KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Ayık'tan mevlit kandili mesajı

İl Müftüsü Ayık, 14 Şubat Pazartesi günü, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ayık`tan mevlit kandili mesajı
12 ŞUBAT 2011 CUMARTESİ 09:57
0
2220
0
AA aa

 

14 Şubat 2011 Pazartesi gününü salıya bağlayan gece Peygamber Efendimizin veladetinin 1440. yıl dönümü, yani mevlit kandili olduğunu ifade eden Ayık, “Mevlit, Peygamberlik halkasının sonuncusu Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu ifade etmektedir. Arap yarımadası başta olmak üzere yeryüzü coğrafyasının her tarafında ahlak ve inanç değerlerinin yozlaşıp bozulduğu, zulmün ve ahlaksızlığın egemen olduğu bir ortamda Peygamberimiz (s.a.v) insanlığı kurtarıcı son Peygamber olmak üzere dünyaya geldi. Getirdiği inanç, ahlak ve toplumsal değerlerin yanı sıra insanlık için oluşturduğu örnek hayatı ile kısa sürede, içinde bulunduğu toplumu büyük bir değişimden geçirmiştir. Cenabı Hak, Hz. Muhammed'i bir kurtarıcı olarak göndermekle, insanlara büyük bir lütufta bulunduğunu şu ayeti kerime ile ifade etmiştir.  “And olsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermeli Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar, apaçık bir sapkınlık içinde bulunuyorlardı.(Al-iİmran-4/164)” dedi.
“Müslümanlar olarak her yıl yeni bir heyecanla Hz. Muhammed'in (s.a.v) insanlık için getirdiği eşsiz evrensel mesajı anlamak, örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarabilmek ve bunu topyekun toplumsal bir bilince dönüştürmeyi ifade etmek için mevlit kandilini kutlamaktayız” diyen Ayık, mevlit kandilinin sadece mevlit okumaları ve ilahilerle kutlanan bir gece olmanın ötesinde, rahmet ve şefkat Peygamberinin örnek hayatının yeniden öğrenilmesi ve hayatın vazgeçilmez kodları haline dönüştürme bilincini ifade ettiğini belirterek, “Yöneticiden sıradan vatandaşa kadar, toplumun bütün kesimlerinin kendisinde çok büyük örneklikler bulacağı insanlığın son peygamberinin örnek hayatı, salt bir taklit mantığı ile değil, değişen ve farklılaşan günümüz dünyasına yeniden güncelleştirilerek aktarılması gerekmektedir. Bu da sağlam kaynaklar ve doğru bilgi ile gerçekleşebilecek bir durumdur. İslam'a gönül vermiş insanlar olarak mevlit kandilini, Hz. Muhammed'in yol gösterici öğretisini ve örnek hayatını anlamak için yeni bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Şüphesiz, Peygamberin öğütlerine uygun oluşturulmuş doğru bilgi ve sağlam bir dini hayat, kavgaların ve savaşların egemen olduğu günümüz dünyasına barışın hüküm süreceği yeni bir ortam sağlayacaktır. Mevlit Kandili münasebetiyle 14 Şubat Pazartesi günü saat 13.00 ile 15.00 arası Düzağaç Kültür Merkezi'nde bayanlara yönelik, akşam ile yatsı arası Merkez Ulu Cami başta olmak üzere ilimizin pek çok camisinde, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu kutlamak için mevlit programları düzenlenecektir. Bu vesile ile değerli halkımızın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin mevlit kandilini tebrik ediyor, dünyamıza huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın