KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Ayık'tan mevlit kandili mesajı

İl Müftüsü Ayık, 14 Şubat Pazartesi günü, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ayık`tan mevlit kandili mesajı
12 ŞUBAT 2011 CUMARTESİ 09:57
0
2338
0
AA aa

 

14 Şubat 2011 Pazartesi gününü salıya bağlayan gece Peygamber Efendimizin veladetinin 1440. yıl dönümü, yani mevlit kandili olduğunu ifade eden Ayık, “Mevlit, Peygamberlik halkasının sonuncusu Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu ifade etmektedir. Arap yarımadası başta olmak üzere yeryüzü coğrafyasının her tarafında ahlak ve inanç değerlerinin yozlaşıp bozulduğu, zulmün ve ahlaksızlığın egemen olduğu bir ortamda Peygamberimiz (s.a.v) insanlığı kurtarıcı son Peygamber olmak üzere dünyaya geldi. Getirdiği inanç, ahlak ve toplumsal değerlerin yanı sıra insanlık için oluşturduğu örnek hayatı ile kısa sürede, içinde bulunduğu toplumu büyük bir değişimden geçirmiştir. Cenabı Hak, Hz. Muhammed'i bir kurtarıcı olarak göndermekle, insanlara büyük bir lütufta bulunduğunu şu ayeti kerime ile ifade etmiştir.  “And olsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermeli Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar, apaçık bir sapkınlık içinde bulunuyorlardı.(Al-iİmran-4/164)” dedi.
“Müslümanlar olarak her yıl yeni bir heyecanla Hz. Muhammed'in (s.a.v) insanlık için getirdiği eşsiz evrensel mesajı anlamak, örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarabilmek ve bunu topyekun toplumsal bir bilince dönüştürmeyi ifade etmek için mevlit kandilini kutlamaktayız” diyen Ayık, mevlit kandilinin sadece mevlit okumaları ve ilahilerle kutlanan bir gece olmanın ötesinde, rahmet ve şefkat Peygamberinin örnek hayatının yeniden öğrenilmesi ve hayatın vazgeçilmez kodları haline dönüştürme bilincini ifade ettiğini belirterek, “Yöneticiden sıradan vatandaşa kadar, toplumun bütün kesimlerinin kendisinde çok büyük örneklikler bulacağı insanlığın son peygamberinin örnek hayatı, salt bir taklit mantığı ile değil, değişen ve farklılaşan günümüz dünyasına yeniden güncelleştirilerek aktarılması gerekmektedir. Bu da sağlam kaynaklar ve doğru bilgi ile gerçekleşebilecek bir durumdur. İslam'a gönül vermiş insanlar olarak mevlit kandilini, Hz. Muhammed'in yol gösterici öğretisini ve örnek hayatını anlamak için yeni bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Şüphesiz, Peygamberin öğütlerine uygun oluşturulmuş doğru bilgi ve sağlam bir dini hayat, kavgaların ve savaşların egemen olduğu günümüz dünyasına barışın hüküm süreceği yeni bir ortam sağlayacaktır. Mevlit Kandili münasebetiyle 14 Şubat Pazartesi günü saat 13.00 ile 15.00 arası Düzağaç Kültür Merkezi'nde bayanlara yönelik, akşam ile yatsı arası Merkez Ulu Cami başta olmak üzere ilimizin pek çok camisinde, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu kutlamak için mevlit programları düzenlenecektir. Bu vesile ile değerli halkımızın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin mevlit kandilini tebrik ediyor, dünyamıza huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın