıklarını hatırlattı.
07 Nisanda Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Trabzon, Diyarbakır ve Van bölgesinde mitingler düzenlendiğini kaydeden Aydın; “Talebimiz insanca yaşam demokratik, çağdaş Türkiye. Yine bu bölge miting ek ders kayıpları sözleşmeli çalışmayı, paralı eğitim gibi sorunları gündemleştirdik. Yine 19–20 Nisan tarihlerinde tüm işyerlerinde “Ek dersime dokunma” kokardı takılacak. 21 Nisan'da alanlara çıkılıp basın açıklamaları yapılacak. 25 Nisan 2007 tarihinde sevk eylemi yapılacaktır. Özetle Eğitim Sen'in farklı söylemleri vaat değil toplum menfaatlerdir. Ve bunları gerçekleştirmek için eylemleriyle, etkinlikleriyle meydanlardadır” ifadelerini kullandı.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın